Recenzie

Černokňažník I. - Vládca vlkov (Juraj Červenák)

29. června 2015 v 12:06 | Casion


Názov: Vládca vlkov
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 1. /3
Počet strán: 244

Anotácia:
Takmer desať rokov bojoval vo vojnách, ktoré rozvrátili ríšu Avarov na rovinách medzi Dunajom a Tisou. Jazdil s družinami slovanských kniežat, bol žoldnierom Karola Veľkého, slúžil vo vojsku bulharského chána Kruma. Čierny Rogan. Chýrečný lukostrelec, nemilosrdný avarobijca. Každý vojvodca si prial mať ho po svojom boku. On však teraz na vlastnú päsť putuje do temných, duchmi a démonmi obývaných lesov za Hronom. Je na stope Krvavých psov, najukrutnejších avarských hrdlorezov. Vďaka stretnutiu s vedmou Mirenou a vládcom vlkov Černobohom však čoskoro zistí, že jeho osudom nie je iba pomsta za dávno mŕtvych blízkych. Aby zistil, aké sily driemu v jeho vnútri a aké poslanie zdedil po svojich neznámych predkoch, bude sa musieť vydať až do ríše Moreny, bohyne smrti.

Epos, v ktorom na pozadí skutočných historických udalostí ožíva svet slovanských hrdinov, kniežat a čarodejníkov, ale aj mágie, vrtošivých bohov a krvilačných besov. "Černokňažník", ktorým sa Červenák presadil na poli domácej fantasy a za ktorého získal Cenu Akadémie sci-fi, fantasy a hororu v kategórii "Najlepšia česká a slovenská kniha roku", konečne vychádza v slovenčine, navyše v novej, upravenej podobe.


Lone Wolf - Kaltské jeskyňe (Joe Dever)

23. června 2015 v 12:31 | Casion


Názov: Kaltské jeskyňe
Autor: Joe Dever
Séria: Lone Wolf
Poradie v sérii: 3.
Preložil: Lukáš Šimíček
Počet strán: 272
Poznámka: Recenzie na prvý a druhý diel

Anotácia:
Jsi Lone Wolf, poslední z rytířů řádu Kai. Šokující zprávy otřásají tvou vlastí. Zrádce Vonotar stále žije a nyní vládne v Kalte Ledovým Barbarům. Král slíbil, že Vonotar bude za své činy souzen, ale pouze ty jsi schopen tento slib splnit.

Vydáš se proto na sever do království ledu. V Kaltských jeskyních však na tebe číhají mnohá nebezpečí, dopadení nenáviděného nepřítele nebude snadné. Bude to velmi tvrdá zkouška tvé odvahy i tvých schopností.

Oheň (Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg)

17. června 2015 v 16:02 | Casion

Názov: Oheň
Originálny názov: Eld
Poradie v sérii: 2./3 (recenzia na 1.)
Autori: Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg
Rok vydania: 2012, preklad 2013
Počet strán: 639

Anotácia:
V Engelsforse bude poriadne horúco!

Vyvolené majú nastúpiť do druhého ročníka gymnázia. Celé letné prázdniny tŕpli v očakávaní ďalšieho kroku zo strany démonov. Hrozba však príde z miesta, ktoré by im nenapadlo ani vo sne. Je čoraz očividnejšie, že v Engelsforse sa deje čosi veľmi, veľmi zlé. Minulosť sa prelína s budúcnosťou. Živí stretávajú mŕtvych. Vyvolené sú čoraz zomknutejšie a opäť sa presviedčajú, že mágia neuľaví nešťastnej láske ani nezhojí zlomené srdce.

Oheň je druhá časť trilógie.


V Krajine havranov (Ján Papuga)

5. června 2015 v 17:51 | Casion


Názov: V krajine havranov - Strážca kameňa
Autor: Ján Papuga
Ilustroval: Svetozár Košický
Počet strán: 400
Rok vydania: 2011

Anotácia:
Narodilo sa božské dieťa Zeme, strážca kameňa Hea. Ľudia vzrušene pobehujú, tešia sa, pripíjajú na jeho slávu, každý chce vidieť nového strážcu.

