Recenzie

Hodvábnik (Robert Galbraith)

24. února 2015 v 12:43 | Casion

Názov: Hodvábnik
Originálny názov: The Silkworm
Autor: Robert Galbraith
Počet strán: 477
Rok vydania: 2014 (preklad 2015)
Žáner: detektívny román

Anotácia:
Hodvábnik, druhá kniha zo série vysoko oceňovaných detektívnych románov s Cormoranom Strikeom a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhujúci a čitateľsky príťažlivý príbeh.
Keď zmizne spisovateľ Owen Quine, jeho žena sa obráti na súkromného detektíva Cormorana Strikea. Spočiatku sa domnieva, že sa na pár dní niekam vyparil - už to v minulosti niekoľkokrát urobil - a po Strikeovi len chce, aby ho našiel a priviedol domov. Lenže detektívovi počas vyšetrovania začína byť čím ďalej jasnejšie, že za Quineovým zmiznutím sa skrýva väčšie tajomstvo, než si jeho žena myslí. Románopisec práve dokončil rukopis, v ktorom s uštipačnou zlomyseľnosťou vykreslil takmer všetkých svojich známych. Keby bol román zverejnený, zničil by život mnohým z nich. Existuje teda množstvo ľudí, ktorí ho mohli chcieť umlčať. A vo chvíli, keď je Quine nájdený brutálne zavraždený za bizarných okolností, začína súboj s časom, v ktorom je potrebné porozumieť motivácii krutého vraha; vraha, ktorý sa nepodobá žiadnemu z tých, s akými sa dosiaľ Strike stretol...


Krev elfů - Zaklínač III.

19. února 2015 v 8:40 | Casion

Názov: Krev elfů
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Poradie v sérii: 1
Počet strán: 316
Žáner: fantasy

Anotácia:
Cintra je v troskách a stala se nilfgaardským protektorátem. Válka hrozí, že zasáhne i všechy okolní země, jež se stanou vazalskými provinciemi pod nadvládou nilfgaardského císaře Emhyra. Jediný, kdo může válečné štěstí vychýlit na jednu či na druhou stranu, je zmizelá princezna Cirilla, vnučka cintránské královny Calanthé. A tak ji hledají snad všichni - jedni aby s ní uzavřeli dynastický sňatek, druzí aby něco takového znemožnili. Je na Geraltovi, aby s pomocí svých přátel splnil slib, že malou princezničku ochrání. Úkol je to těžký, vždyť válečnou mašinerii nějaké bajky o Osudu a Dítěti-překvapení nijak zvlášť nezajímají…

Magie mrtvých (Ilona Andrews)

10. února 2015 v 9:14 | Casion


Názov: Magie mrtvých
Poradie v sérii: 1/6 (?)
Autor: Kate Daniels
Rok vydania: 2011
Počet strán: 256
Žáner: urban fantasy

Amotácia:
Atlanta by byla příjemným místem k životu, jen kdyby nebylo magie…
Když magie pohltí svět, objevují se monstra a odpadlí mágové spřádají svá kouzla, zatímco se pistole zasekávají a auta odmítají startovat. Ale pak se technologie znovu přihlásí o slovo a magie ustoupí stejně nevypočitatelně, jako se předtím objevila. Jen po ní zbudou nejrůznější druhy paranormálních problémů.
Kate Daniels, žoldačka, které se smůla lepí na paty a do kapsy má hluboko, se živí odstraňováním právě takovýchto magických potíží. Ale když je zavražděn její opatrovník, honba za spravedlností ji vtáhne do mocenských bojů mezi dvěma nejsilnějšími frakcemi magických bytostí v Atlantě. Mezi Pány mrtvých, nekromanty ovládajícími upíry, a Smečku, polovojenský klan kožoměnců. Tyto dvě strany se vzájemně obviňují ze série nezvyklých vražd - a smrt Katina opatrovníka by s tou záhadou mohla být spojená. Obě organizace na Kate vytrvale tlačí, aby případ vyřešila a ona si začíná uvědomovat, že si ukousla větší sousto, než dokáže zvládnout...

