Recenzie

Serafína a čierny plášť

24. června 2016 v 14:20 | Casion

Názov: Serafína a čierny plášť
Autor: Robert Beatty
Originálny názov: Serafina and the Black Cloak
Počet strán: 285 strán


Anotácia:
Serafína nikdy nemala dôvod neposlúchnuť svojho otca a opustiť svoj tajný úkryt v podzemí Biltmoru. Doma je stále čo objavovať, musí si však dávať pozor, aby ju nikto zo zbohatlíkov na poschodí nezbadal. Z Biltmoru sa však začnú záhadne strácať deti. Serafína spojí sily so synovcom majiteľa Biltmoru Braedenom Vanderbittom a riskujú všetko, aby odhalili vinníka. Je ním záhadný muž v čiernom plášti? Pri záchrane biltmorských detí hľadá Serafína odpovede, ktoré odhalia aj mozaiku jej minulosti.


Pomstitelia - Metalurg (Brandon Sanderson)

20. června 2016 v 15:26 | Casion

Názov: Metalurg
Originálny názov: Reckoners - Steelheart
Autor: Brandon Sanderson
Séria: Pomstitelia
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 399 strán

Anotácia knihy:
Pred desiatimi rokmi nastala Katastrofa, ktorá nezvratne zmenila našu planétu. Niektorým ľuďom totiž dala nadprirodzené schopnosti a vydesená spoločnosť ich nazvala Epici. Epici však nie sú dobrí superhrdinovia. Nie, sú to geniálni zloduchovia bez kúska súcitu. Nikto sa im neodvažuje postaviť na odpor. Nikto okrem Pomstiteľov - záhadnej, krutej a nepolapiteľnej špeciálnej jednotky, ktorá pátra po ich slabostiach, aby ich mohla zabiť. David chce medzi nich. Chce dostať Metalurga, Epika, ktorý je vraj neporaziteľný. Epika, ktorý mu zabil otca. Posledných desať rokov bol ako Pomstitelia, pozoroval a študoval Epikov, plánoval. No David vie niečo, o čom nikto netuší: Videl Metalurga krvácať. Teraz nastal čas na pomstu.

Nástroje smrteľníkov : Mesto padlých anjelov (Cassandra Clare)

15. června 2016 v 11:53 | Casion
Táto recenzia je písaná už nejaký čas od vtedy, ako som túto knihu prečítala. Tento štvrtý diel série Nástroje smrteľníkov sa mi podarilo prečítať ešte v apríli, ale čo sa týka recenzií kníh, tak som to teraz dosť zanedbávala.


Názov: Mesto padlých anjelov
Originálny náozv: The Mortal Instruments: City of Fallen Angels
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 4./6,
Počet strán: 384
Poznámka: recenzia na prvý, druhý a tretí diel

Anotácia:
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu.

Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.

Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka (Cassandra Clare)

7. června 2016 v 19:52 | Casion

Názov: Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka
Autor: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Mauren Johnson
Séria: Tieňolovecká sága
Počet strán: 435


Anotácia:
Neopakovateľná príležitosť pre fanúšikov sérií Nástroje smrteľníkov a Pekelné stroje nazrieť do tajomného života Magnusa Banea. V tejto jedinečnej knihe vám prinášame jedenásť príbehov, ktoré poodhaľujú rúško tajomstva, čo zahmlieva štyristoročný život obľúbeného veľkobosoráka Brooklynu. Magnus Bane to nemá v živote ľahké, pretože pre bosoráka sú na prvom mieste vždy problémy iných. Jeho život je dlhý, rad jeho mileniek a milencov ešte dlhší. No Magnus má dar, ako byť v pravý čas na správnom - alebo aj nesprávnom - mieste. Francúzska revolúcia, prohibícia v Amerike alebo prvá veľká bitka medzi Valentinom a Tieňolovcami je len zlomok z toho, čo Magnus prežil na vlastnej koži. Za štyristo rokov sa toho nazbieralo toľko, že mu to nikto nikdy neuverí. A týchto jedenásť poviedok… Magnus pravdepodobne preklína toho, kto ich vypustil do sveta.