O dvanásť rokov neskôr, chlkapec s neobyčajným menom Dalius, sníva o lietaní. Má zvláštny pôvod i poslanie. Nie celkom náhodou objaví vstup do pozdemnej krajiny. Krajiny, ktorej vládnu kamene Vita ochraňujúce najvzácnejšie hodnoty života. No krajina pod zemnou je ohrozená, iba Dalius môže zachrániť to, na čom mu zálží najviac.
Bude dostatočne silný a odvážny? Prekoná všetky nástrahy a prekážky? Nešasťtie nie je sám, priateľstvo má nezvyčajnú moc.

Lone Wolf - Oheň na vodě (Joe Dever)

3. června 2015 v 16:38 | Casion


Názov: Oheň na vode
Autor: Joe Dever
Séria: Lone Wolf
Preložil: Lukáš Šimíček
Poradie v sérii: 2. (recenzia na 1. diel)
Počet strán: 300


Anotácia:
Jsi Lone Wolf - Osamělý Vlk, novic řádu Kai, řádu nadaných válečníků ze země Sommerlund. Přede dvěma dny se vaše mírumilovná země dostala do válečného konfliktu. Obrovská armáda vedená Temným pánem Zagarnou během překvapivé invaze do Sommerlundu srovnala se zemí opevněný klášter řádu Kai. Ty jsi jediný, kdo tuto osudovou bitvu přežil, a proto jsi přísahal, že smrt svých bratří pomstíš.

Nyní, když je řád Kai zničen, existuje v dosahu jediná síla, která může ochránit tvůj lid před zběsilostí Temného pána Zagarny. Tou silou je Sommerswerd - legendární Meč slunce. Tvým úkolem je nyní odcestovat do Durenoru a získat slavný Sommerswerd, abys jej použil proti Temnému pánovi Zagarnovi…

Druhý díl slavné série gamebooků, jedná se o nové české opravené vydání - nový překlad, nové ilustrace a jako bonus sedmdesátiodkazové dobrodružství navíc!

Zatajec rohaté přilby (James Silke)

27. května 2015 v 11:47 | Casion

Názov: Zajatec rohaté přilby
Originálny názov: Prisoner of the Horned Helmet
Autor: James Silke
Séria: Posel smrti
Poradie v sérii: 1/4
Počet strán: 222
Rok vydania: 2006

Anotácia:
V dobách před vznikem Atlantidy, za časů, kdy světu vládla magie a násilí, se země chvěla pod kopyty hord nájezdníků a těm se odvážil postavit jediný muž.
Gath Baal - barbar a divoký válečník. Muž, který se jako jediný postavil kitzaackým nájezdníkům a lovcům otroků. Jen díky jeho odvaze a válečnickému umění zatím nejsou zotročeny mírumilovné národy Lidu lesa. Je tak velkou hrozbou pro kitzaacké dobyvatelské plány, že musí za každou cenu zemřít.
Rohatá přilba, výtvor Pána temnot, má válečníka zničit. Svému nositeli propůjčuje nadlidské válečnické schopnosti, ale jak vysokou daň barbar za to zaplatí? Stane se z Gath Baala smrtící démon? Stane se z něj Posel smrti?

Erebos (U. Poznanksi)

14. května 2015 v 13:31 | Casion


Názov: Erebos
Autor: Uršula Poznanski
Počet strán: 328
Rok vydania: originál 2010, preklad 2011
Žáner: triler

Anotácia:
Triler, pri ktorom vám v žilách tuhne krv…

Erebos je počítačová hra s prísnymi pravidlami. Toho, kto ich poruší, čaká krutý trest, alebo… smrť. Erebos ale dokáže splniť aj tie najtajnejšie priania. Ako je možné, že hra o každom všetko vie? Čo vlastne Erebos chce?

Ukážka:
O dobrú hodinu neskôr sa inštalácia dokončila na sto percent. Nick chcel už nahlas jasať, v tom okamihu však obrazovka sčernela. A čierna ostala.
Nič nepomáhalo. Ani poklepkávanie na kryt počítača, ani nijaká kombinácia klávesov, ani výbuch hnevu. Obrazovka neukazovala nič iné, len neúprosnú temnotu.
Krátko predtým, ako Nick rezignovane stlačil tlačidlo reštart, sa však predsa len niečo stalo.