Zaklínač II. - Meč osudu

8. února 2015 v 10:47 | Casion
Prinášam recenziu na ďalší diel Zaklínača. Už čítam trojku, kedy sa začína román, teda príbeh a nie iba poviedky. Keďže je však lepšie čítať všetko postupne, preto pridávam aj recenziu na dvojku.


Názov: Meč osudu
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Počet strán: 394
Žáner: zbierka fantasy príbehov

Anotácia:
Hlavním hrdinou tvorby Andrzeje Sapkowského je zaklínač Geralt z Rivie. Jako nájemný hubitel upírů, vlkodlaků a všemožných nebezpečných netvorů pochopitelně ovládá bojové a magické techniky nezbytné pro jeho zaměstnání. Nicméně není pouze chladnokrevným profesionálem a už vůbec ne jedním ze superhrdinů, jimiž se žánr fantasy jen hemží. Postupně vychází najevo, že neměl možnost si svůj osud svobodně zvolit, ale naopak je nucen draze platit za schopnosti a dovednosti nedosažitelné a vesměs též nepochopitelné běžným smrtelníkům. Proto vyvolává strach a zároveň nevraživost a odpor těch, jejichž životy vlastně chrání. Přes své pozitivní působení jsou zaklínači odsouzeni k vyhnanství na samém okraji společnosti, která sice působí vnějškově středověkým dojmem, avšak s mnoha atributy převzatými ze současnosti.

Zaklínač - Poslední přání (Andrzej Sapkowski)

3. února 2015 v 18:52 | Casion


Názov: Poslední přání
Séria: Zaklínač
Autor: Andrzej Sapkowski
Počet strán: 342
Žáner: zbierka fantasy poviedok

Anotácia:
Zaklínač...
Ošlehaný muž bez věku, jehož bílé vlasy nejsou znakem stáří, ale mutace, kterou musel podstoupit. Placený i dobrovolný likvidátor prapodivných tvorů: mantichor, trollů, vidlohonů, strig, amfisbain - pokud ovšem ohrožují lidský rod; v takovém případě zabíjí i bytost zvanou člověk. Prvotřídní, skvělý bojovník, který není neporazitelný ani nezranitelný - naopak, téměř z každého dobrodružství si odnáší další šrámy na těle i na duši.
Nově přeložené geraltovské povídky ze Stříbrného meče, něco z Věčného ohně a Meče osudu + kompletní povídka Hlas rozumu kde Geralt vysvětluje, jak to všechno začalo.

Alchymistova dcéra (Katharine McMahonová)

27. ledna 2015 v 16:44 | Casion
Recenzia na knihu, ktorá ma, žiaľ, obsahovo sklamala. Niekomu však možno sadne...


Názov: Alchymistova dcéra
Originálny názov: The Alchemist´s Daughter
Autor: Katharine McMahonová
Počet strán: 343
Rok vydania: 2006, preklad 2010
Žáner: historický román

Anotácia:
Emilie Sheldonová vyrůstá ve starobylém sídle v anglickém Beckinghamshire, opředeném mnoha tajemstvími. Žije pouze s otcem, který z ní chce vychovat alchymistku a filozofku. Nemá však nikoho, kdo by jí umožnil nahlédnout do tajů lidského srdce. Na jaře roku 1725 naruší jejich zatím nejodvážnější experiment - pokus vdechnout život mrtvé hmotě - příjezd dvou zajímavých cizinců a Emilie pod dojmem první lásky a přívalu dosud netušených citů činí osudové životní rozhodnutí. Ocitá se v Londýně, na který není ani v nejmenším připravená.


Nejistý zítřek (Avery Williamsová)

21. ledna 2015 v 16:33 | Casion


Názov: Nejistý zítřek
Originálny názov: The Impossiblity of Tomorrow
Autor: Avery Williamsová
Séria: Inkarnace
Poradie v sérii: 2/2 (?)
Rok vydania: 2013
Počet strán: 277
Žáner: fantasy, YA

Anotácia:
Nesmrtelná Serafina musí čelit své temné minulosti a riskuje, že přijde o životní lásku… To vše v pokračování Alchymie věčnosti!
Serafina už prožila celá století. Ale teprve nedávno si začala připadat opravdu naživu. Konečně se rozhodla opustit svého přítele Cyruse a po letech a letech, kdy musela střídat těla kvůli zachování své nesmrtelnosti, se konečně usadila někde, kde je šťastná. Protože našla Noaha. Ale pak se stane něco velmi podezřelého a Serafina se začne obávat o své nové přátele. Rozhodne se Sera pro další, nové tělo - a jiný život - nebo najde způsob, jak si udržet navždy, co právě získala?

