Recenzie

ZOM-B (Darren Shan)

27. března 2015 v 13:29 | Casion


Názov: ZOM-B
Autor: Darren Shan
Preložil: Jakub Kalina
Počet strán: 216
Rok vydania: 2015


Anotácia:
Hrozivé útoky zombie jsou tady, nejdůležitější je přežít!

Když se na YouTube objeví první záběry útoků zombií, nikdo jejich pravosti nevěří. I když hrozí, že oživlí mrtví zpustoší celý svět. Avšak pro B je mnohem důležitější, aby přežila na střední škole a vyhnula se svému alkoholickému a tyranskému otci.
Když zombie dorazí k nim do školy, B bude muset rychle najít ještě někoho dalšího, kdo přežil, aby se zachránila. Musí vyměnit školní chodby za ulice vymřelého Londýna a hlavně přežít!

První díl další skvělé série od Darrena Shana!

Knha života (Deborah Harknessová)

22. března 2015 v 11:19 | Casion

Názov: Kniha života
Autorka: Deborah Harknessová
Séria: Príbeh čarodejnice
Poradie v sérii: 3./3 - recenzia na 1. a 2. diel
Rok vydania: 2014, preklad 2015
Počet strán: 568
Žáner: fantasy

Anotácia:
Oxfordská vedkyňa, čarodejnica Diana Bishopová a vzdelaný upírí genetik Matthew Clairmont, cestovali v čase až do alžbetínskeho obdobia, aby tam našli ochranu, ale najmä odpovede na otázky, ktoré ich prenasledujú až sem: Aké temné tajomstvo kedysi odhalili čarodejnice? Prečo ho zašifrovali do tajuplnej knihy s názvom Ashmole 782, po ktorej stáročia pátrajú démoni, upíri aj samy čarodejnice?
Diana a Matthew túžia naplniť svoju lásku aj poslanie v tomto dávnom spore, ale je to takmer nemožné, lebo ťarcha minulosti ich od seba odtŕha.
V dome Matthewových predkov v Sept-Tours sa stretnú so starými známymi - až na jednu závažnú výnimku. Skutočná hrozba pre ich budúcnosť však ešte len má vyjsť najavo. Keď sa tak stane, pátranie po Ashmole 782 a chýbajúcich troch stranách rukopisu nadobudne ešte väčšiu naliehavosť.


Pomalé skúmanie ticha (Patrick Rothfuss)

15. března 2015 v 16:05 | Casion


Názov: Pomalé skúmanie ticha
Originálny názov: The Slow Regard of Silent Things
Autor: Patrick Rothfufuss
Počet strán: 174
Rok vydania: 2014, preklad 2015

Anotácia:
Hlboko pod univerzitou sa nachádza Podsvet, ponuré, nehostinné miesto. O sieti rozpadávajúcich sa prastarých chodieb a opustených miestností vie iba hŕstka ľudí. V samom srdci zabudnutého bludiska, uprostred rozľahlých tunelov Podsveta, ktosi žije. Dievča.
To záhadné stvorenie sa volá Auri.
Pomalé skúmanie ticha je krátky, nežný pohľad do Aurinho života, do jej každodenných súkromných dobrodružstiev. Veselé a zároveň znepokojujúce rozprávanie ponúka jedinečnú príležitosť pozrieť sa na svet Aurinými očami a dozvedieť sa viac o jej tajomstvách.

Karanténa - Samotári (Lex Thomas)

10. března 2015 v 10:59 | Casion

Názov: Karanténa - Samotári
Originálny názov: Quarantine - The Loners
Autor: Lex Thomas
Počet strán: 382
Rok vydania: 2012, preklad 2013
Žáner: sci-fi

