Recenzie

Divotání (A.G. Howardová)

12. října 2015 v 16:04 | Casion
A je tu recenzia na druhý diel a pokračovanie Šepotání. Obálka sa mi páči menej než pri prvom diele, obsah viac.


Názov: Divotání
Originálny názov: Unhinged
Autorka: A.G. Howardová
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 430
Rok vydania: 2014, preklad 2015
Poznámka: recenzia na prvý diel

Anotácia:
Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.

Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů - kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!


Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.


Labyrint : Útek (James Dashner)

23. září 2015 v 16:05 | Casion
Minulý týždeň som mala taký akoby malý maratón Labyrintu. V pondelok mi spolužiak požičal prvé dva diely s tým, nech ich rýchlo prečítam, nech si pozriem jednotku film, pretože v piatok ideme do kina na dvojku :-).
Knihy som prečítala a v kine sme boli (moje dojmy zo Zhoreniska nájdete tu) a tak by som rada pridala aj recenzie na knihy. Minimálne na jednotku ju už mám napísanú, tak príjemné čítanie :-)


Názov: Útek
Originálny názov: The Maze runner
Autor: James Dashner
Séria: Labyrint
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 356
Rok vydania: originál 2009, preklad (český) 2014


Anotácia:
Když se Thomas probere, pamatuje si jen svoje jméno. Ocitl se mezi cizími chalpci - jejichž vzpomínky jsou taky pryč.
Za vysokými kamennými hradbami, ktoré obklopují Plac, je nekonečné proměnlivé bludiště. Představuje jedinou cestu ven - a zatím s az nej nikto nedostal živý.
A pak se objeví dívka.
Vůbec první dívka. A zpráva, kterou nese, je děsivá.



Trón zo skla ( Sarah J. Maas)

20. září 2015 v 20:18 | Casion

Názov: Trón zo skla
Originálny názov: Throne of Glass
Autor: Sarah J. Maas
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 375
Rok vydania: 2015

Anotácia:
V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsaťtri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka získa späť svoju slobodu.


Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si Celaenu na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy je zas jej pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne Celaeniných protivníkov niekto po jednom likvidovať, jej zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách.



Padlí anjeli I. (Thomas E. Sniegoski)

18. září 2015 v 14:08 | Casion
Knihu som čítala ešte v auguste na brigáde, ale akosi som sa nedostala k recenzii, až teraz :-)


Názov: Padlí anjeli a Leviant
Autor: Thomas E. Sniegoski
Séria: Padlí anjeli
Poradie v sérii: I.
Počet strán: 441

Anotácia:
Aaron Corbet je celkom normálny chlapec, trochu samotár, sirota s problematickou minulosťou, ktorý ale dúfa, že konečne našiel tú pravú náhradnú rodinu, priateľov a zmysel života. Všetko sa však zmení na jeho osemnáste narodeniny: začne zrazu rozumieť portugalčine, latinčine a dokonca aj svojmu psovi! Jeho záver je logický - totálne sa zbláznil! Potom sa ale objavia dvaja veľmi podivní muži, ktorí mu prezradia, že je Nephilim - syn smrteľníčky a padlého anjela. Aaron tomu neverí a popiera svoje nadprirodzené schopnosti. Ale musí sa so svojím dedičstvom vyrovnať - a to rýchlo. Temné sily mocnejú a sú odhodlané ho zničiť...



Elita (Kiera Cassová)

16. září 2015 v 10:15 | Casion

Názov: Elita
Originálny názov: The Elite
Autor: Kiera Cassová
Séria: Selekcia
Diel v sérii: 2.
Počet strán: 312
Poznámka: recenzia 1. dielu

Anotácia:
Z tridsiatich piatich dievčat v Selekcii zostalo už len šesť elitných súperiek. America spolu s nimi naďalej bojuje o lásku princa Maxona, budúceho vládcu Illey, avšak stále si nie je istá, komu skutočne patrí jej srdce. Keď je s Maxonom, srdce sa jej chveje vzrušením, no zároveň sa obáva ich spoločnej budúcnosti. Pri Aspenovi, prvej veľkej láske, zas nedokáže zabudnúť na všetko krásne, čo spolu zažili. Elitné dievčatá sú však odhodlané získať princa pre seba za každú cenu. Konkurencia je stále tvrdšia, a preto sa aj America musí rozhodnúť. Neuľahčujú jej to ani rebeli, ktorí chcú zvrhnúť vládu kráľa, Maxonovho otca, a žiadajú zrušenie Selekcie. Keď si je America už istá svojím rozhodnutím, stane sa čosi nečakané a všetko sa zmení. Vyberie si napokon rozprávkový život s princom Maxonom alebo lásku Aspena, ktorý je jej bezpečným prístavom?