Žár - Sukuba 4 (Richelle Mead)

20. ledna 2015 v 6:40 | Casion
Táto obálka je ladená do zelena, ja mám ladenú do modra, avšak nenašla som nejaký solídny obrázok :D


Názov: Žár
Originálny názov: Succubus: Heat
Autor: Richelle Mead
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 4/6
Počet strán: 310
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy, YA

Anotácia:
Nadpřirozená svůdkyně Georgina nese rozchod se spisovatelem Sethem jen velmi těžce. Propadá starým zlozvykům a nesmrtelní kamarádi už nemůžou její věčné nářky vystát. A pak provede Georgina něco tak hrozného, že ji její šéf, arcidémon Jerome, vykáže za trest z města.
Provinilá sukuba se ocitá ve Vancouveru, kde má pomáhat tamnímu démonovi s problematickou skupinou satanistů. Její vyhnanství skončí stejně náhle, jako k němu došlo: mezi nesmrtelnými v Seattlu se děje cosi podivného a vše nasvědčuje tomu, že Jeroma někdo unesl a uvěznil.
Jeho nesmrtelní podřízení rázem ztrácejí nadpřirozené schopnosti. Všichni se společnými silami pouštějí do pátrání po Jeromovi, aby všechno bylo jako dřív. Jediná Georgina v daném stavu nachází i kladnou stránku: když teď při sexu nebere mužům životní energii, mohla by se zase dát dohromady s milovaným Sethem. Jenže jak to udělat, když je zadaný?

Alchymie věčnosti (Avery Williamsová)

14. ledna 2015 v 15:33 | Casion
Toto je recenzia na recenzný výtlačok od Albatrosmedia - CooBoo a to vďaka stránke fantasyknihy.eu, kam prispievam.



Názov: Alchymie věčnosti
Autor: Avery Williamsková
Originálny názov: The Alchemy of Forever
Séria: Inkarnace
Poradie v sérii: 1/ 2
Počet strán: 182
Rok vydania: 2013
Vydavateľ: CooBoo

Anotácia:
Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší…


Zvodné nebezpečenstvo - Wendy Higginsová

3. ledna 2015 v 8:02 | Casion
Mám tu pre vás recenziu na Zvodné nebezpečenstvo, recenzú knihu od CooBoo, ku ktorej som sa dostala vďaka stránke fantasyknihy.eu a kde nájdete okrem celej recenzie na knihu aj mnoho ďalších recenzií na novinky aj staršie fantasy tituly. Táto kniha je z vydavateľstva CooBoo.


Názov: Svůdné nebezpečí / Zvodné nebezpečenstvo
Originálny názov: Sweet Peril
Poradie v sérii: 2/3
Autor: Wendy Higginsová
Počet strán: 360
Vydavateľstvo: CooBoo

O knihe:
Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba - právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?

Bellman & Black

27. prosince 2014 v 9:01 | Casion
Mysteriózny román o minulosti, ktorá nechce odísť


Názov: Bellman & Black
Autor: Diane Setterfieldová
Počet strán: 360
Rok vydania: 2014
Žáner: beletria, mysteriózne


Trailer:


O knihe:
Do života desaťročného Williama Bellmana vstúpi smrť. Nič preňho neznamená, nestojí mu ani za spomienku. Veď zahynul obyčajný havran. Roky plynú a Williama stíha jedna tragédia za druhou. Jedného dňa uprostred noci ho zúfalstvo privedie na cintorín, aby skoncoval so životom. Cestu mu však skríži tajomný muž v čiernom. Predstaví sa ako pán Black a William s ním v opitosti uzavrie zvláštnu dohodu. Na dôkaz, že na neznámeho spoločníka nezabudol, otvorí v srdci Londýna brány Bellman & Black, obchodný dom so smútočným tovarom ponúkajúci všetko od rakiev po dáždniky. Viktoriánske Anglicko si zakladá na pompéznych pohreboch, zástupy pozostalých sa hrnú, obchod prekvitá. Nadanie a podnikavý duch vydláždia Williamovi cestu k úspechu a on verí, že konečne nechal minulosť za sebou. Havrany však nezabúdajú…