Budúcnosť (Dmitry Glukhovsky)

12. května 2015 v 15:29 | Casion


Názov: Budúcnosť
Autor: Dmitry Glukhovsky
Počet strán: 526
Rok vydania: 2013, preklad 2015
Žáner: sci-fi

Anotácia:
Dmitry Glukhovsky je späť! Jeden z najväčších ruských talentov sci-fi literatúry si nás získal už svojim románom Metro 2033 a jeho pokračovaním.
Tentoraz nám ponúka opäť výlet do Budúcnosti, ktorá sa však od postapokalyptického sveta ruského metra diametrálne líši. Toto je budúcnosť, v ktorej ľudia ovládli genetiku do tej miery, že sa stali nesmrteľnými.
Ľudia nestarnú a nezomierajú. Namiesto žiarivej budúcnosti však nastali problémy s preľudnením a prísne zákazy rozmnožovania. Vzniká tak súboj o najväčšie túžby ľudstva - právo na nesmrteľnosť a právo na pokračovanie rodu. Ktorá z nich nakoniec vyhrá? To sa dozviete v strhujúcom sci-fi príbehu Budúcnosť!


Knihárka z Bergeracu ( Anne Delaflotte Mehdevi)

4. května 2015 v 12:32 | Casion

Názov: Knihárka z Bergeracu
Autor: Anne Delaflotte Mehdevi
Originálny názov: La relieuse du gué
Počet strán: 207
Rok vydania: originál 2008, preklad 2010

Anotácia:
Knihárka z Bergeracu je čistý, krásny príbeh o mladej Mathilde (alebo samotnej autorke), ktorá po diplomatickej kariére v hektickom Paríži odchádza "ďaleko od hlučného davu", na juhozápad Francúzska do Dordogne, magického kraja s prehistorickými jaskyňami (Lascaux) a rodiskom Cyrana de Bergerac. V dedinke Montlaudun si prenajme dom a otvorí kníhviazačskú dielňu.

V jedno daždivé ráno zabúcha na dvere Mathildinej dielne neznámy krásny mladý muž. Oboma rukami zviera starú ťažkú knihu, ktorú potrebuje za pár dní zreštaurovať. Mathilde zákazku prijme, muž odíde. A v ten istý deň sa muž stane obeťou dopravnej nehody. Kto je to? Komu má Mathilde odovzdať opravenú knihu? A čo je to za knihu?


Yendi (Steven Brust)

2. května 2015 v 11:39 | Casion

Názov: Yendi
Autor: Steven Brust
Séria: Vlad Taltos
Počet strán: 223
Rok vydania: 1. vydanie 1984, 2. vydanie 2003

Anotácia:
Jmenuji se Vlad Taltos a jsem nájemný vrah. A toto je příběh mých začátků v rodu Jheregů. Jak jsem nalezl sám sebe ve válce Jheregů a jak jsem se zamiloval do ženy, která mě zavraždila…

Kdysi, když jsem smlouval o toho přemoudřelého okřídleného plaza, který mi seděl na rameni, jeho matka mi přála dlouhý život a dobrý lov. Řekl jsem jí, že nejsem lovec. Odpověděla: budeš… Měla pravdu.



Kruh ( Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg)

20. dubna 2015 v 16:41 | Casion

Názov: Kruh
Originálny názov: Cirkeln
Autorka: Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg
Poradie v sérii: 1./3
Rok vydania: 2012
Počet strán: 528

Anotácia:
Apokalypsa začína v Bergslagene...

Engelfors. Anjelské bystriny. Pekné meno, spustnuté mesto. Uprostred ničoho, obklopené hlbokými lesmi, v ktorých ľudia neraz zablúdili a už sa nikdy nenašli. Raz v noci, keď sa mesiac sfarbí na krvavočerveno, sa v zrušenom zábavnom parku ocitne šesť dievčat. Nemajú nič spoločné. Nevedia, ako sa tam dostali ani prečo tam prišli. Čoskoro však pochopia, že ak chcú prežiť, musia spolupracovať.

