Recenzie

Kladivo na čaroděje - Pekelná šleha (Martin D. Antonín)

22. srpna 2015 v 17:00 | Casion


Názov: Pekelná šleha
Séria: Kladivo na čaroděje
Poradie v sérii: VIII.
Autor: Martin D. Antonín
Počet strán: 216


Anotácia:
Když se dáma vašeho srdce ocitne v nesnázích, uděláte pro její záchranu cokoliv. Riskujete život, sjezdíte světa kraj, spřáhnete se s ďáblem - a když zoufalství dostoupí vrcholu, přeleze přes něj a ještě si pořádně povyskočí, najmete si tým Felixe Jonáše. Je to banda magorů, to jistě - ale kdo jiný vám uvěří a pustí se do hledání dívky nakažené experimentálním magickým retrovirem? Jistě ji najdou. Možná i zachrání. A když budete mít štěstí, vaše milovaná vám tu záchranu jednou odpustí.
Naděje přece umírá poslední… a kdyby něco, Walter ji odborně oživí.

Zaklínač IV. - Čas opovržení (Andrzej Sapkowski)

17. srpna 2015 v 7:48 | Casion


Názov: Čas opovržení
Autor: Andrzej Sapkowski
Séria: Zaklínač
Poradie v sérii: IV.
Počet strán: 342
Rok vydania: 1995, preklad 2011
Poznámka: recenzie na 1. 2., 3., diel

Anotácia:
Druhý román o Geraltovi a Ciri. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím, se ocitá daleko od Geralta i Yennefer. Sama, opuštěná, ztracená - s pocitem, že byla zrazena těmi, kterým bezmezně věřila. Pátrání po zmizelé princezně však navzdory zprávám o její smrti stále pokračuje, a Geralt žel není jediný, kdo Ciri hledá. Zaklínač i Lvíče z Cintry se stali objektem vysoké politické hry, která může zabít nejen je, ale také všechny, kdo jsou jim blízcí. Ostatně, věštba přece tvrdí, že princezně kráčí v patách smrt...

Demonata II. - Zlodej z temnoty (Darren Shan)

4. srpna 2015 v 10:45 | Casion
Túto knihu som čítala cestou na dovolenku a čítala sa jedna radosť!


Názov: Zlodej z temnoty
Originálny názov: Demon Thief
Autor: Darren Shan
Séria: Demonata
Poradie v sérii: II.
Počet strán: 271
Rok vydania: 2006, preklad 2013

Anotácia:
Kernel je tínedžer so zvláštnym nadaním - vidí vo vzduchu farebné svetlá, a keď sa sústredí, dokáže z nich poskladať rôzne tvary. Jedného dňa však zo svetiel vytvorí okno, vyskočí z neho démon a vtiahne ho do inej dimenzie... Kernel sa síce vráti do vlastného sveta, no vôbec si nepamätá, čo sa vlastne stalo.
Život celej rodiny je ohrozený, nepomôže ani to, keď sa presťahujú do iného mesta. Kernel pomaly objavuje svoje schopnosti a zisťuje, že jeho poslaním je loviť zákerných démonov.


Živly Calderonu (Jim Butcher)

27. července 2015 v 13:33 | Casion


Názov: Živly Calderonu
Autor: Jim Butcher
Séria: Kódex Alera
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 351
Rok vydania: 2012
Žáner: fantasy

Anotácia:
Obyvatelé Alery po tisíce let odráželi krvežíznivé nepřátelské rasy za pomoci svého jedinečného pouta s živly - bytostmi svázanými se zemí, vzduchem, ohněm, dřevem a kovem. Gaius Sextus, vladař Alery, však už stárne a nemá žádného dědice. Ambiciózní šlechticové pletichaří v boji o moc a na obzoru se rýsuje válka o nástupnictví.
Daleko od městské politiky, v Calderonském údolí, se zatím mladý Tavi musí vyrovnat s tím, že ještě nemá žádné živly. Nemá živel větru, který by mu pomohl létat, ani živel ohně, s jehož pomocí by si mohl rozsvítit lampu. Když se však do údolí vrátí nejkrutější nepřátelé aleranů - maratové - Tavi zjistí, že jej čeká úchvatnější osud, než si kdy dokázal představit.
V bouři plné smrtících větrných živlů Tavi zachrání život zběhlé otrokyni Amaře. Ukáže se však, že Amara je ve skutečnosti vyzvědačka Gaia Sexta, již vladař vyslal do údolí, aby shromáždila informace o zrádcích, kteří možná navázali spojenectví s hordou barbarských maratů. Když pak v údolí vypukne chaos - když rebelové bojují se stoupenci koruny a živly se utkávají navzájem - Amara zjistí, že Taviho odvaha a vynalézavost je zbraní mocnější než všechny živly. Zbraní, která může zvrátit průběh bitvy.