Anotácia:
Bol to len ďalší obyčajný deň na McKinleyho strednej škole - kým školou neotriasol obrovský výbuch. Keď sa samotár David Thorpe pokúsil pomôcť svojmu učiteľovi angličtiny, ten mu umrel priamo pred očami. A to bol iba začiatok. McKinleyho stredná škola sa zmenila na najhoršiu nočnú moru. Všetci študenti sú nainfikovaní vírusom, ktorý je smrteľný pre dospelých. Škola je v karanténe pod dohľadom armády. Všetci učitelia sú mŕtvi. Z nevinných skupiniek študentov sa vytvorili násilné gangy. Bez gangu nikto nemá nádej na prežitie. David nemá svoj gang. Má len mladšieho brata Willa a s ním stojí proti celej škole. V tomto desivo temnom a vzrušujúcom románe Lex Thomas privádza čitateľov do školy, kde decká nebojujú o popularitu. Tvrdo bojujú, aby prežili.

Zmaturuj alebo umri

Stíny - Sukuba 5 (Richelle Mead)

6. března 2015 v 13:56 | Casion



Názov: Stíny
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 5./6
Autorka: Richelle Mead
Originálny názov: Succubus - Shadows
Počet strán: 261
Rok vydania: 2013

Anotácia:
Některým vábením lze odolávat jen po určitý čas...
Georgina Kincaidová má záviděníhodné schopnosti: je nesmrtelná, svede každého muže, o kterého stojí, může měnit podobu a umí nosit tak vysoké podpatky, že by se na nich běžný smrtelník zabil. Tohle všechno je pro ni hračka.
Ovšem sledovat přípravy na svatbu bývalého přítele, to je úplně něco jiného. Georgina se nedokáže rozhodnout, co je pro ni vlastně horší: jestli to, že si Seth bere jinou ženu, anebo to, že si musí sehnat nové šaty na svatbu. Ještě že ji od těchto příšerných starostí rozptyluje nový spolubydlící, nefil Roman, z něhož sex-appeal přímo prýští. A pak je tady Simone, nová sukuba ve městě, která se až podezřele zajímá o Setha Mortensena.
Největší nebezpečí ovšem číhá přímo v Georginině hlavě. Stále častěji slýchá vábení jakési záhadné síly, která ji láká... pravděpodobně do záhuby. A Georgina ví, že je příliš slabá, než aby dokázala dlouho odolávat...

Zvodné zúčtovanie (Wendy Higginsová)

2. března 2015 v 8:30 | Casion
Tretí diel Zvodnej série od Wendy Higgins. Trochu dávnejšie som pridala recenzie na prvý a druhý diel.



Názov: Svůdné zúčtování
Originálny názov: Sweet Reckoning
Autor: Wendy Higginsová
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 363
Rok vydania: 2015
Žáner: young adult

Anotácia: Poslední bitva dobra a zla se blíží! Podaří se Anně a jejím spojencům zvítězit nad knížaty démonů?
Pekelné zlo ovládá svět a jeho terčem se stala osmnáctiletá Anna Whittová, napůl anděl a napůl démon. Knížata démonů se obávají, že právě ona je tím "nefilem čistého srdce" z dávného proroctví, který je jediný může vyhnat ze zemského povrchu. A hodlají udělat všechno, co je v jejich silách, aby se jí zbavila.
Anna ví, že teď je v sázce všechno. To, jak dopadne rozhodující bitva mezi dobrem a zlem, bude záviset hlavně na ní a jejích spojencích z řad nefilů, potomků padlých andělů. Doufá, že jí sílu dodá její láska ke Kaidanovi, synovi Knížete smilstva. Tahle láska ale zároveň pro ně oba představuje smrtelné nebezpečí. Nejen pro ni je ovšem Anna ochotná všechno riskovat…
V poslední Svůdné knize, při posledním zúčtování, se nefilští přátelé naposledy spojí, aby bojovali nejen za svou vlastní svobodu, ale i za svobodu celého světa.