Kruh je prvý diel trilógie.

Štyri (Veronica Roth)

15. dubna 2015 v 9:42 | Casion


Názov: Štyri
Originálny názov: Four
Autor: Veronica Roth
Počet strán: 302
Rok vydania: 2015
Žáner: poviedky
Recenzie na trilógiu: Divergencia, Rezistencia, Experiment

Anotácia:
Zbierka príbehov približuje život Tobiasa Eatona, neskôr známeho ako Štyri. Zistite, čo sa premieľalo hlavou Tobiasovi pred jeho rozhodovacou ceremóniou, čo ho donútilo opustiť rady Sebazaprenia, ako si poradil s iniciačnou skúškou v Neohrozenosti, prečo si vybral postavenie, v ktorom napokon stretol Tris, ktorá navždy zmenila jeho život.

Veronica Roth nám v poviedkach Utečenec, Kandidát, Syn a Zradca predstaví Tobiasa Eatona-Štyriho, ako sme ho doteraz nepoznali. Súčasťou knihy sú aj tri exkluzívne scény z knihy Divergencia vyrozprávané z Tobiasovho pohľadu.

Žena v čiernom II. (Martyn Waites)

12. dubna 2015 v 17:44 | Casion

Názov: Žena v černém - Anděl smrti
Autor: Martyn Waites
Počet strán: 216
Rok vydania: 2014

Anotácia:
Je podzim 1940, zuří druhá světová válka a na města Velké Británie dopadají německé bomby. Domy se hroutí, lidé umírají... Rodiče se loučí s dětmi a posílají je z Londýna na venkov, kde by pro ně mělo být bezpečněji. Skupinka školáků doprovázená dvěma učitelkami je ubytována ve starém, osamělém, zchátralém domě poblíž nevlídného močálu. Cesta k němu vede po přílivem zaplavované hrázi s podivným jménem Devět životů.
Někdo tady však na ně čeká...
Někdo děsivý a nebezpečnější než bomby pršící z nebe...
Je to Žena v černém.

Cinder (Marissa Meyerová)

3. dubna 2015 v 10:37 | Casion

Názov: Cinder
Autor: Marissa Meyerová
Séria: Mesačné kroniky
Poradie v sérii: 1.
Preložila: Jana Zejimanová
Rok vydania: 2012
Počet strán: 390

Anotácia:
Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody - mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci, díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou ve městě. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.

Žena v čiernom (Susan Hillová)

29. března 2015 v 21:04 | Casion
Knihu som si spolu s ďalšími kúpila v Ostrave, keď som tam bola na knižnom zraze (info tu).



Názov: Žena v čiernom
Originálny názov: The Woman in Black
Autorka: Susan Hillová
Preložil: Jan kozák
Rok vydania: originál 1992, preklad 2012
Počet strán: 143
Žáner: mysteriózne

Anotácia:
Pyšný a osamělý Dům u Úhořího močálu vévodí slaným, větrem bičovaným mokřinám, přes něž vede cesta po hrázi s nezvyklým názvem Devět životů. Mladý londýnský právník Arthur Kipps, který je vyslán na pohřeb jediné obyvatelky domu, však netuší, jaká tragická tajemství se za zavřenými okenicemi skrývají.

Teprve když zahlédne vyzáblou mladou ženu, od hlavy k patě oděnou v černém, začne se ho zmocňovat plíživý pocit nejistoty, který ještě posilují podivné poznámky místních obyvatel a neochota mu cokoli bližšího sdělit. Kdo je ona tajemná dáma a co má společného s hrůznými událostmi, které se ve zdech opuštěného sídla a kolem něj odehrály - či snad odehrávají dodnes?



ZOM-B (Darren Shan)

27. března 2015 v 13:29 | Casion


Názov: ZOM-B
Autor: Darren Shan
Preložil: Jakub Kalina
Počet strán: 216
Rok vydania: 2015


Anotácia:
Hrozivé útoky zombie jsou tady, nejdůležitější je přežít!