Vraždy podľa Shakespeara (Jenifer Lee Carrell)

21. července 2015 v 8:14 | Casion



Názov: Vraždy podľa Shakespeara
Autor: Jenifer Lee Carrell
Počet strán: 434
Rok vydania: 2008

Anotácia:
V predvečer uvedenia Hamleta v divadle Globe dá Rosalind Howardová, odborníčka na Shakespeara, mladej režisérke Kate Stanleyovej tajomnú škatuľku a tvrdí, že sa jej podarilo urobiť ďalekosiahly objav. Skôr však, ako ho môže odhaliť Kate, divadlo Globe zhorí a v ňom sa nájde mŕtve Rosalindino telo. Je zavraždená neobyčajným spôsobom: rovnako, ako bol zabitý Hamletov otec. Keď Kate otvorí škatuľku, nájde prvý kúsok do shakespearovskej hádanky, ktorý ju vyšle na smrteľnú honbu za pokladom vysokej ceny.

Černokňažník III. - Krvavý oheň (Juraj Červenák)

17. července 2015 v 14:37 | Casion


Názov: Krvavý oheň
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 251
Poznámka: Recenzia na 1. a 2. diel

Anotácia:
Čierny Rogan putuje na čarami nasiaknutú Kančiu horu, kde ho v svätyni jeho predkov čaká Krvavý oheň, žriedlo nevýslovnej moci. Vďaka nemu sa konečne stane pravým černokňažníkom a zasvätí život boju s besmi a zlými silami. Predtým však musí poraziť prisluhovačov nepriateľského Belboha, ktorí sa Kančej hory zradne zmocnili. Navyše, Vraniborské kniežatstvo na hornom toku Moravy ohrozuje rasa divokých, krvilačných goričov - tí sa po stáročiach vzájomných svárov zjednotili a chystajú útok na ľudí. Bohyňa smrti Morena bude zbierať bohatú úrodu...

Autor slovanskej historickej fantasy Juraj Červenák v tretej knihe cyklu Černokňažník uzatvára osudy hrdinov z románov Vládca vlkov a Radhostov meč.

Magistérium - Železná skúška (Holly Blacková, Cassandra Clarková)

14. července 2015 v 11:07 | Casion


Názov: Železná skúška
Autor: Holly Blacková, Cassandra Clarková
Séria: Magistérium
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 279
Rok vydania: 2015

Anotácia:
Dvanásťročný Callum Hunt odmalička vie, že ak by sa niekedy zaplietol s mágiou, znamenalo by to preňho smrteľné nebezpečenstvo. Keď dostane pozvánku na vstupnú "železnú" skúšku do magistéria, tajomnej čarodejníckej školy, rozhodne sa za každú cenu neuspieť. Lenže majster Rufus si ho napriek tomu vyberie za učňa. A tak chlapec prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou, ale aj zlovestnou históriou a neistou budúcnosťou. Žiakov tu učia čarovať a je to celkom zábavné, lenže zároveň ich pripravujú na to, že raz možno budú musieť zachraňovať svet pred Nepriateľom smrti. Call sa prvý raz v živote necíti ako čudák a dokonca verí, že si v magistériu nájde priateľov. Lenže železná skúška je iba začiatok a to najťažšie ho ešte len čaká.
Železná skúška je prvá kniha z celosvetovo úspešnej série Magistérium.


Selekcia (Kiera Cassová)

9. července 2015 v 7:25 | Casion


Názov: Selekcia
Originálny názov: The Selection
Autor: Kiera Cassová
Poradie v sérii: 1/3
Počet strán: 293
Rok vydania: 2012, preklad 2014



Anotácia:
Pre tridsaťpäť dievčat je Selekcia životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu, vstúpiť do okázalého sveta rób a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona. Pre Americu Singerovú je to však nočná mora. Musí opustiť svoju lásku a odísť z domova. Potom sa zoznámi s princom Maxonom. Postupne začne prehodnocovať všetky svoje dovtedajšie plány - a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela.