Lone Wolf - Útok ze tmy (Joe Dever)

27. února 2015 v 10:12 | Casion

Autor: Joe Dever
Preložil: Lukáš Šimíček
Séria: Lone Wolf
Poradie v sérii: 1.
Vydavateľ: Mytago
Počet strán: 378
Autor obálky: Alberto Dal Lago


Anotácia:
Jsi Lone Wolf. Klášter, ve kterém jsi se učil dovednostem rytířů řádu Kai, byl zničen drtivým útokem Temných pánů. Ty jediný jsi přežil. Přísahal jsi pomstu, ze všeho nejdříve však musíš vyrazit do Holmgardu a varovat krále před hrozbou války. Služebníci Temných pánů tě však neúnavně pronásledují a každé otočení stránky znamená nové nebezpečí. Pečlivě si vyber své schopnosti a zbraně - budou ti pomáhat na nejděsivější a zároveň nejfantastičtější výpravě tvého života.

Hodvábnik (Robert Galbraith)

24. února 2015 v 12:43 | Casion

Názov: Hodvábnik
Originálny názov: The Silkworm
Autor: Robert Galbraith
Počet strán: 477
Rok vydania: 2014 (preklad 2015)
Žáner: detektívny román

Anotácia:
Hodvábnik, druhá kniha zo série vysoko oceňovaných detektívnych románov s Cormoranom Strikeom a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhujúci a čitateľsky príťažlivý príbeh.
Keď zmizne spisovateľ Owen Quine, jeho žena sa obráti na súkromného detektíva Cormorana Strikea. Spočiatku sa domnieva, že sa na pár dní niekam vyparil - už to v minulosti niekoľkokrát urobil - a po Strikeovi len chce, aby ho našiel a priviedol domov. Lenže detektívovi počas vyšetrovania začína byť čím ďalej jasnejšie, že za Quineovým zmiznutím sa skrýva väčšie tajomstvo, než si jeho žena myslí. Románopisec práve dokončil rukopis, v ktorom s uštipačnou zlomyseľnosťou vykreslil takmer všetkých svojich známych. Keby bol román zverejnený, zničil by život mnohým z nich. Existuje teda množstvo ľudí, ktorí ho mohli chcieť umlčať. A vo chvíli, keď je Quine nájdený brutálne zavraždený za bizarných okolností, začína súboj s časom, v ktorom je potrebné porozumieť motivácii krutého vraha; vraha, ktorý sa nepodobá žiadnemu z tých, s akými sa dosiaľ Strike stretol...


Krev elfů - Zaklínač III.

19. února 2015 v 8:40 | Casion

Názov: Krev elfů
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Poradie v sérii: 1
Počet strán: 316
Žáner: fantasy

Anotácia:
Cintra je v troskách a stala se nilfgaardským protektorátem. Válka hrozí, že zasáhne i všechy okolní země, jež se stanou vazalskými provinciemi pod nadvládou nilfgaardského císaře Emhyra. Jediný, kdo může válečné štěstí vychýlit na jednu či na druhou stranu, je zmizelá princezna Cirilla, vnučka cintránské královny Calanthé. A tak ji hledají snad všichni - jedni aby s ní uzavřeli dynastický sňatek, druzí aby něco takového znemožnili. Je na Geraltovi, aby s pomocí svých přátel splnil slib, že malou princezničku ochrání. Úkol je to těžký, vždyť válečnou mašinerii nějaké bajky o Osudu a Dítěti-překvapení nijak zvlášť nezajímají…

Magie mrtvých (Ilona Andrews)

10. února 2015 v 9:14 | Casion


Názov: Magie mrtvých
Poradie v sérii: 1/6 (?)
Autor: Kate Daniels
Rok vydania: 2011
Počet strán: 256
Žáner: urban fantasy