Šepotání (A.G. Howardová)

14. září 2015 v 16:03 | Casion
Ospravedlňujem sa za neaktivitu, ale mali sme v obci hodové slávnosti, takže mi víkend ubehol neuveriteľne rýchlo a na blog som akosi nenašla dostatok času.



Názov: Šepotání
Originálny názov: Splintered
Autorka: A.G. Howardová
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 415
Rok vydania: 2015

Anotácia:
Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.

Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?


Nevítaní (Sophie Jordanová)

8. září 2015 v 16:44 | Casion

Názov: Nevítaní
Originálny názov: Uninvented
Autor: Sophie Jordanová
Počet strán: 311
Žáner: sci-fi, dystópia

Anotácia:
Je rok 2021 a v Spojených štátoch amerických sa niekoľkonásobne zvýšil počet vrážd. Čím ďalej tým viac ľudí má totiž tzv. HTS syndróm - ich DNA obsahuje vraždiaci gén. Davy je takmer dokonalá študentka prestížnej školy, je krásna, chodí s úžasným chlapcom a je veľmi talentovanou hudobníčkou. Ale jedného dňa sa celý jej perfektný život zosype ako domček z kariet. Vlastní rodičia sa jej začnú báť, hoci nikomu nikdy neublížila, vyhodia ju zo školy a stratí všetko, čo mala, o čo sa snažila, svoju budúcnosť. Je HTS pozitívna.


Zoe (Ján Mrva)

1. září 2015 v 15:17 | Casion



Názov: Zoe
Autor: Ján Mrva
Rok vydania: 2014
Počet strán: 464
Žáner: sci-fi

Anotácia:
Zoe je geneticky upravená mladá žena, ktorú na základe negatívneho posudku korporácie ZORIN vyradili z výcvikového programu. Nanešťastie, korporácia sa rozhodla neúspešných adeptov zlikvidovať. Dievčina však vďaka svojim úžasným regeneračným schopnostiam prežila vlastnú smrť a podarilo sa jej ujsť. Na ceste štvanca sa stretáva s láskou, smrťou i zradou a jej citlivá, neskúsená a trochu naivná duša všetky okolité udalosti intenzívne prežíva. Život jej komplikuje i politická situácia nanovo rozdeleného sveta, pred nedávnom zničeného atómovým plameňom a hlavne samotná korporácia ZORIN, ktorá sa ju snaží dolapiť.

Čas žít, čas umírat (Remarque)

27. srpna 2015 v 9:23 | Casion
Čas žít, čas umírat je moja prvá knihu, ktorú som od Remarqua prečítala. Áno, Na západe nič nového je povinné čítanie, ale ja som sa k nemu akosi ešte nedostala, avšak po prečítaní tejto knihy verím, že to čoskoro napravím.



Názov: Čas žít, čas umírat
Autor: Remarque
Počet strán: 315
Rok vydania: 1954

Popis:
V tomto románu se autor jakoby vrací ke své prvotině Na západní frontě klid. Děj se však odehrává o dvacet let později, v době, kdy nacistické Německo rozpoutalo druhou světovou válku a po počátečních úspěších je tlačeno spojeneckými vojsky zpět. Stejně jako ve svém nejslavnějším díle autor líčí osud mladého německého vojáka na frontě, během dovolené doma a po opětovném návratu do bojové linie.