Černokňažník II. - Radhostov meč (Juraj Červenák)

3. července 2015 v 11:37 | Casion


Názov: Radhostov meč
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 2./3
Počet strán: 218
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
Rogan sa vrátil z kniežatstva mŕtvych, aby v svete smrteľníkov bojoval s besmi a temnými mocnosťami. Ako potomok černokňažníkov z Kančej hory však najprv musí vytrhnúť posvätný Krvavý oheň z pazúrov zlovoľných Belbohových prisluhovačov. To sa mu nepodarí bez rodového dedičstva, meča vojnového boha Radhosta. Pátranie po prastarej zbrani ho zavedie ďaleko na západ, kde kmeň Čechov ohrozujú Lučania pod vedením démonického kniežaťa Vlastislava. Černokňažník a jeho druhovia, vedma Mirena a vodca záhrobnej svorky Goryvlad, musia čeliť nielen vlastným nepriateľom, ale pripletú sa aj do vojny, ktorá otrasie stolcom přemyslovských kniežat.

Juraj Červenák v druhej knihe cyklu Černokňažník ďalej rozvíja motívy z románu Vládca vlkov a opäť berie čitateľov na dobrodružnú cestu svetom slovanských hrdinov, bohov a démonov.


Scarlet (Marissa Meyerová)

1. července 2015 v 9:32 | Casion


Názov: Scarlet
Autor: Marissa Meyerová
Séria: Mesačné kroniky
Poradie v sérii: 2/3
Počet strán: 452
Poznámka: Ak máte záujem, prečítajte si recenziu na prvý diel

Anotácia:
Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě.

Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…



Černokňažník I. - Vládca vlkov (Juraj Červenák)

29. června 2015 v 12:06 | Casion


Názov: Vládca vlkov
Autor: Juraj Červenák
Séria: Černokňažník
Poradie v sérii: 1. /3
Počet strán: 244

Anotácia:
Takmer desať rokov bojoval vo vojnách, ktoré rozvrátili ríšu Avarov na rovinách medzi Dunajom a Tisou. Jazdil s družinami slovanských kniežat, bol žoldnierom Karola Veľkého, slúžil vo vojsku bulharského chána Kruma. Čierny Rogan. Chýrečný lukostrelec, nemilosrdný avarobijca. Každý vojvodca si prial mať ho po svojom boku. On však teraz na vlastnú päsť putuje do temných, duchmi a démonmi obývaných lesov za Hronom. Je na stope Krvavých psov, najukrutnejších avarských hrdlorezov. Vďaka stretnutiu s vedmou Mirenou a vládcom vlkov Černobohom však čoskoro zistí, že jeho osudom nie je iba pomsta za dávno mŕtvych blízkych. Aby zistil, aké sily driemu v jeho vnútri a aké poslanie zdedil po svojich neznámych predkoch, bude sa musieť vydať až do ríše Moreny, bohyne smrti.

Epos, v ktorom na pozadí skutočných historických udalostí ožíva svet slovanských hrdinov, kniežat a čarodejníkov, ale aj mágie, vrtošivých bohov a krvilačných besov. "Černokňažník", ktorým sa Červenák presadil na poli domácej fantasy a za ktorého získal Cenu Akadémie sci-fi, fantasy a hororu v kategórii "Najlepšia česká a slovenská kniha roku", konečne vychádza v slovenčine, navyše v novej, upravenej podobe.


Lone Wolf - Kaltské jeskyňe (Joe Dever)

23. června 2015 v 12:31 | Casion


Názov: Kaltské jeskyňe
Autor: Joe Dever
Séria: Lone Wolf
Poradie v sérii: 3.
Preložil: Lukáš Šimíček
Počet strán: 272
Poznámka: Recenzie na prvý a druhý diel

Anotácia:
Jsi Lone Wolf, poslední z rytířů řádu Kai. Šokující zprávy otřásají tvou vlastí. Zrádce Vonotar stále žije a nyní vládne v Kalte Ledovým Barbarům. Král slíbil, že Vonotar bude za své činy souzen, ale pouze ty jsi schopen tento slib splnit.

Vydáš se proto na sever do království ledu. V Kaltských jeskyních však na tebe číhají mnohá nebezpečí, dopadení nenáviděného nepřítele nebude snadné. Bude to velmi tvrdá zkouška tvé odvahy i tvých schopností.