Amotácia:
Atlanta by byla příjemným místem k životu, jen kdyby nebylo magie…
Když magie pohltí svět, objevují se monstra a odpadlí mágové spřádají svá kouzla, zatímco se pistole zasekávají a auta odmítají startovat. Ale pak se technologie znovu přihlásí o slovo a magie ustoupí stejně nevypočitatelně, jako se předtím objevila. Jen po ní zbudou nejrůznější druhy paranormálních problémů.
Kate Daniels, žoldačka, které se smůla lepí na paty a do kapsy má hluboko, se živí odstraňováním právě takovýchto magických potíží. Ale když je zavražděn její opatrovník, honba za spravedlností ji vtáhne do mocenských bojů mezi dvěma nejsilnějšími frakcemi magických bytostí v Atlantě. Mezi Pány mrtvých, nekromanty ovládajícími upíry, a Smečku, polovojenský klan kožoměnců. Tyto dvě strany se vzájemně obviňují ze série nezvyklých vražd - a smrt Katina opatrovníka by s tou záhadou mohla být spojená. Obě organizace na Kate vytrvale tlačí, aby případ vyřešila a ona si začíná uvědomovat, že si ukousla větší sousto, než dokáže zvládnout...

Zaklínač II. - Meč osudu

8. února 2015 v 10:47 | Casion
Prinášam recenziu na ďalší diel Zaklínača. Už čítam trojku, kedy sa začína román, teda príbeh a nie iba poviedky. Keďže je však lepšie čítať všetko postupne, preto pridávam aj recenziu na dvojku.


Názov: Meč osudu
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Počet strán: 394
Žáner: zbierka fantasy príbehov

Anotácia:
Hlavním hrdinou tvorby Andrzeje Sapkowského je zaklínač Geralt z Rivie. Jako nájemný hubitel upírů, vlkodlaků a všemožných nebezpečných netvorů pochopitelně ovládá bojové a magické techniky nezbytné pro jeho zaměstnání. Nicméně není pouze chladnokrevným profesionálem a už vůbec ne jedním ze superhrdinů, jimiž se žánr fantasy jen hemží. Postupně vychází najevo, že neměl možnost si svůj osud svobodně zvolit, ale naopak je nucen draze platit za schopnosti a dovednosti nedosažitelné a vesměs též nepochopitelné běžným smrtelníkům. Proto vyvolává strach a zároveň nevraživost a odpor těch, jejichž životy vlastně chrání. Přes své pozitivní působení jsou zaklínači odsouzeni k vyhnanství na samém okraji společnosti, která sice působí vnějškově středověkým dojmem, avšak s mnoha atributy převzatými ze současnosti.

Zaklínač - Poslední přání (Andrzej Sapkowski)

3. února 2015 v 18:52 | Casion


Názov: Poslední přání
Séria: Zaklínač
Autor: Andrzej Sapkowski
Počet strán: 342
Žáner: zbierka fantasy poviedok

Anotácia:
Zaklínač...
Ošlehaný muž bez věku, jehož bílé vlasy nejsou znakem stáří, ale mutace, kterou musel podstoupit. Placený i dobrovolný likvidátor prapodivných tvorů: mantichor, trollů, vidlohonů, strig, amfisbain - pokud ovšem ohrožují lidský rod; v takovém případě zabíjí i bytost zvanou člověk. Prvotřídní, skvělý bojovník, který není neporazitelný ani nezranitelný - naopak, téměř z každého dobrodružství si odnáší další šrámy na těle i na duši.
Nově přeložené geraltovské povídky ze Stříbrného meče, něco z Věčného ohně a Meče osudu + kompletní povídka Hlas rozumu kde Geralt vysvětluje, jak to všechno začalo.

Alchymistova dcéra (Katharine McMahonová)

27. ledna 2015 v 16:44 | Casion
Recenzia na knihu, ktorá ma, žiaľ, obsahovo sklamala. Niekomu však možno sadne...


Názov: Alchymistova dcéra
Originálny názov: The Alchemist´s Daughter
Autor: Katharine McMahonová
Počet strán: 343
Rok vydania: 2006, preklad 2010
Žáner: historický román

Anotácia:
Emilie Sheldonová vyrůstá ve starobylém sídle v anglickém Beckinghamshire, opředeném mnoha tajemstvími. Žije pouze s otcem, který z ní chce vychovat alchymistku a filozofku. Nemá však nikoho, kdo by jí umožnil nahlédnout do tajů lidského srdce. Na jaře roku 1725 naruší jejich zatím nejodvážnější experiment - pokus vdechnout život mrtvé hmotě - příjezd dvou zajímavých cizinců a Emilie pod dojmem první lásky a přívalu dosud netušených citů činí osudové životní rozhodnutí. Ocitá se v Londýně, na který není ani v nejmenším připravená.