Vrahyňa v púšti (Sarah J. Maas)

11. května 2016 v 14:46 | Casion


Názov: Vrahyňa v púšti
Originálny názov: The Assassin and the Desert
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Počet strán: 116
Poznámka: recenzia na prvú novelu Vrahyňa proti Pánovi pirátov

Anotácia:
Druhá exkluzívna novela k sérii Trón zo skla, ktorá odhaľuje zaujímavé epizódy z tajnej minulosti Celaeny Sardothien, hrdinky šesťdielnej série Trón zo skla.Tichí vrahovia v Červenej púšti nie sú veľmi zhovorčiví a Celaene Sardothien to vôbec neprekáža. Neprišla si k nim vylievať srdce, ale zdokonaliť sa vo svojom remesle a stať sa najobávanejšou nájomnou vrahyňou po celej šírej Erilei. Keď pokoj púšte narušia sily, ktoré chcú zničiť tichých vrahov, Celaena musí nájsť spôsob, ako ich ochrániť… inak nebude mať dosť času, aby z púšte unikla do bezpečia.

Mágové - Král čaroděj (Lev Grossman)

3. května 2016 v 15:57 | Casion


Názov: Král čaroděj
Originálny názov: The Magicians King
Autor: Lev Grossman
Séria: Mágové
Poradie v sérii: 2./3
Počet strán: 415
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
Quentin Coldwater by měl být šťastný. Po ne příliš pěkném dětství v Brooklynu vystudoval tajnou školu kouzel a zjistil, že fiktivní země Filorie, o které snil, skutečně existuje. Ačkoli v ní teď vládne, stále nenachází klid… Vydává se proto na cestu, aby přišel na to, co je s Filorií v nepořádku. Kam až ho jeho podivný neklid dovede? A dokáže se odtud zase vrátit? V mistrně napsaném románu se fantazie stává realitou a naopak.

V trilogii Mágové navštívíte dosud nezmapované světy, přenesete se s nimi do říše kouzel, která praktikují naprosto obyčejní lidé, a vůbec vám to nebude připadat zvláštní. Poznáte svět, v němž nenajdete dobro, protože tam zkrátka není, a zlo je černé nebo bílé, svět, v němž láska není jednoduchá ani nevinná. Především ale objevíte zemi, v níž můžete získat obrovskou moc, ovšem za cenu, která je nepředstavitelná.

Zrcadlení (A. G. Howardová)

22. dubna 2016 v 14:27 | Casion
Prichádzam s recenziou na záverečný diel trilógie s námetom modernej Alice v Krajine zázrakov.


Názov: Divotání
Originálny názov: Ensnared
Autorka: A. G. Howardová
Séria: Šepotání
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 430
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel


Anotácia:
Alyssa přežila maturitní ples i bitvu, která se kolem něj rozpoutala, akceptovala své šílenství a získala nadhled. Je teď rozhodnutá bojovat za oba dva své světy i lidi v nich. Za svět lidí i za Říši divů. Chce zachránit všechny, které miluje. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou královnu na závěrečný souboj vůle a intrik… a i když jediná cesta do Říše divů vede skrz zrcadlo - přes paralelní dimenzi plnou zmutovaných a nebezpečných podsvětníků.

V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby hledali Alyssinu matku a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je čeká šťastný konec?



Draki - Bez dychu (Sophie Jordanová)

15. dubna 2016 v 8:08 | Casion

Názov: Bez dychu
Originálny názov: Breathless
Autor: Sophie Jordanová
Séria: Draki
Počet strán: 119
Poznámka: recenzia na 1., 2. a 3. diel série


Anotácia:
Dračie dievča Az je na dovolenke s rodičmi. Ich chata je obklopená úžasnou prírodou a Az nájde neďaleko rybník, kde si môže chodiť nerušene zaplávať. Teda aspoň si to myslí, kým sa tam neobjaví skupinka tínedžerov. Jeden z nich, tmavovlasý a svalnatý chlapec Tate, Az učaruje.