Oheň (Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg)

17. června 2015 v 16:02 | Casion

Názov: Oheň
Originálny názov: Eld
Poradie v sérii: 2./3 (recenzia na 1.)
Autori: Sara B. Elfgrenová a Mats Strandberg
Rok vydania: 2012, preklad 2013
Počet strán: 639

Anotácia:
V Engelsforse bude poriadne horúco!

Vyvolené majú nastúpiť do druhého ročníka gymnázia. Celé letné prázdniny tŕpli v očakávaní ďalšieho kroku zo strany démonov. Hrozba však príde z miesta, ktoré by im nenapadlo ani vo sne. Je čoraz očividnejšie, že v Engelsforse sa deje čosi veľmi, veľmi zlé. Minulosť sa prelína s budúcnosťou. Živí stretávajú mŕtvych. Vyvolené sú čoraz zomknutejšie a opäť sa presviedčajú, že mágia neuľaví nešťastnej láske ani nezhojí zlomené srdce.

Oheň je druhá časť trilógie.


V Krajine havranov (Ján Papuga)

5. června 2015 v 17:51 | Casion


Názov: V krajine havranov - Strážca kameňa
Autor: Ján Papuga
Ilustroval: Svetozár Košický
Počet strán: 400
Rok vydania: 2011

Anotácia:
Narodilo sa božské dieťa Zeme, strážca kameňa Hea. Ľudia vzrušene pobehujú, tešia sa, pripíjajú na jeho slávu, každý chce vidieť nového strážcu.

O dvanásť rokov neskôr, chlkapec s neobyčajným menom Dalius, sníva o lietaní. Má zvláštny pôvod i poslanie. Nie celkom náhodou objaví vstup do pozdemnej krajiny. Krajiny, ktorej vládnu kamene Vita ochraňujúce najvzácnejšie hodnoty života. No krajina pod zemnou je ohrozená, iba Dalius môže zachrániť to, na čom mu zálží najviac.
Bude dostatočne silný a odvážny? Prekoná všetky nástrahy a prekážky? Nešasťtie nie je sám, priateľstvo má nezvyčajnú moc.

Lone Wolf - Oheň na vodě (Joe Dever)

3. června 2015 v 16:38 | Casion


Názov: Oheň na vode
Autor: Joe Dever
Séria: Lone Wolf
Preložil: Lukáš Šimíček
Poradie v sérii: 2. (recenzia na 1. diel)
Počet strán: 300


Anotácia:
Jsi Lone Wolf - Osamělý Vlk, novic řádu Kai, řádu nadaných válečníků ze země Sommerlund. Přede dvěma dny se vaše mírumilovná země dostala do válečného konfliktu. Obrovská armáda vedená Temným pánem Zagarnou během překvapivé invaze do Sommerlundu srovnala se zemí opevněný klášter řádu Kai. Ty jsi jediný, kdo tuto osudovou bitvu přežil, a proto jsi přísahal, že smrt svých bratří pomstíš.

Nyní, když je řád Kai zničen, existuje v dosahu jediná síla, která může ochránit tvůj lid před zběsilostí Temného pána Zagarny. Tou silou je Sommerswerd - legendární Meč slunce. Tvým úkolem je nyní odcestovat do Durenoru a získat slavný Sommerswerd, abys jej použil proti Temnému pánovi Zagarnovi…

Druhý díl slavné série gamebooků, jedná se o nové české opravené vydání - nový překlad, nové ilustrace a jako bonus sedmdesátiodkazové dobrodružství navíc!

Zatajec rohaté přilby (James Silke)

27. května 2015 v 11:47 | Casion

Názov: Zajatec rohaté přilby
Originálny názov: Prisoner of the Horned Helmet
Autor: James Silke
Séria: Posel smrti
Poradie v sérii: 1/4
Počet strán: 222
Rok vydania: 2006

Anotácia:
V dobách před vznikem Atlantidy, za časů, kdy světu vládla magie a násilí, se země chvěla pod kopyty hord nájezdníků a těm se odvážil postavit jediný muž.
Gath Baal - barbar a divoký válečník. Muž, který se jako jediný postavil kitzaackým nájezdníkům a lovcům otroků. Jen díky jeho odvaze a válečnickému umění zatím nejsou zotročeny mírumilovné národy Lidu lesa. Je tak velkou hrozbou pro kitzaacké dobyvatelské plány, že musí za každou cenu zemřít.
Rohatá přilba, výtvor Pána temnot, má válečníka zničit. Svému nositeli propůjčuje nadlidské válečnické schopnosti, ale jak vysokou daň barbar za to zaplatí? Stane se z Gath Baala smrtící démon? Stane se z něj Posel smrti?