Nejistý zítřek (Avery Williamsová)

21. ledna 2015 v 16:33 | Casion


Názov: Nejistý zítřek
Originálny názov: The Impossiblity of Tomorrow
Autor: Avery Williamsová
Séria: Inkarnace
Poradie v sérii: 2/2 (?)
Rok vydania: 2013
Počet strán: 277
Žáner: fantasy, YA

Anotácia:
Nesmrtelná Serafina musí čelit své temné minulosti a riskuje, že přijde o životní lásku… To vše v pokračování Alchymie věčnosti!
Serafina už prožila celá století. Ale teprve nedávno si začala připadat opravdu naživu. Konečně se rozhodla opustit svého přítele Cyruse a po letech a letech, kdy musela střídat těla kvůli zachování své nesmrtelnosti, se konečně usadila někde, kde je šťastná. Protože našla Noaha. Ale pak se stane něco velmi podezřelého a Serafina se začne obávat o své nové přátele. Rozhodne se Sera pro další, nové tělo - a jiný život - nebo najde způsob, jak si udržet navždy, co právě získala?

Žár - Sukuba 4 (Richelle Mead)

20. ledna 2015 v 6:40 | Casion
Táto obálka je ladená do zelena, ja mám ladenú do modra, avšak nenašla som nejaký solídny obrázok :D


Názov: Žár
Originálny názov: Succubus: Heat
Autor: Richelle Mead
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 4/6
Počet strán: 310
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy, YA

Anotácia:
Nadpřirozená svůdkyně Georgina nese rozchod se spisovatelem Sethem jen velmi těžce. Propadá starým zlozvykům a nesmrtelní kamarádi už nemůžou její věčné nářky vystát. A pak provede Georgina něco tak hrozného, že ji její šéf, arcidémon Jerome, vykáže za trest z města.
Provinilá sukuba se ocitá ve Vancouveru, kde má pomáhat tamnímu démonovi s problematickou skupinou satanistů. Její vyhnanství skončí stejně náhle, jako k němu došlo: mezi nesmrtelnými v Seattlu se děje cosi podivného a vše nasvědčuje tomu, že Jeroma někdo unesl a uvěznil.
Jeho nesmrtelní podřízení rázem ztrácejí nadpřirozené schopnosti. Všichni se společnými silami pouštějí do pátrání po Jeromovi, aby všechno bylo jako dřív. Jediná Georgina v daném stavu nachází i kladnou stránku: když teď při sexu nebere mužům životní energii, mohla by se zase dát dohromady s milovaným Sethem. Jenže jak to udělat, když je zadaný?

Alchymie věčnosti (Avery Williamsová)

14. ledna 2015 v 15:33 | Casion
Toto je recenzia na recenzný výtlačok od Albatrosmedia - CooBoo a to vďaka stránke fantasyknihy.eu, kam prispievam.



Názov: Alchymie věčnosti
Autor: Avery Williamsková
Originálny názov: The Alchemy of Forever
Séria: Inkarnace
Poradie v sérii: 1/ 2
Počet strán: 182
Rok vydania: 2013
Vydavateľ: CooBoo

Anotácia:
Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší…


Zvodné nebezpečenstvo - Wendy Higginsová

3. ledna 2015 v 8:02 | Casion
Mám tu pre vás recenziu na Zvodné nebezpečenstvo, recenzú knihu od CooBoo, ku ktorej som sa dostala vďaka stránke fantasyknihy.eu a kde nájdete okrem celej recenzie na knihu aj mnoho ďalších recenzií na novinky aj staršie fantasy tituly. Táto kniha je z vydavateľstva CooBoo.


Názov: Svůdné nebezpečí / Zvodné nebezpečenstvo
Originálny názov: Sweet Peril
Poradie v sérii: 2/3
Autor: Wendy Higginsová
Počet strán: 360
Vydavateľstvo: CooBoo

O knihe:
Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba - právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?