Marťan (Andy Weir)

8. dubna 2016 v 17:21 | Casion


Názov: Marťan
Originálny názov: The Martisn
Autor: Andy Weir
Počet strán: 407
Rok vydania: 2014 (slovenské vydanie)

Anotácia:
Spočiatku úspešná misia na povrchu Marsu sa musí predčasne ukončiť pre piesočnú búrku, ktorá ohrozuje život posádky. Mark pri nej takmer zahynie, a keď sa preberie, nachádza sa v úplne novej životnej situácii. Ostal celkom sám na planéte, ktorá akoby sa ho zo všetkých síl pokúšala zabiť. Nemá ako oznámiť Zemi, že je nažive, a aj keby sa mu to podarilo, jeho zásoby ani zďaleka nepostačujú, aby prežil do príletu ďalšej kozmickej lode.

Mark však nie je ochotný len tak to vzdať. Vďaka svojej vynaliezavosti, technickým schopnostiam a zarytému odhodlaniu vytrvalo bojuje s jednou neprekonateľnou prekážkou po druhej. Vystačí mu silná vôľa a hlboké znalosti na to, aby prekonal neprekonateľné?

Knižný trailer:

Lov (Andrew Fukuda)

4. dubna 2016 v 8:16 | Casion


Názov: Lov
Originálny názov: The Hunt
Český názov: Hon
Autor: Andrew Fukuda
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 254


Anotácia:
Ako zostať nažive vo svete, kde sú ľudia považovaní za potravu a všetci túžia len po ich krvi?
Sedemnásťročný Gen je nútený bojovať o prežitie v spoločnosti, kde je ľudská rasa odsúdená na zánik. Je vybraný do Vládcom vyhláseného lovu na posledných glupanov - ľudí. Musí sa naučiť loviť. Musí dokázať utajiť svoju ľudskú podstatu pred svojimi krvilačnými spolubojovníkmi, ktorých podozrenie každým dňom narastá.
Ako má však skryť to, že nedokáže bežať rýchlosťou blesku, že ho slnečné svetlo nezabije a že nemá neukojiteľnú túžbu po krvi?
A čo sa stane v okamihu, keď do jeho života vstúpi dievča, ktoré v ňom prebudí city, aké do tej doby nepoznal?

Trailer:

Tri nové knihy

31. března 2016 v 14:55 | Casion
V tomto článku odhalím hneď niekoľko nových kníh.
Začnem najnovšou knihou, ktorá mi prišla včera. Čakala som ju už pred Veľkou nocou a mrzí ma, že prišla až teraz, ale snáď na ňu aj tak budem mať dosť času. Ide o tretí diel príbehu o modernej dcére Alice z Krajiny zázrakov s názvom Zrcadlení a s výraznou červenou obálkou i písmom. Autorkou je A.G. Howardová.


Spoločenstvo drakov - Talon (Julie Kagawa)

29. března 2016 v 17:09 | Casion


Názov: Spoločenstvo drakov - Talon
Autor: Julie Kagawa
Poradie v sérii: 1.
Vydavateľstvo: Fragment
Počet strán: 344


Anotácia:
Pred dávnymi vekmi boli draci na pokraji vyhynutia. Legendárni drakobijci z Rádu sv. Juraja ich takmer vyhubili. Tí, ktorí prežili, sa ukrývali v ľudskej podobe. Ich počet pomaly rástol a moc silnela. Ubehli stáročia a draci sa pripravujú na okamih, keď ľuďom ukážu, kto je skutočným pánom sveta... Sledovať, začleniť sa, splynúť. Presne to má za úlohu dračie dievča Ember. Má za sebou základný výcvik a dokáže na seba vziať ľudskú podobu. Jeho budúcnosť je vopred naplánovaná: má poslúchať, nevyčnievať z radu a slepo plniť rozkazy. To všetko na rozkaz tajnej a nekompromisnej dračej organizácie s názvom Talon. Ember sa však s tým vôbec nestotožňuje. Zisťuje, že svet nie je len čiernobiely. Spoznáva utečenca, ktorý sa proti demagógii Talonu vzbúril, a tiež človeka, ktorý zasiahne jej srdce.