Erebos (U. Poznanksi)

14. května 2015 v 13:31 | Casion


Názov: Erebos
Autor: Uršula Poznanski
Počet strán: 328
Rok vydania: originál 2010, preklad 2011
Žáner: triler

Anotácia:
Triler, pri ktorom vám v žilách tuhne krv…

Erebos je počítačová hra s prísnymi pravidlami. Toho, kto ich poruší, čaká krutý trest, alebo… smrť. Erebos ale dokáže splniť aj tie najtajnejšie priania. Ako je možné, že hra o každom všetko vie? Čo vlastne Erebos chce?

Ukážka:
O dobrú hodinu neskôr sa inštalácia dokončila na sto percent. Nick chcel už nahlas jasať, v tom okamihu však obrazovka sčernela. A čierna ostala.
Nič nepomáhalo. Ani poklepkávanie na kryt počítača, ani nijaká kombinácia klávesov, ani výbuch hnevu. Obrazovka neukazovala nič iné, len neúprosnú temnotu.
Krátko predtým, ako Nick rezignovane stlačil tlačidlo reštart, sa však predsa len niečo stalo.


Budúcnosť (Dmitry Glukhovsky)

12. května 2015 v 15:29 | Casion


Názov: Budúcnosť
Autor: Dmitry Glukhovsky
Počet strán: 526
Rok vydania: 2013, preklad 2015
Žáner: sci-fi

Anotácia:
Dmitry Glukhovsky je späť! Jeden z najväčších ruských talentov sci-fi literatúry si nás získal už svojim románom Metro 2033 a jeho pokračovaním.
Tentoraz nám ponúka opäť výlet do Budúcnosti, ktorá sa však od postapokalyptického sveta ruského metra diametrálne líši. Toto je budúcnosť, v ktorej ľudia ovládli genetiku do tej miery, že sa stali nesmrteľnými.
Ľudia nestarnú a nezomierajú. Namiesto žiarivej budúcnosti však nastali problémy s preľudnením a prísne zákazy rozmnožovania. Vzniká tak súboj o najväčšie túžby ľudstva - právo na nesmrteľnosť a právo na pokračovanie rodu. Ktorá z nich nakoniec vyhrá? To sa dozviete v strhujúcom sci-fi príbehu Budúcnosť!


Knihárka z Bergeracu ( Anne Delaflotte Mehdevi)

4. května 2015 v 12:32 | Casion

Názov: Knihárka z Bergeracu
Autor: Anne Delaflotte Mehdevi
Originálny názov: La relieuse du gué
Počet strán: 207
Rok vydania: originál 2008, preklad 2010

Anotácia:
Knihárka z Bergeracu je čistý, krásny príbeh o mladej Mathilde (alebo samotnej autorke), ktorá po diplomatickej kariére v hektickom Paríži odchádza "ďaleko od hlučného davu", na juhozápad Francúzska do Dordogne, magického kraja s prehistorickými jaskyňami (Lascaux) a rodiskom Cyrana de Bergerac. V dedinke Montlaudun si prenajme dom a otvorí kníhviazačskú dielňu.

V jedno daždivé ráno zabúcha na dvere Mathildinej dielne neznámy krásny mladý muž. Oboma rukami zviera starú ťažkú knihu, ktorú potrebuje za pár dní zreštaurovať. Mathilde zákazku prijme, muž odíde. A v ten istý deň sa muž stane obeťou dopravnej nehody. Kto je to? Komu má Mathilde odovzdať opravenú knihu? A čo je to za knihu?


Yendi (Steven Brust)

2. května 2015 v 11:39 | Casion

Názov: Yendi
Autor: Steven Brust
Séria: Vlad Taltos
Počet strán: 223
Rok vydania: 1. vydanie 1984, 2. vydanie 2003

Anotácia:
Jmenuji se Vlad Taltos a jsem nájemný vrah. A toto je příběh mých začátků v rodu Jheregů. Jak jsem nalezl sám sebe ve válce Jheregů a jak jsem se zamiloval do ženy, která mě zavraždila…

Kdysi, když jsem smlouval o toho přemoudřelého okřídleného plaza, který mi seděl na rameni, jeho matka mi přála dlouhý život a dobrý lov. Řekl jsem jí, že nejsem lovec. Odpověděla: budeš… Měla pravdu.