Bellman & Black

27. prosince 2014 v 9:01 | Casion
Mysteriózny román o minulosti, ktorá nechce odísť


Názov: Bellman & Black
Autor: Diane Setterfieldová
Počet strán: 360
Rok vydania: 2014
Žáner: beletria, mysteriózne


Trailer:


O knihe:
Do života desaťročného Williama Bellmana vstúpi smrť. Nič preňho neznamená, nestojí mu ani za spomienku. Veď zahynul obyčajný havran. Roky plynú a Williama stíha jedna tragédia za druhou. Jedného dňa uprostred noci ho zúfalstvo privedie na cintorín, aby skoncoval so životom. Cestu mu však skríži tajomný muž v čiernom. Predstaví sa ako pán Black a William s ním v opitosti uzavrie zvláštnu dohodu. Na dôkaz, že na neznámeho spoločníka nezabudol, otvorí v srdci Londýna brány Bellman & Black, obchodný dom so smútočným tovarom ponúkajúci všetko od rakiev po dáždniky. Viktoriánske Anglicko si zakladá na pompéznych pohreboch, zástupy pozostalých sa hrnú, obchod prekvitá. Nadanie a podnikavý duch vydláždia Williamovi cestu k úspechu a on verí, že konečne nechal minulosť za sebou. Havrany však nezabúdajú…

Sny - Sukuba 3 (Richelle Mead)

18. prosince 2014 v 7:13 | Casion



Názov: Sny
Autor: Richelle Mead
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 3/6
Počet strán: 274
Rok vydania: 2012
Žáner: YA, fantasy

O knihe:
Sú dni, kedy dievča nevie, ktorý problém riešiť skôr. Obzvlášť to platí v prípade sukuby Georginy Kuncaidoví, ktoré získava energiu zvádzaním mužov, čo značne komplikuje jej vzťah so slávynm spisovateľom Sethom. Nemôžu mať spolu sex, pretože by mu skrátila život. Navyše, Seth je pohltený prácou na novej knihe a Georgina musí zasvetiť novú sukubu.
Akoby to ešte nebolo dosť, Georginu trápia desivé sny. Niečo ju prenasleduje, vysáva jej energiu. Georgina hľadá odpovede u Danta, ktorý mý spojenie s podsvetím.
Georgina musí riešiť hneď dva problémy naraz: ujať sa vlády nad svojim myslotným životom a vysporiadať sa s neproateľom. Je možné, že ak Georgina neuspeje, už nikdy sa pokojne
nevyspí...

Pod krídlami smrti (Paul Hoffman)

14. prosince 2014 v 18:44 | Casion

Názov: Pod krídlami smrti
Originálny názov: The Beating of His Wings
Autor: Paul Hoffman
Séria: Ľavá ruka Boha
Poradie v sérii: 3/3
Rok vydania: 2013
Počet strán: 424
Žáner: sci-fi

O knihe:
Thomas Cale, smrtiaci anjel sužovaný záhadnou chorobou, sa lieči v kláštore na Cypre. Ale aj tu, na zdanlivo bezpečnom mieste, musí byť v strehu. Ohrozujú ho duševne chorí pacienti aj najatí zabijaci. Na svojich pleciach naďalej nesie ťarchu celého sveta, ktorý má podľa proroctva zničiť, no on sa ho usiluje zachrániť pred fanatickým pápežom Boscom. Spasitelia sa mobilizujú, schyľuje sa k vojne, ktorá má rozhodnúť, či najväčší Boží omyl - človek - zmizne z povrchu planéty.
Cale aj napriek chorobe vymýšľa stratégiu pre spojenecké vojská s hlavným štábom v Španielskom Leedse. Boj s vnútornými démonmi ho čoraz viac oslabuje, a akoby to nestačilo, zmieta sa medzi láskou a nenávisťou k zradnej Arbell Materazziovej.
Záver trilógie Paula Hoffmana spája nitky príbehu z dvoch predchádzajúcich románov. Osud hrdinov sa zavŕši. Kruh sa uzatvára. Anjel skazy rozprestrie krídla a celý svet zadržiava dych pred rozhodujúcou bitkou.