Sny - Sukuba 3 (Richelle Mead)

18. prosince 2014 v 7:13 | Casion



Názov: Sny
Autor: Richelle Mead
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 3/6
Počet strán: 274
Rok vydania: 2012
Žáner: YA, fantasy

O knihe:
Sú dni, kedy dievča nevie, ktorý problém riešiť skôr. Obzvlášť to platí v prípade sukuby Georginy Kuncaidoví, ktoré získava energiu zvádzaním mužov, čo značne komplikuje jej vzťah so slávynm spisovateľom Sethom. Nemôžu mať spolu sex, pretože by mu skrátila život. Navyše, Seth je pohltený prácou na novej knihe a Georgina musí zasvetiť novú sukubu.
Akoby to ešte nebolo dosť, Georginu trápia desivé sny. Niečo ju prenasleduje, vysáva jej energiu. Georgina hľadá odpovede u Danta, ktorý mý spojenie s podsvetím.
Georgina musí riešiť hneď dva problémy naraz: ujať sa vlády nad svojim myslotným životom a vysporiadať sa s neproateľom. Je možné, že ak Georgina neuspeje, už nikdy sa pokojne
nevyspí...

Pod krídlami smrti (Paul Hoffman)

14. prosince 2014 v 18:44 | Casion

Názov: Pod krídlami smrti
Originálny názov: The Beating of His Wings
Autor: Paul Hoffman
Séria: Ľavá ruka Boha
Poradie v sérii: 3/3
Rok vydania: 2013
Počet strán: 424
Žáner: sci-fi

O knihe:
Thomas Cale, smrtiaci anjel sužovaný záhadnou chorobou, sa lieči v kláštore na Cypre. Ale aj tu, na zdanlivo bezpečnom mieste, musí byť v strehu. Ohrozujú ho duševne chorí pacienti aj najatí zabijaci. Na svojich pleciach naďalej nesie ťarchu celého sveta, ktorý má podľa proroctva zničiť, no on sa ho usiluje zachrániť pred fanatickým pápežom Boscom. Spasitelia sa mobilizujú, schyľuje sa k vojne, ktorá má rozhodnúť, či najväčší Boží omyl - človek - zmizne z povrchu planéty.
Cale aj napriek chorobe vymýšľa stratégiu pre spojenecké vojská s hlavným štábom v Španielskom Leedse. Boj s vnútornými démonmi ho čoraz viac oslabuje, a akoby to nestačilo, zmieta sa medzi láskou a nenávisťou k zradnej Arbell Materazziovej.
Záver trilógie Paula Hoffmana spája nitky príbehu z dvoch predchádzajúcich románov. Osud hrdinov sa zavŕši. Kruh sa uzatvára. Anjel skazy rozprestrie krídla a celý svet zadržiava dych pred rozhodujúcou bitkou.

Volá sa Cale.

Predpovedali mu, že jedného dňa zničí svet.

Možno sa mu to poarí.

Zvodné zlo- Wendy Higginsová

4. prosince 2014 v 20:09 | Casion


Názov: Svůdné zlo
Originálny názov: Sweet Evil
Autor: Wendy Higginsová
Vydavateľ: CooBoo
Počet strán: 416
Žáner: fantasy


Anotácia:
Anna, šestnáctiletá středoškolačka v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti…
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů - potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?