Kruh ( Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg)

20. dubna 2015 v 16:41 | Casion

Názov: Kruh
Originálny názov: Cirkeln
Autorka: Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg
Poradie v sérii: 1./3
Rok vydania: 2012
Počet strán: 528

Anotácia:
Apokalypsa začína v Bergslagene...

Engelfors. Anjelské bystriny. Pekné meno, spustnuté mesto. Uprostred ničoho, obklopené hlbokými lesmi, v ktorých ľudia neraz zablúdili a už sa nikdy nenašli. Raz v noci, keď sa mesiac sfarbí na krvavočerveno, sa v zrušenom zábavnom parku ocitne šesť dievčat. Nemajú nič spoločné. Nevedia, ako sa tam dostali ani prečo tam prišli. Čoskoro však pochopia, že ak chcú prežiť, musia spolupracovať.

Kruh je prvý diel trilógie.

Štyri (Veronica Roth)

15. dubna 2015 v 9:42 | Casion


Názov: Štyri
Originálny názov: Four
Autor: Veronica Roth
Počet strán: 302
Rok vydania: 2015
Žáner: poviedky
Recenzie na trilógiu: Divergencia, Rezistencia, Experiment

Anotácia:
Zbierka príbehov približuje život Tobiasa Eatona, neskôr známeho ako Štyri. Zistite, čo sa premieľalo hlavou Tobiasovi pred jeho rozhodovacou ceremóniou, čo ho donútilo opustiť rady Sebazaprenia, ako si poradil s iniciačnou skúškou v Neohrozenosti, prečo si vybral postavenie, v ktorom napokon stretol Tris, ktorá navždy zmenila jeho život.

Veronica Roth nám v poviedkach Utečenec, Kandidát, Syn a Zradca predstaví Tobiasa Eatona-Štyriho, ako sme ho doteraz nepoznali. Súčasťou knihy sú aj tri exkluzívne scény z knihy Divergencia vyrozprávané z Tobiasovho pohľadu.

Žena v čiernom II. (Martyn Waites)

12. dubna 2015 v 17:44 | Casion

Názov: Žena v černém - Anděl smrti
Autor: Martyn Waites
Počet strán: 216
Rok vydania: 2014

Anotácia:
Je podzim 1940, zuří druhá světová válka a na města Velké Británie dopadají německé bomby. Domy se hroutí, lidé umírají... Rodiče se loučí s dětmi a posílají je z Londýna na venkov, kde by pro ně mělo být bezpečněji. Skupinka školáků doprovázená dvěma učitelkami je ubytována ve starém, osamělém, zchátralém domě poblíž nevlídného močálu. Cesta k němu vede po přílivem zaplavované hrázi s podivným jménem Devět životů.
Někdo tady však na ně čeká...
Někdo děsivý a nebezpečnější než bomby pršící z nebe...
Je to Žena v černém.

Cinder (Marissa Meyerová)

3. dubna 2015 v 10:37 | Casion

Názov: Cinder
Autor: Marissa Meyerová
Séria: Mesačné kroniky
Poradie v sérii: 1.
Preložila: Jana Zejimanová
Rok vydania: 2012
Počet strán: 390

Anotácia:
Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody - mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci, díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou ve městě. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.

Žena v čiernom (Susan Hillová)

29. března 2015 v 21:04 | Casion
Knihu som si spolu s ďalšími kúpila v Ostrave, keď som tam bola na knižnom zraze (info tu).



Názov: Žena v čiernom
Originálny názov: The Woman in Black
Autorka: Susan Hillová
Preložil: Jan kozák
Rok vydania: originál 1992, preklad 2012
Počet strán: 143
Žáner: mysteriózne

Anotácia:
Pyšný a osamělý Dům u Úhořího močálu vévodí slaným, větrem bičovaným mokřinám, přes něž vede cesta po hrázi s nezvyklým názvem Devět životů. Mladý londýnský právník Arthur Kipps, který je vyslán na pohřeb jediné obyvatelky domu, však netuší, jaká tragická tajemství se za zavřenými okenicemi skrývají.

Teprve když zahlédne vyzáblou mladou ženu, od hlavy k patě oděnou v černém, začne se ho zmocňovat plíživý pocit nejistoty, který ještě posilují podivné poznámky místních obyvatel a neochota mu cokoli bližšího sdělit. Kdo je ona tajemná dáma a co má společného s hrůznými událostmi, které se ve zdech opuštěného sídla a kolem něj odehrály - či snad odehrávají dodnes?



 
 

Reklama