Kladivo na čaroděje - Pekelná šleha (Martin D. Antonín)

22. srpna 2015 v 17:00 | Casion


Názov: Pekelná šleha
Séria: Kladivo na čaroděje
Poradie v sérii: VIII.
Autor: Martin D. Antonín
Počet strán: 216


Anotácia:
Když se dáma vašeho srdce ocitne v nesnázích, uděláte pro její záchranu cokoliv. Riskujete život, sjezdíte světa kraj, spřáhnete se s ďáblem - a když zoufalství dostoupí vrcholu, přeleze přes něj a ještě si pořádně povyskočí, najmete si tým Felixe Jonáše. Je to banda magorů, to jistě - ale kdo jiný vám uvěří a pustí se do hledání dívky nakažené experimentálním magickým retrovirem? Jistě ji najdou. Možná i zachrání. A když budete mít štěstí, vaše milovaná vám tu záchranu jednou odpustí.
Naděje přece umírá poslední… a kdyby něco, Walter ji odborně oživí.

Zaklínač IV. - Čas opovržení (Andrzej Sapkowski)

17. srpna 2015 v 7:48 | Casion


Názov: Čas opovržení
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Poradie v sérii: IV.
Počet strán: 342
Rok vydania: 1995, preklad 2011
Poznámka: recenzie na 1. 2., 3., diel

Anotácia:
Druhý román o Geraltovi a Ciri. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím, se ocitá daleko od Geralta i Yennefer. Sama, opuštěná, ztracená - s pocitem, že byla zrazena těmi, kterým bezmezně věřila. Pátrání po zmizelé princezně však navzdory zprávám o její smrti stále pokračuje, a Geralt žel není jediný, kdo Ciri hledá. Zaklínač i Lvíče z Cintry se stali objektem vysoké politické hry, která může zabít nejen je, ale také všechny, kdo jsou jim blízcí. Ostatně, věštba přece tvrdí, že princezně kráčí v patách smrt...

Demonata II. - Zlodej z temnoty (Darren Shan)

4. srpna 2015 v 10:45 | Casion
Túto knihu som čítala cestou na dovolenku a čítala sa jedna radosť!


Názov: Zlodej z temnoty
Originálny názov: Demon Thief
Autor: Darren Shan
Séria: Demonata
Poradie v sérii: II.
Počet strán: 271
Rok vydania: 2006, preklad 2013

Anotácia:
Kernel je tínedžer so zvláštnym nadaním - vidí vo vzduchu farebné svetlá, a keď sa sústredí, dokáže z nich poskladať rôzne tvary. Jedného dňa však zo svetiel vytvorí okno, vyskočí z neho démon a vtiahne ho do inej dimenzie... Kernel sa síce vráti do vlastného sveta, no vôbec si nepamätá, čo sa vlastne stalo.
Život celej rodiny je ohrozený, nepomôže ani to, keď sa presťahujú do iného mesta. Kernel pomaly objavuje svoje schopnosti a zisťuje, že jeho poslaním je loviť zákerných démonov.


Živly Calderonu (Jim Butcher)

27. července 2015 v 13:33 | Casion


Názov: Živly Calderonu
Autor: Jim Butcher
Séria: Kódex Alera
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 351
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy

Anotácia:
Obyvatelé Alery po tisíce let odráželi krvežíznivé nepřátelské rasy za pomoci svého jedinečného pouta s živly - bytostmi svázanými se zemí, vzduchem, ohněm, dřevem a kovem. Gaius Sextus, vladař Alery, však už stárne a nemá žádného dědice. Ambiciózní šlechticové pletichaří v boji o moc a na obzoru se rýsuje válka o nástupnictví.
Daleko od městské politiky, v Calderonském údolí, se zatím mladý Tavi musí vyrovnat s tím, že ještě nemá žádné živly. Nemá živel větru, který by mu pomohl létat, ani živel ohně, s jehož pomocí by si mohl rozsvítit lampu. Když se však do údolí vrátí nejkrutější nepřátelé aleranů - maratové - Tavi zjistí, že jej čeká úchvatnější osud, než si kdy dokázal představit.
V bouři plné smrtících větrných živlů Tavi zachrání život zběhlé otrokyni Amaře. Ukáže se však, že Amara je ve skutečnosti vyzvědačka Gaia Sexta, již vladař vyslal do údolí, aby shromáždila informace o zrádcích, kteří možná navázali spojenectví s hordou barbarských maratů. Když pak v údolí vypukne chaos - když rebelové bojují se stoupenci koruny a živly se utkávají navzájem - Amara zjistí, že Taviho odvaha a vynalézavost je zbraní mocnější než všechny živly. Zbraní, která může zvrátit průběh bitvy.