Sukuba 2 - Na vrchole

17. listopadu 2014 v 10:31 | Casion

Názov: Na vrchole
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 2/6
Autorka: Richelle Mead
Počet strán: 288
Rok vydania: 2011

O knihe:
Že láska bolí, to vie Georgina Kincaidová lepšie ako ktokoľvek iný. Miluje talentovaného spisovateľa Setha, ale keby ho napríklad len pobozkala, vysaje tým z neho život. Niet divu, že sa tým trápi - tým skôr, že Seth jej city opätuje.
Ona je však sukuba, a ako taká čerpá silu z mužov, ktorí podľahli jej čaru. Nedávno zložila sľub, že bude svoju prácu sukuba vykonávať čo najsvedomitejšie, ale jej skrátka príde nespravodlivé, že práve ona - nadprirodzená zvodkyňa - nemôže nadviazať milostný vzťah s človekom, ktorý ju má rád presne takú, aká je.
A akoby toho ešte nebolo dosť, musí Georgina začať riešiť aj iné problémy. Deje sa čosi podivného, ​​čo zasahuje nielen nesmrteľné bytosti, ale aj obyčajných ľudí.


Sukuba 1 - Trápenie (Richelle Mead)

10. listopadu 2014 v 20:45 | Casion


Názov: Trápenie
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 1/ 6 (?)
Autorka: Richelle Mead
Počet strán: 312
Rok vydania: 2011

O knihe:
Sukuba je nadprirodzená bytosť, ktorá môže ľubovoľne meniť podobu a jej jedinou úlohou je zvádzať. Znie to tak lákavo! Dievča môže byť kým chce, jej šatník je nevyčerpateľný a smrteľní muži by urobili čokoľvek pre jediný jej dotyk. No, vlastneza to plat svojou dušou, ale prečo zachádzať do detailov?
Život Georginy Kincaidové, skuby zo Seattlu, nie je ani zďaleka taký exotický. Pracuje v kníhkupectve, jej šéf od nej očakáva z času na čas nejakú službu navyše. Najhoršie zo všetkého je, že si nemôže výsť na rande, aby z dotyčného muža nevysala život. Ona by pritom dala všetko na svete za vzťah. Sníva o spisovateľovi Sethovi Mortensenoci, to však bude musieť počkať. V nadprirodzenom svete sa začína diať niečo podivné.


Ukážka:
,,... Nemôžem mu poriadne ublížiť a ty to dobre vieš."
Arcidémon zaváhal, zjavne sa zamýšľal ako by to dopadlo, keby sme sa do seba s Duanom pustili. Asi som v tej hypotetickej bitke prehrala, pretože o chvíľu neskôr ťažko vzdychol.
,,Ano. Predpokladám. Aôe už ho neprovokuj. Mám dosť práce aj bez vašich detských treníc."
,,Odkedy pracuješ?" Naozaj detinské.
,,Dobrú noc, Georgie. A drž sa od Duana ďalej."
Spojenie sa prerušilo. Démoni si na rečičiky nepotrpia. Zavesila som a cítila som sa dotknutá. Nemohla som uveriť, že to Duan vykecal a očiernil ma. A čo bolo horšie - Jerom tomu veril. Aspoň zo začiatku. To sa ma pravdepodobne dotklo najviac, pretože aj keď svoju prácu sukuby flákam, u arcidémona som s avždy tešila zvláštnemu postaveniu. Choval sa ku mne s učiteľkou zhovievavosťou a bral ma tak trochu ako svojho obľúbeného domáceho mazníčika.


Draki 3 - Návrat (Sophie Jordanová)

4. listopadu 2014 v 10:31 | Casion

Názov: Návrat
Autor: Sophia Jordanová
Séria: Draki
Poradie v sérii: 3/3
Počet strán: 261
Rok vydania: 2013

O knihe:
Draki svorka je ohrozená - enkrosi, neľútostní vedci pátrajúci po jej tajomstvách, zajali Cassianovu sestru Miram a sú ochotní ju detailne preskúmať, aby zistili všetko o jej druhu. Jacinda po spojení s Cassianom intenzívne vníma jeho pocity a prežíva tak všetku jeho bolesť. Ona aj Will sa rozhodnú svorke pomôcť. Bude výprava lovca a skupiny draki úspešná? Podarí sa im spolu zachrániť Miram? Je možné, že v cieli na nich čaká niečo oveľa, oveľa hrôzostrašnejšie než enkrosi...