Když se na YouTube objeví první záběry útoků zombií, nikdo jejich pravosti nevěří. I když hrozí, že oživlí mrtví zpustoší celý svět. Avšak pro B je mnohem důležitější, aby přežila na střední škole a vyhnula se svému alkoholickému a tyranskému otci.
Když zombie dorazí k nim do školy, B bude muset rychle najít ještě někoho dalšího, kdo přežil, aby se zachránila. Musí vyměnit školní chodby za ulice vymřelého Londýna a hlavně přežít!

První díl další skvělé série od Darrena Shana!

Knha života (Deborah Harknessová)

22. března 2015 v 11:19 | Casion

Názov: Kniha života
Autorka: Deborah Harknessová
Séria: Príbeh čarodejnice
Poradie v sérii: 3./3 - recenzia na 1. a 2. diel
Rok vydania: 2014, preklad 2015
Počet strán: 568
Žáner: fantasy

Anotácia:
Oxfordská vedkyňa, čarodejnica Diana Bishopová a vzdelaný upírí genetik Matthew Clairmont, cestovali v čase až do alžbetínskeho obdobia, aby tam našli ochranu, ale najmä odpovede na otázky, ktoré ich prenasledujú až sem: Aké temné tajomstvo kedysi odhalili čarodejnice? Prečo ho zašifrovali do tajuplnej knihy s názvom Ashmole 782, po ktorej stáročia pátrajú démoni, upíri aj samy čarodejnice?
Diana a Matthew túžia naplniť svoju lásku aj poslanie v tomto dávnom spore, ale je to takmer nemožné, lebo ťarcha minulosti ich od seba odtŕha.
V dome Matthewových predkov v Sept-Tours sa stretnú so starými známymi - až na jednu závažnú výnimku. Skutočná hrozba pre ich budúcnosť však ešte len má vyjsť najavo. Keď sa tak stane, pátranie po Ashmole 782 a chýbajúcich troch stranách rukopisu nadobudne ešte väčšiu naliehavosť.


Pomalé skúmanie ticha (Patrick Rothfuss)

15. března 2015 v 16:05 | Casion


Názov: Pomalé skúmanie ticha
Originálny názov: The Slow Regard of Silent Things
Autor: Patrick Rothfufuss
Počet strán: 174
Rok vydania: 2014, preklad 2015

Anotácia:
Hlboko pod univerzitou sa nachádza Podsvet, ponuré, nehostinné miesto. O sieti rozpadávajúcich sa prastarých chodieb a opustených miestností vie iba hŕstka ľudí. V samom srdci zabudnutého bludiska, uprostred rozľahlých tunelov Podsveta, ktosi žije. Dievča.
To záhadné stvorenie sa volá Auri.
Pomalé skúmanie ticha je krátky, nežný pohľad do Aurinho života, do jej každodenných súkromných dobrodružstiev. Veselé a zároveň znepokojujúce rozprávanie ponúka jedinečnú príležitosť pozrieť sa na svet Aurinými očami a dozvedieť sa viac o jej tajomstvách.

Karanténa - Samotári (Lex Thomas)

10. března 2015 v 10:59 | Casion

Názov: Karanténa - Samotári
Originálny názov: Quarantine - The Loners
Autor: Lex Thomas
Počet strán: 382
Rok vydania: 2012, preklad 2013
Žáner: sci-fi

Anotácia:
Bol to len ďalší obyčajný deň na McKinleyho strednej škole - kým školou neotriasol obrovský výbuch. Keď sa samotár David Thorpe pokúsil pomôcť svojmu učiteľovi angličtiny, ten mu umrel priamo pred očami. A to bol iba začiatok. McKinleyho stredná škola sa zmenila na najhoršiu nočnú moru. Všetci študenti sú nainfikovaní vírusom, ktorý je smrteľný pre dospelých. Škola je v karanténe pod dohľadom armády. Všetci učitelia sú mŕtvi. Z nevinných skupiniek študentov sa vytvorili násilné gangy. Bez gangu nikto nemá nádej na prežitie. David nemá svoj gang. Má len mladšieho brata Willa a s ním stojí proti celej škole. V tomto desivo temnom a vzrušujúcom románe Lex Thomas privádza čitateľov do školy, kde decká nebojujú o popularitu. Tvrdo bojujú, aby prežili.