Volá sa Cale.

Predpovedali mu, že jedného dňa zničí svet.

Možno sa mu to poarí.

Zvodné zlo- Wendy Higginsová

4. prosince 2014 v 20:09 | Casion


Názov: Svůdné zlo
Originálny názov: Sweet Evil
Autor: Wendy Higginsová
Vydavateľ: CooBoo
Počet strán: 416
Žáner: fantasy


Anotácia:
Anna, šestnáctiletá středoškolačka v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti…
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů - potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?

Sukuba 2 - Na vrchole

17. listopadu 2014 v 10:31 | Casion

Názov: Na vrchole
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 2/6
Autorka: Richelle Mead
Počet strán: 288
Rok vydania: 2011

O knihe:
Že láska bolí, to vie Georgina Kincaidová lepšie ako ktokoľvek iný. Miluje talentovaného spisovateľa Setha, ale keby ho napríklad len pobozkala, vysaje tým z neho život. Niet divu, že sa tým trápi - tým skôr, že Seth jej city opätuje.
Ona je však sukuba, a ako taká čerpá silu z mužov, ktorí podľahli jej čaru. Nedávno zložila sľub, že bude svoju prácu sukuba vykonávať čo najsvedomitejšie, ale jej skrátka príde nespravodlivé, že práve ona - nadprirodzená zvodkyňa - nemôže nadviazať milostný vzťah s človekom, ktorý ju má rád presne takú, aká je.
A akoby toho ešte nebolo dosť, musí Georgina začať riešiť aj iné problémy. Deje sa čosi podivného, ​​čo zasahuje nielen nesmrteľné bytosti, ale aj obyčajných ľudí.


Sukuba 1 - Trápenie (Richelle Mead)

10. listopadu 2014 v 20:45 | Casion


Názov: Trápenie
Séria: Sukuba
Poradie v sérii: 1/ 6 (?)
Autorka: Richelle Mead
Počet strán: 312
Rok vydania: 2011

O knihe:
Sukuba je nadprirodzená bytosť, ktorá môže ľubovoľne meniť podobu a jej jedinou úlohou je zvádzať. Znie to tak lákavo! Dievča môže byť kým chce, jej šatník je nevyčerpateľný a smrteľní muži by urobili čokoľvek pre jediný jej dotyk. No, vlastneza to plat svojou dušou, ale prečo zachádzať do detailov?
Život Georginy Kincaidové, skuby zo Seattlu, nie je ani zďaleka taký exotický. Pracuje v kníhkupectve, jej šéf od nej očakáva z času na čas nejakú službu navyše. Najhoršie zo všetkého je, že si nemôže výsť na rande, aby z dotyčného muža nevysala život. Ona by pritom dala všetko na svete za vzťah. Sníva o spisovateľovi Sethovi Mortensenoci, to však bude musieť počkať. V nadprirodzenom svete sa začína diať niečo podivné.


Ukážka:
,,... Nemôžem mu poriadne ublížiť a ty to dobre vieš."
Arcidémon zaváhal, zjavne sa zamýšľal ako by to dopadlo, keby sme sa do seba s Duanom pustili. Asi som v tej hypotetickej bitke prehrala, pretože o chvíľu neskôr ťažko vzdychol.
,,Ano. Predpokladám. Aôe už ho neprovokuj. Mám dosť práce aj bez vašich detských treníc."
,,Odkedy pracuješ?" Naozaj detinské.
,,Dobrú noc, Georgie. A drž sa od Duana ďalej."
Spojenie sa prerušilo. Démoni si na rečičiky nepotrpia. Zavesila som a cítila som sa dotknutá. Nemohla som uveriť, že to Duan vykecal a očiernil ma. A čo bolo horšie - Jerom tomu veril. Aspoň zo začiatku. To sa ma pravdepodobne dotklo najviac, pretože aj keď svoju prácu sukuby flákam, u arcidémona som s avždy tešila zvláštnemu postaveniu. Choval sa ku mne s učiteľkou zhovievavosťou a bral ma tak trochu ako svojho obľúbeného domáceho mazníčika.