Ukážka:
Asi minútku sa mi zdá, akoby šetko zastalo. Niekto stlačil na každého okrem mňa tlačidlo stop.
Nakloním hlavu a poobzerám sa po všetkých nehybných postavách a ich zamrznutých výrazoch. Pristavím sa aj pri telách zastavených v pohybe. Zízam na to všetko a absorbujem to do seba so strašidelným pokojom.
A vtedy sa znova všetci dáme do pohybu. Sme ako tvory žijúce pod vodnou hladnou. Bojujeme s tekutinou všade okolo nás, zúfalo sa snažíme nadobudnúť hybnosť. Výkriky Willovo volanie môjho mena - to všetko ku mne dolieha akoby z veľmi veľkej vzdialenosti.
Kým sa ku mne Angus približuje, čím skracuje vzdialenosť medzi nami, jeho vlasy bijú do očí mimoriadne jasne. Rúti sa ku mne ako pochodeň. Irónia tohto výjavu mi nie je ľahostajná. Vydýchnem a napnem tak rozžeravené pľúca.

Draki 2 - Útek (Sophie Jordanová)

29. října 2014 v 9:56 | Casion

Názov: Útek
Séria: Draki
Poradie v sérii: 2/3 (recenzia 1. dielu)
Autor: Sophie Jordanová
Počet strán: 283
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy, YA


O knihe:
Aby zachránila život chlapca, ktorého miluje, Jacinda vyzradila pradávne tajomstvo svorky. Teraz, keď je späť pod ochranou svojho druhu, nezerajú na ňu pretoako na zradkyňu- No ešte horšie však vyznieva fakt, že Willa už nikdy neuvidí. Ale čo ak má, navzdory všetkému, predsa len šancu znova sa s níms tretnúť? Bude Jacinda pre lásku ochotná riskovať všetko?

Ukážka:
Stratiť ho tým spôsobom, že ho už nikdy neuvidím je jedna vec, ale stratiť ho, lebo bude po ňom, zabitý mojimi druhmi... To by som nezvládla. To by ma zničilo.
,,Vyzeral som len ako nejaký chlapec, ktorý ide na horskú túru."
,,Tamara a Cassian ťa spoznali."
,,A nič nepovedali."
Prikývnem. ,,Kvôli mne. Boli ticho kvôli mne. Sľúbila som, že ťa presvedčím o tom, aby tvoja rodina prestala loviť v tejto oblasti." Zhlboka sa nadýchnem. ,,A ja som sľúbila, žže ich uistím o tom, že sa sem už nikdy viac nevrátiš -"
,,Ty si to sľúbila?" Šibne po mne pohľadom. ,,Komu? Cassianovi? Nie som prekvapený, že sa chce uistiť o tom, že sa k tebe nikdy viac nepriblížim."

Ako si vycvičiť draka ( Cressida Cowell)

26. října 2014 v 14:18 | Casion
Mám tu recenziu na menej známu detskú knihu, dúfam, že sa vám bude páčiť :-). A bduem rada, ak mi budete dnes večer držať palce, pretože máme vystúpenie z divadelného súboru, premiéra novej hry, tak snáď to dopadne dobre :-)



Názov: Ako si vycvičiť draka
Originálny názov: How to train your dragon
Autor: Cressida Cowell
Počet strán: 222
Rok vydania: 2006

O knihe:
Knižka je milým, bláznivým a zároveň napínavým príbehom o synovi náčelníka vikingského kmeňa Chlpatých chuligánov Štikútovi, ktorého úlohou je uloviť čo možno najdivšieho spomedzi drakov, skrotiť ho a napokon aj prejsť skúškou kmeňa.
Avšak namiesto hrôzostrašného zvera uloví toho najmenšieho a najobyčajnejšieho spomedzi všetkých drakov a navyše ešte bezzubého. Katastrofa...
Tak sa začínajú prostopašne príbehy najnehrdinskejšieho hrdinu a jeho najobyčajnejšieho a zároveň najpriečnejšieho draka. Knižka plná zábavných ilustrácií, ktorá bude mať aj ďalšie pokračovanie, poteší nielen milovníkov fantasy, ale každého detského čitateľa s dušou dobrodruha....

Draki 1 (Sophie Jordanová)

18. října 2014 v 9:47 | Casion
Po knihe somv knižnici pokukovala dlhšie a som rada, že som sa k nej konečne dostala.