Vraždy podľa Shakespeara (Jenifer Lee Carrell)

21. července 2015 v 8:14 | Casion



Názov: Vraždy podľa Shakespeara
Autor: Jenifer Lee Carrell
Počet strán: 434
Rok vydania: 2008

Anotácia:
V predvečer uvedenia Hamleta v divadle Globe dá Rosalind Howardová, odborníčka na Shakespeara, mladej režisérke Kate Stanleyovej tajomnú škatuľku a tvrdí, že sa jej podarilo urobiť ďalekosiahly objav. Skôr však, ako ho môže odhaliť Kate, divadlo Globe zhorí a v ňom sa nájde mŕtve Rosalindino telo. Je zavraždená neobyčajným spôsobom: rovnako, ako bol zabitý Hamletov otec. Keď Kate otvorí škatuľku, nájde prvý kúsok do shakespearovskej hádanky, ktorý ju vyšle na smrteľnú honbu za pokladom vysokej ceny.

Černokňažník III. - Krvavý oheň (Juraj Červenák)

17. července 2015 v 14:37 | Casion


Názov: Krvavý oheň
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 251
Poznámka: Recenzia na 1. a 2. diel

Anotácia:
Čierny Rogan putuje na čarami nasiaknutú Kančiu horu, kde ho v svätyni jeho predkov čaká Krvavý oheň, žriedlo nevýslovnej moci. Vďaka nemu sa konečne stane pravým černokňažníkom a zasvätí život boju s besmi a zlými silami. Predtým však musí poraziť prisluhovačov nepriateľského Belboha, ktorí sa Kančej hory zradne zmocnili. Navyše, Vraniborské kniežatstvo na hornom toku Moravy ohrozuje rasa divokých, krvilačných goričov - tí sa po stáročiach vzájomných svárov zjednotili a chystajú útok na ľudí. Bohyňa smrti Morena bude zbierať bohatú úrodu...

Autor slovanskej historickej fantasy Juraj Červenák v tretej knihe cyklu Černokňažník uzatvára osudy hrdinov z románov Vládca vlkov a Radhostov meč.

Magistérium - Železná skúška (Holly Blacková, Cassandra Clarková)

14. července 2015 v 11:07 | Casion


Názov: Železná skúška
Autor: Holly Blacková, Cassandra Clarková
Séria: Magistérium
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 279
Rok vydania: 2015

Anotácia:
Dvanásťročný Callum Hunt odmalička vie, že ak by sa niekedy zaplietol s mágiou, znamenalo by to preňho smrteľné nebezpečenstvo. Keď dostane pozvánku na vstupnú "železnú" skúšku do magistéria, tajomnej čarodejníckej školy, rozhodne sa za každú cenu neuspieť. Lenže majster Rufus si ho napriek tomu vyberie za učňa. A tak chlapec prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou, ale aj zlovestnou históriou a neistou budúcnosťou. Žiakov tu učia čarovať a je to celkom zábavné, lenže zároveň ich pripravujú na to, že raz možno budú musieť zachraňovať svet pred Nepriateľom smrti. Call sa prvý raz v živote necíti ako čudák a dokonca verí, že si v magistériu nájde priateľov. Lenže železná skúška je iba začiatok a to najťažšie ho ešte len čaká.
Železná skúška je prvá kniha z celosvetovo úspešnej série Magistérium.


Selekcia (Kiera Cassová)

9. července 2015 v 7:25 | Casion


Názov: Selekcia
Originálny názov: The Selection
Autor: Kiera Cassová
Poradie v sérii: 1/3
Počet strán: 293
Rok vydania: 2012, preklad 2014



Anotácia:
Pre tridsaťpäť dievčat je Selekcia životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu, vstúpiť do okázalého sveta rób a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona. Pre Americu Singerovú je to však nočná mora. Musí opustiť svoju lásku a odísť z domova. Potom sa zoznámi s princom Maxonom. Postupne začne prehodnocovať všetky svoje dovtedajšie plány - a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela.