Vrahyňa proti Pánovi pirátov (Sarah J. Maas)

26. března 2016 v 16:28 | Casion



Názov: Novela k Trónu zo skla: Vrahyňa proti Pánovi pirátov
Originálny názov: The Assasin and the Pirate lord
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Počet strán: 128

Anotácia:
Dva roky pred dejom románu Trón zo skla sa Celaena Sardothien ocitá na netypickej misii. Šéf Cechu vrahov Arobynn ju vyslal za Pánom pirátov vybrať dlh, čo im vyrúbili za nepokoje v hlavnom meste. Až na mieste sa dozvedá, že dlh nebude Pán pirátov splácať mincami, ale otrokmi. Pred mladou Celaenou stojí ťažké rozhodnutie - uposlúchnuť príkaz svojho mecenáša, alebo riskovať vlastný život a spraviť to, čo je podľa nej správne.

Súčasťou slovenského vydania je aj špeciálna novela Vrahyňa a liečiteľka: Celaena musí v neútulnom hostinci v meste Innishi prežiť už len jednu noc, aby pokračovala na ceste do púšte, ktorá môže zmeniť osud prekliatej krajiny naveky…


ZOM-B : V podzemí (Darren Shan)

12. března 2016 v 10:34 | Casion


Názov: V podzemí
Autor: Darren Shan
Séria: ZOM-B
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 170
Rok vydania: 2016
Poznámka: recenzia na prvý diel

Anotácia:
Několik měsíců po útoku zombií na školu se Becky probudí ve vojenském komplexu a prakticky na nic si nepamatuje. Jedno ví však určitě - nestala se z ní nemyslící kreatura bažící po lidských mozcích. A vědci, kteří ji zkoumají, jí nechtějí nic prozradit. A tak se Becky snaží přijít na to, proč právě ona je mezi zombiemi výjimečná? Proč dokáže myslet? A co se stalo se světem tam venku? Ovšem brzy jí dojde, že ani ve vojenském komplexu není v bezpečí a zánik je blíže, než by kdokoli čekal.


Nástroje smrteľníkov: Mesto skla (Cassandra Clare)

2. března 2016 v 10:00 | Casion


Názov: Mesto skla
Originálny názov: City of Glass
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 3. / 6
Počet strán: 486
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel


Anotácia:
Jocelynin život je naďalej v ohrození. Clary ju chce zachrániť, a tak musí navštíviť Mesto skla, domov všetkých Tieňolovcov, aj napriek tomu, že vstupom do mesta porušuje všetky zákony. Až na mieste sa dozvedá, že Jace ju tam vôbec nechce a jej najlepší kamarát Simon skončil vo väzení. Tieňolovci totiž nedôverujú upírovi, ktorému neškodia slnečné lúče.

Valentine zoskupuje svoju armádu démonov, s ktorou chce zničiť všetkých Tieňolovcov. V zmätku prichádzajúcej vojny sa musia Tieňolovci rozhodnúť, či budú bojovať po boku s upírmi, vlkolakmi a ostatnými Dolnosveťanmi, alebo proti nim. Jace si postupne uvedomuje, čo všetko je ochotný riskovať pre Clary, ktorá musí sústrediť svoju nové schopnosti, aby ochránila Mesto skla - ale za akú cenu?

Nástroje smrteľníkov: Mesto popola ( Cassandra Clare)

27. února 2016 v 9:53 | Casion


Názov: Mesto popola
Originálny názov: City of Ashes
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje nesmrteľnosti
Poradie v sérii: 2./6
Počet strán: 408
Poznámka: recenzia na prvý diel




Anotácia:
Clary si želá, aby sa jej život vrátil do normálnych koľají. Ale čo je normálne, keď je Tieňolovkyňou vraždiacou démonov, jej mama leží v kóme vyvolanej čarami a zrazu všade naokolo vidí Dolnosveťanov, ako sú vlkolaci, upíri či víly? Keby nechala tento svet za sebou, mohla by sa venovať svojmu skutočnému priateľovi Simonovi. Tieňolovci sa jej však nechcú vzdať - hlavne jej nádherne neznesiteľný brat Jace.
V New Yorku sa však dejú zvláštne veci. Niekto vraždí deti Dolnosveťanov. Je aj za týmto Valentine? A ak áno, o čo mu vlastne ide?