Názov: Draki 1
Séria: Draki
Poradie v sérii: 1. / 3
Autor: Sophie Jordanová
Počet strán: 320
Rok vydania: 2012
Žáner: Fantasy, Young Adult

O knihe:
Život šestnásťročnej Jacindy, jej dvojčaťa Tamry a ich matky je dobrodružný a veľmi nebezpečný - patria totiž k svorke drakov, ktorá má s neobyčajnou Jacindou svoje plány...
Jej matka sa ju rozhodne ochrániť a tak sa celá rodina presťahuje do púšte. Jacinda si veľmi ťažko zvyká na nové prostredie a na nových spolužiakov. Bojuje so svojou túžbou po lietaní a tiež s vlastným telom, ktoré sa v kritických okamihoch mení na "draki". V škole si okamžite všimne tajomného Willa, ktorý ju neuveriteľne priťahuje. Will však skrýva nejedno tajomstvo, okrem iných aj to, že patrí do klanu lovcov drakov...
Prečítajte si fantastický príbeh plný napätia, túžby po slobode, vášne a lásky!


Proroctvo z temnoty - Level 26 (Anthony E. Zuiker)

15. října 2014 v 8:48 | Casion

Názov: Proroctvo z temnoty
Séria: Level 26
Poradie v sérii: 2. / 3 (recenzia na 1. diel)
Autor: Anthony E. Zuiker a Duane Swierczynski
Počet strán: 352
Rok vydania: 2011
Žáner: Thriler

O knihe:
Steve Dark bol kedysi stratenou dušou, človekom, ktorý sa nevedel rozhodnúť medzi láskou k rodine a využívaním jedinečného talentu - talentu na chytanie sériových vrahov. Špecializoval sa najmä na vrahov 26. úrovne, ktorých zvrhlosť presahuje oficiálnu stupnicu zla.
Dark sa pri presadzovaní spravodlivosti dopustil činu, ktorý mu jeho šéfovia mohli len ťažko tolerovať: prekročil nebezpečnú hranicu, za akou by sa slabšia osobnosť úplne vzdala seba i morálnych zásad, Dark to však neurobil.
Keď mu svet všetko vzdal, keď zničil to, pre čo Dark žil, odohrala sa v ňom premena, ktorá sa až teraz, o tri roky neskôr, završuje.
Dark sa vydáva na nezvyčajnú misiu, pri ktorej sú morálne zábrany skôr na ťarchu. Až táto misia mu umožní, aby prijal svoj osud. Je pripravený posunúť spravodlivosť na vyššiu úroveň.

Po celých Spojených štátoch sa totiž opäť objavujú zverské zločiny, za ktorými zrejme stojí myseľ sériového vraha. Na misiu ho nepovolá bývalý šéf, ale Darkovo vlastné svedomie, posadnutosť a niečo temné v ňom, čo sa sám obáva pomenovať.
Nájde zanieteného spojenca, agentku Graysmithovú, a spolu neoficiálne pátrajú po takzvanom Tarotovom vrahovi, ktorý zabíja bizarným spôsobom podľa vzoru tarotových kariet. Bývalí kolegovia mu nepomáhajú, naopak, podozrievajú ho z účasti na vraždách...

Vlčí dar (Anne Riceová)

6. října 2014 v 10:01 | Casion

Názov: Vlčí dar
Originálny názov: THe Wolf Gift
Český názov: Dar vlka
Autor: Anne Riceová
Počet strán: 376
Rok vydania: 2014
Žáner: Young Andult

O knihe:
V centre nového sveta - moderného, uhladeného, plného najvyspelejších technických vymožeností - sa odohráva podmanivý príbeh starý ako ľudstvo: zrodenie vlkolaka, prerozprávané a opísané tak, ako to dokáže len Anne Riceová, kultová autorka Upírských kroník a rozprávačka očarujúcich gotických a ,,fantasy" príbehov.