Zmaturuj alebo umri

Stíny - Sukuba 5 (Richelle Mead)

6. března 2015 v 13:56 | Casion



Názov: Stíny
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 5./6
Autorka: Richelle Mead
Originálny názov: Succubus - Shadows
Počet strán: 261
Rok vydania: 2013

Anotácia:
Některým vábením lze odolávat jen po určitý čas...
Georgina Kincaidová má záviděníhodné schopnosti: je nesmrtelná, svede každého muže, o kterého stojí, může měnit podobu a umí nosit tak vysoké podpatky, že by se na nich běžný smrtelník zabil. Tohle všechno je pro ni hračka.
Ovšem sledovat přípravy na svatbu bývalého přítele, to je úplně něco jiného. Georgina se nedokáže rozhodnout, co je pro ni vlastně horší: jestli to, že si Seth bere jinou ženu, anebo to, že si musí sehnat nové šaty na svatbu. Ještě že ji od těchto příšerných starostí rozptyluje nový spolubydlící, nefil Roman, z něhož sex-appeal přímo prýští. A pak je tady Simone, nová sukuba ve městě, která se až podezřele zajímá o Setha Mortensena.
Největší nebezpečí ovšem číhá přímo v Georginině hlavě. Stále častěji slýchá vábení jakési záhadné síly, která ji láká... pravděpodobně do záhuby. A Georgina ví, že je příliš slabá, než aby dokázala dlouho odolávat...

Zvodné zúčtovanie (Wendy Higginsová)

2. března 2015 v 8:30 | Casion
Tretí diel Zvodnej série od Wendy Higgins. Trochu dávnejšie som pridala recenzie na prvý a druhý diel.



Názov: Svůdné zúčtování
Originálny názov: Sweet Reckoning
Autor: Wendy Higginsová
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 363
Rok vydania: 2015
Žáner: young adult

Anotácia: Poslední bitva dobra a zla se blíží! Podaří se Anně a jejím spojencům zvítězit nad knížaty démonů?
Pekelné zlo ovládá svět a jeho terčem se stala osmnáctiletá Anna Whittová, napůl anděl a napůl démon. Knížata démonů se obávají, že právě ona je tím "nefilem čistého srdce" z dávného proroctví, který je jediný může vyhnat ze zemského povrchu. A hodlají udělat všechno, co je v jejich silách, aby se jí zbavila.
Anna ví, že teď je v sázce všechno. To, jak dopadne rozhodující bitva mezi dobrem a zlem, bude záviset hlavně na ní a jejích spojencích z řad nefilů, potomků padlých andělů. Doufá, že jí sílu dodá její láska ke Kaidanovi, synovi Knížete smilstva. Tahle láska ale zároveň pro ně oba představuje smrtelné nebezpečí. Nejen pro ni je ovšem Anna ochotná všechno riskovat…
V poslední Svůdné knize, při posledním zúčtování, se nefilští přátelé naposledy spojí, aby bojovali nejen za svou vlastní svobodu, ale i za svobodu celého světa.

Lone Wolf - Útok ze tmy (Joe Dever)

27. února 2015 v 10:12 | Casion

Autor: Joe Dever
Preložil: Lukáš Šimíček
Séria: Lone Wolf
Poradie v sérii: 1.
Vydavateľ: Mytago
Počet strán: 378
Autor obálky: Alberto Dal Lago


Anotácia:
Jsi Lone Wolf. Klášter, ve kterém jsi se učil dovednostem rytířů řádu Kai, byl zničen drtivým útokem Temných pánů. Ty jediný jsi přežil. Přísahal jsi pomstu, ze všeho nejdříve však musíš vyrazit do Holmgardu a varovat krále před hrozbou války. Služebníci Temných pánů tě však neúnavně pronásledují a každé otočení stránky znamená nové nebezpečí. Pečlivě si vyber své schopnosti a zbraně - budou ti pomáhat na nejděsivější a zároveň nejfantastičtější výpravě tvého života.