Černokňažník II. - Radhostov meč (Juraj Červenák)

3. července 2015 v 11:37 | Casion


Názov: Radhostov meč
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 2./3
Počet strán: 218
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
Rogan sa vrátil z kniežatstva mŕtvych, aby v svete smrteľníkov bojoval s besmi a temnými mocnosťami. Ako potomok černokňažníkov z Kančej hory však najprv musí vytrhnúť posvätný Krvavý oheň z pazúrov zlovoľných Belbohových prisluhovačov. To sa mu nepodarí bez rodového dedičstva, meča vojnového boha Radhosta. Pátranie po prastarej zbrani ho zavedie ďaleko na západ, kde kmeň Čechov ohrozujú Lučania pod vedením démonického kniežaťa Vlastislava. Černokňažník a jeho druhovia, vedma Mirena a vodca záhrobnej svorky Goryvlad, musia čeliť nielen vlastným nepriateľom, ale pripletú sa aj do vojny, ktorá otrasie stolcom přemyslovských kniežat.

Juraj Červenák v druhej knihe cyklu Černokňažník ďalej rozvíja motívy z románu Vládca vlkov a opäť berie čitateľov na dobrodružnú cestu svetom slovanských hrdinov, bohov a démonov.


Scarlet (Marissa Meyerová)

1. července 2015 v 9:32 | Casion


Názov: Scarlet
Autor: Marissa Meyerová
Séria: Mesačné kroniky
Poradie v sérii: 2/3
Počet strán: 452
Poznámka: Ak máte záujem, prečítajte si recenziu na prvý diel

Anotácia:
Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.

Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…



Černokňažník I. - Vládca vlkov (Juraj Červenák)

29. června 2015 v 12:06 | Casion


Názov: Vládca vlkov
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 1. /3
Počet strán: 244

Anotácia:
Takmer desať rokov bojoval vo vojnách, ktoré rozvrátili ríšu Avarov na rovinách medzi Dunajom a Tisou. Jazdil s družinami slovanských kniežat, bol žoldnierom Karola Veľkého, slúžil vo vojsku bulharského chána Kruma. Čierny Rogan. Chýrečný lukostrelec, nemilosrdný avarobijca. Každý vojvodca si prial mať ho po svojom boku. On však teraz na vlastnú päsť putuje do temných, duchmi a démonmi obývaných lesov za Hronom. Je na stope Krvavých psov, najukrutnejších avarských hrdlorezov. Vďaka stretnutiu s vedmou Mirenou a vládcom vlkov Černobohom však čoskoro zistí, že jeho osudom nie je iba pomsta za dávno mŕtvych blízkych. Aby zistil, aké sily driemu v jeho vnútri a aké poslanie zdedil po svojich neznámych predkoch, bude sa musieť vydať až do ríše Moreny, bohyne smrti.

Epos, v ktorom na pozadí skutočných historických udalostí ožíva svet slovanských hrdinov, kniežat a čarodejníkov, ale aj mágie, vrtošivých bohov a krvilačných besov. "Černokňažník", ktorým sa Červenák presadil na poli domácej fantasy a za ktorého získal Cenu Akadémie sci-fi, fantasy a hororu v kategórii "Najlepšia česká a slovenská kniha roku", konečne vychádza v slovenčine, navyše v novej, upravenej podobe.


Lone Wolf - Kaltské jeskyňe (Joe Dever)

23. června 2015 v 12:31 | Casion


Názov: Kaltské jeskyňe
Autor: Joe Dever
Séria: Lone Wolf
Poradie v sérii: 3.
Preložil: Lukáš Šimíček
Počet strán: 272
Poznámka: Recenzie na prvý a druhý diel

Anotácia:
Jsi Lone Wolf, poslední z rytířů řádu Kai. Šokující zprávy otřásají tvou vlastí. Zrádce Vonotar stále žije a nyní vládne v Kalte Ledovým Barbarům. Král slíbil, že Vonotar bude za své činy souzen, ale pouze ty jsi schopen tento slib splnit.

Vydáš se proto na sever do království ledu. V Kaltských jeskyních však na tebe číhají mnohá nebezpečí, dopadení nenáviděného nepřítele nebude snadné. Bude to velmi tvrdá zkouška tvé odvahy i tvých schopností.

Oheň (Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg)

17. června 2015 v 16:02 | Casion

Názov: Oheň
Originálny názov: Eld
Poradie v sérii: 2./3 (recenzia na 1.)
Autori: Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg
Rok vydania: 2012, preklad 2013
Počet strán: 639

Anotácia:
V Engelsforse bude poriadne horúco!