Nástroje smrteľníkov: Mesto kostí (Cassandra Clare)

22. února 2016 v 18:03 | Casion



Názov: Mesto kostí
Originálny názov: Ciry of Bones
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 439

Anotácia:
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy - vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta a musí sa v ňom rýchlo zorientovať, pretože jej blízkym hrozí nebezpečenstvo.


Portrét Doriana Graya (Oscar Wilde)

17. února 2016 v 16:41 | Casion

Názov: Portrét Doriana Graya
Originálny názov: The Picture of Dorian Gray
Autor: Oscar Wilde
Počet strán: 183



Anotácia:
V predslove k svojmu jedinému románu Portrét Doriana Graya Oscar Wilde napísal: "Mravné alebo nemravné knihy neexistujú. Kniha môže byť len dobre napísaná, alebo zle napísaná. Nič iné." A o pár riadkov nižšie: "Myšlienka a jazyk sú umeleckými nástrojmi umelca. Neresť a cnosť sú umeleckou látkou umelca."
Román rozpráva o túžbe po večnej mladosti a kráse. Maliar Basil Hallward namaľuje portrét osemnásťročného Doriana Graya, mladíka s krásnou tvárou a čistou dušou. Lord Henry Wotton však Dorianovi zdôrazňuje, že mladosť a fyzická krása sú pominuteľné, a nabáda ho, aby ich naplno využil.

Malý princ (Antoine De Saint - Exupéry)

14. února 2016 v 8:17 | Casion

Názov: Malý princ
Autor: Antoine de Sain - Exupéry
Počet strán: 96

O knihe:
Malý princ je najznámejšie dielo francúzskeho spisovateľa a pilota Antoineho de Saint-Exupéryho. Je to najslávnejší rozprávkový príbeh modernej literatúry.
Tento Malý princ je skutočne iba jeden - čarovná bytosť, ktorá prichádza na našu Zem zo vzdialených vesmírnych svetov. V africkej púšti sa s Malým princom stretáva opustený letec...



Kniha Ztracených pověstí I. (Tolkien)

4. února 2016 v 15:00 | Casion


Názov: Kniha Ztracených pověstí I.
Anglický názov: The Book of Lost Tales I.
Autor: J. R. R. Tolkien (knihu zostavil syn Christopher)
Rok vydania: 1983 - originál
Počet strán: 272


Anotácia:
"Knihy ztracených pověstí jsou prvním krokem v 'dlouhodobém' pohledu na Středozemi a Valinor, kdy velká zeměpisná rozšíření, jež vytlačila Beleriand ze středu na západ, byla ještě vzdálenou budoucností, kdy Nejstarší dny nekončily potopou Beleriandu, neboť ještě nebylo Věků světa, kdy elfové stále ještě byli 'fairies', a dokonce moudrý Noldo Rúmil byl na hony vzdálen mocným 'učencům' z pozdějších let. V Knihách ztracených pověstí se knížata Noldor téměř neobjevují, stejně jako Šedí elfové z Beleriandu; Beren je elf a nikoli člověk, a ten, kdo jej zajal, přímý předchůdce Sauronův, je příšerný kocour, v jehož těle sídlí běs, a dokonce i trpaslíci jsou zlý lid…"
Christopher Tolkien

Tonutí (Michael Katz Krefeld)

28. ledna 2016 v 17:51 | Casion


Názov: Tonutí
Originálny názov: Savnet
Autor: Michael Katz Krefeld
Počet strán: 365
Rok vydania: originál 2014, preklad 2015
Žáner: dánsky krimi-thriller

Anotácia:
Populární detektiv Havran v novém kriminálním thrilleru bestsellerového dánského autora.
Jedenáct nahých mužů, utopených ve speciálních boxech. Děsivý případ z dob NDR. Odhalená nevěra a agent Stasi, který zešílel. Za Thomasem Ravnsholdtem, přezdívaným Havran, přichází mladá krásná Louise s žádostí, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Osamělého expolicistu si podmaní nejen její půvaby, ale i naléhavost prosby. A tak se společně s Louise vydává do Berlína vstříc vzrušujícímu dobrodružství s neodolatelnou ženou… a vstříc sérii nepředstavitelně zvrácených zločinů.