Hodvábnik (Robert Galbraith)

24. února 2015 v 12:43 | Casion

Názov: Hodvábnik
Originálny názov: The Silkworm
Autor: Robert Galbraith
Počet strán: 477
Rok vydania: 2014 (preklad 2015)
Žáner: detektívny román

Anotácia:
Hodvábnik, druhá kniha zo série vysoko oceňovaných detektívnych románov s Cormoranom Strikeom a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhujúci a čitateľsky príťažlivý príbeh.
Keď zmizne spisovateľ Owen Quine, jeho žena sa obráti na súkromného detektíva Cormorana Strikea. Spočiatku sa domnieva, že sa na pár dní niekam vyparil - už to v minulosti niekoľkokrát urobil - a po Strikeovi len chce, aby ho našiel a priviedol domov. Lenže detektívovi počas vyšetrovania začína byť čím ďalej jasnejšie, že za Quineovým zmiznutím sa skrýva väčšie tajomstvo, než si jeho žena myslí. Románopisec práve dokončil rukopis, v ktorom s uštipačnou zlomyseľnosťou vykreslil takmer všetkých svojich známych. Keby bol román zverejnený, zničil by život mnohým z nich. Existuje teda množstvo ľudí, ktorí ho mohli chcieť umlčať. A vo chvíli, keď je Quine nájdený brutálne zavraždený za bizarných okolností, začína súboj s časom, v ktorom je potrebné porozumieť motivácii krutého vraha; vraha, ktorý sa nepodobá žiadnemu z tých, s akými sa dosiaľ Strike stretol...


Krev elfů - Zaklínač III.

19. února 2015 v 8:40 | Casion

Názov: Krev elfů
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Poradie v sérii: 1
Počet strán: 316
Žáner: fantasy

Anotácia:
Cintra je v troskách a stala se nilfgaardským protektorátem. Válka hrozí, že zasáhne i všechy okolní země, jež se stanou vazalskými provinciemi pod nadvládou nilfgaardského císaře Emhyra. Jediný, kdo může válečné štěstí vychýlit na jednu či na druhou stranu, je zmizelá princezna Cirilla, vnučka cintránské královny Calanthé. A tak ji hledají snad všichni - jedni aby s ní uzavřeli dynastický sňatek, druzí aby něco takového znemožnili. Je na Geraltovi, aby s pomocí svých přátel splnil slib, že malou princezničku ochrání. Úkol je to těžký, vždyť válečnou mašinerii nějaké bajky o Osudu a Dítěti-překvapení nijak zvlášť nezajímají…

Magie mrtvých (Ilona Andrews)

10. února 2015 v 9:14 | Casion


Názov: Magie mrtvých
Poradie v sérii: 1/6 (?)
Autor: Kate Daniels
Rok vydania: 2011
Počet strán: 256
Žáner: urban fantasy

Amotácia:
Atlanta by byla příjemným místem k životu, jen kdyby nebylo magie…
Když magie pohltí svět, objevují se monstra a odpadlí mágové spřádají svá kouzla, zatímco se pistole zasekávají a auta odmítají startovat. Ale pak se technologie znovu přihlásí o slovo a magie ustoupí stejně nevypočitatelně, jako se předtím objevila. Jen po ní zbudou nejrůznější druhy paranormálních problémů.
Kate Daniels, žoldačka, které se smůla lepí na paty a do kapsy má hluboko, se živí odstraňováním právě takovýchto magických potíží. Ale když je zavražděn její opatrovník, honba za spravedlností ji vtáhne do mocenských bojů mezi dvěma nejsilnějšími frakcemi magických bytostí v Atlantě. Mezi Pány mrtvých, nekromanty ovládajícími upíry, a Smečku, polovojenský klan kožoměnců. Tyto dvě strany se vzájemně obviňují ze série nezvyklých vražd - a smrt Katina opatrovníka by s tou záhadou mohla být spojená. Obě organizace na Kate vytrvale tlačí, aby případ vyřešila a ona si začíná uvědomovat, že si ukousla větší sousto, než dokáže zvládnout...

 
 

Reklama
Reklama