Vyvolené majú nastúpiť do druhého ročníka gymnázia. Celé letné prázdniny tŕpli v očakávaní ďalšieho kroku zo strany démonov. Hrozba však príde z miesta, ktoré by im nenapadlo ani vo sne. Je čoraz očividnejšie, že v Engelsforse sa deje čosi veľmi, veľmi zlé. Minulosť sa prelína s budúcnosťou. Živí stretávajú mŕtvych. Vyvolené sú čoraz zomknutejšie a opäť sa presviedčajú, že mágia neuľaví nešťastnej láske ani nezhojí zlomené srdce.

Oheň je druhá časť trilógie.


V Krajine havranov (Ján Papuga)

5. června 2015 v 17:51 | Casion


Názov: V krajine havranov - Strážca kameňa
Autor: Ján Papuga
Ilustroval: Svetozár Košický
Počet strán: 400
Rok vydania: 2011

Anotácia:
Narodilo sa božské dieťa Zeme, strážca kameňa Hea. Ľudia vzrušene pobehujú, tešia sa, pripíjajú na jeho slávu, každý chce vidieť nového strážcu.

O dvanásť rokov neskôr, chlkapec s neobyčajným menom Dalius, sníva o lietaní. Má zvláštny pôvod i poslanie. Nie celkom náhodou objaví vstup do pozdemnej krajiny. Krajiny, ktorej vládnu kamene Vita ochraňujúce najvzácnejšie hodnoty života. No krajina pod zemnou je ohrozená, iba Dalius môže zachrániť to, na čom mu zálží najviac.
Bude dostatočne silný a odvážny? Prekoná všetky nástrahy a prekážky? Nešasťtie nie je sám, priateľstvo má nezvyčajnú moc.

Lone Wolf - Oheň na vodě (Joe Dever)

3. června 2015 v 16:38 | Casion


Názov: Oheň na vode
Autor: Joe Dever
Séria: Lone Wolf
Preložil: Lukáš Šimíček
Poradie v sérii: 2. (recenzia na 1. diel)
Počet strán: 300


Anotácia:
Jsi Lone Wolf - Osamělý Vlk, novic řádu Kai, řádu nadaných válečníků ze země Sommerlund. Přede dvěma dny se vaše mírumilovná země dostala do válečného konfliktu. Obrovská armáda vedená Temným pánem Zagarnou během překvapivé invaze do Sommerlundu srovnala se zemí opevněný klášter řádu Kai. Ty jsi jediný, kdo tuto osudovou bitvu přežil, a proto jsi přísahal, že smrt svých bratří pomstíš.

Nyní, když je řád Kai zničen, existuje v dosahu jediná síla, která může ochránit tvůj lid před zběsilostí Temného pána Zagarny. Tou silou je Sommerswerd - legendární Meč slunce. Tvým úkolem je nyní odcestovat do Durenoru a získat slavný Sommerswerd, abys jej použil proti Temnému pánovi Zagarnovi…

Druhý díl slavné série gamebooků, jedná se o nové české opravené vydání - nový překlad, nové ilustrace a jako bonus sedmdesátiodkazové dobrodružství navíc!

Zatajec rohaté přilby (James Silke)

27. května 2015 v 11:47 | Casion

Názov: Zajatec rohaté přilby
Originálny názov: Prisoner of the Horned Helmet
Autor: James Silke
Séria: Posel smrti
Poradie v sérii: 1/4
Počet strán: 222
Rok vydania: 2006

Anotácia:
V dobách před vznikem Atlantidy, za časů, kdy světu vládla magie a násilí, se země chvěla pod kopyty hord nájezdníků a těm se odvážil postavit jediný muž.
Gath Baal - barbar a divoký válečník. Muž, který se jako jediný postavil kitzaackým nájezdníkům a lovcům otroků. Jen díky jeho odvaze a válečnickému umění zatím nejsou zotročeny mírumilovné národy Lidu lesa. Je tak velkou hrozbou pro kitzaacké dobyvatelské plány, že musí za každou cenu zemřít.
Rohatá přilba, výtvor Pána temnot, má válečníka zničit. Svému nositeli propůjčuje nadlidské válečnické schopnosti, ale jak vysokou daň barbar za to zaplatí? Stane se z Gath Baala smrtící démon? Stane se z něj Posel smrti?

 
 

Reklama