Rudá královna (Victoria Aveyardová)

25. ledna 2016 v 14:50 | Casion



Názov: Rudá královna
Originálny názov: Red Queen
Autorka: Victoria Aveyardová
Počet strán: 359

Anotácia:
Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Mare Barrowová, sedmnáctiletá dívka patřící mezi Rudé, to bere jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve, dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?


Seduktor II. - Hra zradcov (Sofia Vitale)

20. ledna 2016 v 14:04 | Casion



Názov: Seduktor - Hra zradcov
Autor: Sofia Vitalle
Séria: Seduktor
Časť: 2./2
Počet strán: 275
Poznámka: Názor na prvý diel

Anotácia:
Život mladého dievčaťa menom Ema sa radikálne zmení, keď je jedného dňa unesená mužom menom Seduktor. Sed zobrazuje postavu Pokušiteľa, takzvaného Zvodcu hriešnikov, ktorý sa snaží svoje obete zviesť na hriech a potom ich zabiť. Túto prácu vykonáva na základe dohody, ktorú uzavrel pred dávnymi rokmi. Zapredal vlastnú dušu za slobodu.

K jeho vytúženej slobode mu chýba zabiť len posednú obeť, Emu, no zistí niečo, čo ho donúti ten čin prehodnotiť. V danom momente dohoda, ktorú uzavrel pred mnohými rokmi padá a z neho, z lovca, sa stáva lovená zver. Teraz je to on, kto musí v sebe nájsť silu bojovať proti nepriateľom, aby získal späť svoju dušu. Ocitá sa na rázcestí dvoch ciest netušiac, ktorá je tá správna. Na jednej strane stojí túžba po vlastnej duši, na druhej smäd po pomste.Dokáže však rozoznať čo je pravda a čo hra zradcov?


Mágové (Lev Grossman)

16. ledna 2016 v 12:35 | Casion
Mám tu pre vás recenziu na zaujímavú knihu s magickou tématikou. Osobne som momentálne odcestovaná u kamarátky na celý víkend, ale stihla som vám prednastaviť tento článok.


Názov: Mágové
Originálny názov: The Magician
Autor: Lev Grossman
Počet strán: 401
Rok vydania: 2009, 2. vydanie 2015


Anotácia:
Napínavý příběh o mladém muži, který praktikuje magii v reálném světě. Quentin Coldwater je nadaný, ale nešťastný. Chodí na střední školu, je stále obklopen fantasy příběhy, které četl jako dítě, příběhy zasazenými do magické země jménem Fillory. Představte si jeho překvapení, když se náhle nečekaně dostane na velmi tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá skvělé vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Ale kouzla Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že země Quentinových snů je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. Jeho dětské sny se stanou noční můrou...

Serafína - Tiene drakov (Rachel Hartman)

5. ledna 2016 v 10:07 | Casion


Názov: Serafína - Tiene drakov
Originálny názov: Shadow Scale
Autor: Rachel Hartman
Séria: Serafína
Poradie v sérii: 2./2
Počet strán: 440
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
V kráľovstve Gored po dlhé desaťročia žili ľudia a draci v krehkom mieri. Rovnováha však bola narušená a vo vzduchu cítiť hrozbu vojny. Draci po štyridsiatich rokoch vychádzajú z ústrania. Serafína - napoly človek, napoly drak - je jednou z mála, kto rozumie uvažovaniu drakov aj ľudí a kto by dokázal zabrániť vojne. Vydáva sa preto na cestu do susedných krajín, aby našla ďalších polodrakov. Verí, že ich spoločné úsilie dokáže privolať mocnú mágiu, vďaka ktorej bude možné útok nemilosrdných drakov odvrátiť.
Dokáže Serafína vzdorovať všetkým nástrahám? Ubráni sa tajomnému polodrakovi, ktorý dokáže vstupovať do myslí ľudí a ovládať ich? Vzdá sa svojich jedinečných schopností a zachráni si život, alebo prijme výzvu osudu a postaví sa zoči-voči nebezpečnej budúcnosti?

 
 

Reklama