Draki 3 - Návrat (Sophie Jordanová)

4. listopadu 2014 v 10:31 | Casion

Názov: Návrat
Autor: Sophia Jordanová
Séria: Draki
Poradie v sérii: 3/3
Počet strán: 261
Rok vydania: 2013

O knihe:
Draki svorka je ohrozená - enkrosi, neľútostní vedci pátrajúci po jej tajomstvách, zajali Cassianovu sestru Miram a sú ochotní ju detailne preskúmať, aby zistili všetko o jej druhu. Jacinda po spojení s Cassianom intenzívne vníma jeho pocity a prežíva tak všetku jeho bolesť. Ona aj Will sa rozhodnú svorke pomôcť. Bude výprava lovca a skupiny draki úspešná? Podarí sa im spolu zachrániť Miram? Je možné, že v cieli na nich čaká niečo oveľa, oveľa hrôzostrašnejšie než enkrosi...


Ukážka:
Asi minútku sa mi zdá, akoby šetko zastalo. Niekto stlačil na každého okrem mňa tlačidlo stop.
Nakloním hlavu a poobzerám sa po všetkých nehybných postavách a ich zamrznutých výrazoch. Pristavím sa aj pri telách zastavených v pohybe. Zízam na to všetko a absorbujem to do seba so strašidelným pokojom.
A vtedy sa znova všetci dáme do pohybu. Sme ako tvory žijúce pod vodnou hladnou. Bojujeme s tekutinou všade okolo nás, zúfalo sa snažíme nadobudnúť hybnosť. Výkriky Willovo volanie môjho mena - to všetko ku mne dolieha akoby z veľmi veľkej vzdialenosti.
Kým sa ku mne Angus približuje, čím skracuje vzdialenosť medzi nami, jeho vlasy bijú do očí mimoriadne jasne. Rúti sa ku mne ako pochodeň. Irónia tohto výjavu mi nie je ľahostajná. Vydýchnem a napnem tak rozžeravené pľúca.

Draki 2 - Útek (Sophie Jordanová)

29. října 2014 v 9:56 | Casion

Názov: Útek
Séria: Draki
Poradie v sérii: 2/3 (recenzia 1. dielu)
Autor: Sophie Jordanová
Počet strán: 283
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy, YA


O knihe:
Aby zachránila život chlapca, ktorého miluje, Jacinda vyzradila pradávne tajomstvo svorky. Teraz, keď je späť pod ochranou svojho druhu, nezerajú na ňu pretoako na zradkyňu- No ešte horšie však vyznieva fakt, že Willa už nikdy neuvidí. Ale čo ak má, navzdory všetkému, predsa len šancu znova sa s níms tretnúť? Bude Jacinda pre lásku ochotná riskovať všetko?

Ukážka:
Stratiť ho tým spôsobom, že ho už nikdy neuvidím je jedna vec, ale stratiť ho, lebo bude po ňom, zabitý mojimi druhmi... To by som nezvládla. To by ma zničilo.
,,Vyzeral som len ako nejaký chlapec, ktorý ide na horskú túru."
,,Tamara a Cassian ťa spoznali."
,,A nič nepovedali."
Prikývnem. ,,Kvôli mne. Boli ticho kvôli mne. Sľúbila som, že ťa presvedčím o tom, aby tvoja rodina prestala loviť v tejto oblasti." Zhlboka sa nadýchnem. ,,A ja som sľúbila, žže ich uistím o tom, že sa sem už nikdy viac nevrátiš -"
,,Ty si to sľúbila?" Šibne po mne pohľadom. ,,Komu? Cassianovi? Nie som prekvapený, že sa chce uistiť o tom, že sa k tebe nikdy viac nepriblížim."

 
 

Reklama