Čas - súčasnosť.
Miesto - drsné pobrežie severnej Kalifornie.
Útes vysoko nad Tichým oceánom. Obrovské sídlo plné krásnych zákutí a úchvatnej histórie na pozadí lesa mohutných sekvojí.
Mladý novinár pracuje pre San Francisco Observer. Staršia žena ho privíta vo svojom úžasnom rodinnom sídle. On má o ňom napísať článok a ona ho potrebuje súrne predať... Náhodné stretnutie dvoch nepravdepodobných spoločníkov... Idylickú noc náhle ukončí príšerné, nepredstaviteľné násilie, mladíka nevysvetliteľne napadne - a uhryzne - zver, ktorého v tme ani nezazrie. Násilný čin naštartuje hrozivú, no lákavú premenu a mladý muž - extatický a zároveň zhrozený - sa zmieruje s tým, že sa mení a súčasne sa obáva, čo sa z neho stane - čoskoro zakúsi vzrušujúci vlčí dar.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro Podivné děti

1. října 2014 v 13:11 | Casion


Názov: Sirotčinec slečny Peregrinové pro Podivné děti
Poradie v sérii: 1/?
Autor: Ransom Riggs
Počet strán: 368
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy/thriller

O knihe:

Tajomný ostrov.

Opustený sirotinec.

Zvláštna zbierka veľmi podivných fotografií.


To všetko čaká na odhalenie v knihe Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezabudnuteľnom románe, kde dej a desivé fotografie prinášajú jedinečný čitateľný zážitok.
Náš príbeh začína strašnou rodinnou tragédiou, ktorá privedie šestnásťročného Jacoba k ceste na vzdialený ostrov pri brehoch Walesu, kde objavuje rozpadácajúce sa trosky sitorinca slečny Peregrinovej.
Keď sa Jacob túla opustenými izbami a chodbami, postupne sa ukazuje, že deti slečny Peregrinovej boli viac než podivné. Boli možno nebezpečné. Možno boli na opustenom ostrove držené v akejsi karanténe z veľmi dobrých dôvod. A nejako - i keď to znie ako niečo nemožné - sú stále na žive.

Inkarceron (Catherine Fisher)

29. září 2014 v 12:55 | Casion
Recenzia na knihu, ktorú som si kúpila začiatkom prázdnin, prečítala som ju už dávnejšie a konečne som napísala aj recenziu :-)



Názov: Inkarceron
Autor: Catherine Fisher
Počet strán: 328
Rok vydania: 2011

Žáner: sci-fi, dystopia


O knihe:
Predstavte si väzenie , ktoré je také obrovské, že sú v ňom cely, chodby, lesy, hory, mestá a moria. Predstavte si väzňa, ktorý stratil pamäť, no je presvedčený, že pochádza zvonka - lenže väzenie je už storočia uzavreté a ušiel z neho zatiaľ len jeden jediný človek.
Predstavte si dievča na panskom sídle, žijúce napohľad v sedemnástom storočí, hoci spoločnosť je ovládaná počítačmi a je v nej zakázaný čas. Je odsúdená na život s nechceným ženíchom a zapletená do plánu na atentát, ktorého sa desí, ale zároveň po ňom túži. Jedna je vonku, druhý vnútri. No obaja sú uväznení. A obaja túžia po slobode.
Predstavte si Inkarceron...

Netvor z temnoty - Level 26 (Anthony E. Zuiker)

24. září 2014 v 13:59 | Casion

Názov: Netvor z temnoty
Podnázov: Level 26
Originálny názov: Dark Origins
Autor: Anthony E. Zuiker a Duane Swierczynski
Počet strán: 352
Rok vydania: 2010
Žáner: thriller

O knihe:
SPOZNAJTE NOVÚ ÚROVEŇ HRÔZY Členovia policajných zložiek veľmi dobre vedia, že vrahov možno rozdeliť do dvadsiatich piatich úrovní zla - od naivných oportunistov na úrovni 1 až po dôkladne plánujúcich mučiteľov, ktorí sa nachádzajú na úrovni 25. Okrem elitnej bezmennej vyšetrovacej skupiny pátrajúcej po najnebezpečnejších vrahoch na svete, teda okrem skupiny mužov a žien, o ktorých neexistujú oficiálne záznamy a ktorých vedie vyšetrovateľ Steve Dark, však takmer nikto nevie, že sa pracuje na definícii novej kategórie vraha. Do tejto skupiny patrí len jeden človek. Jeho obete: Ktokoľvek. Jeho metódy: Neobmedzené. Jeho prezývka: Škripec. Jeho zaradenie: LEVEL 26.
 
 

Reklama