Recenzie

ZOM-B : V podzemí (Darren Shan)

12. března 2016 v 10:34 | Casion


Názov: V podzemí
Autor: Darren Shan
Séria: ZOM-B
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 170
Rok vydania: 2016
Poznámka: recenzia na prvý diel

Anotácia:
Několik měsíců po útoku zombií na školu se Becky probudí ve vojenském komplexu a prakticky na nic si nepamatuje. Jedno ví však určitě - nestala se z ní nemyslící kreatura bažící po lidských mozcích. A vědci, kteří ji zkoumají, jí nechtějí nic prozradit. A tak se Becky snaží přijít na to, proč právě ona je mezi zombiemi výjimečná? Proč dokáže myslet? A co se stalo se světem tam venku? Ovšem brzy jí dojde, že ani ve vojenském komplexu není v bezpečí a zánik je blíže, než by kdokoli čekal.


Nástroje smrteľníkov: Mesto skla (Cassandra Clare)

2. března 2016 v 10:00 | Casion


Názov: Mesto skla
Originálny názov: City of Glass
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 3. / 6
Počet strán: 486
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel


Anotácia:
Jocelynin život je naďalej v ohrození. Clary ju chce zachrániť, a tak musí navštíviť Mesto skla, domov všetkých Tieňolovcov, aj napriek tomu, že vstupom do mesta porušuje všetky zákony. Až na mieste sa dozvedá, že Jace ju tam vôbec nechce a jej najlepší kamarát Simon skončil vo väzení. Tieňolovci totiž nedôverujú upírovi, ktorému neškodia slnečné lúče.

Valentine zoskupuje svoju armádu démonov, s ktorou chce zničiť všetkých Tieňolovcov. V zmätku prichádzajúcej vojny sa musia Tieňolovci rozhodnúť, či budú bojovať po boku s upírmi, vlkolakmi a ostatnými Dolnosveťanmi, alebo proti nim. Jace si postupne uvedomuje, čo všetko je ochotný riskovať pre Clary, ktorá musí sústrediť svoju nové schopnosti, aby ochránila Mesto skla - ale za akú cenu?

Nástroje smrteľníkov: Mesto popola ( Cassandra Clare)

27. února 2016 v 9:53 | Casion


Názov: Mesto popola
Originálny názov: City of Ashes
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje nesmrteľnosti
Poradie v sérii: 2./6
Počet strán: 408
Poznámka: recenzia na prvý diel




Anotácia:
Clary si želá, aby sa jej život vrátil do normálnych koľají. Ale čo je normálne, keď je Tieňolovkyňou vraždiacou démonov, jej mama leží v kóme vyvolanej čarami a zrazu všade naokolo vidí Dolnosveťanov, ako sú vlkolaci, upíri či víly? Keby nechala tento svet za sebou, mohla by sa venovať svojmu skutočnému priateľovi Simonovi. Tieňolovci sa jej však nechcú vzdať - hlavne jej nádherne neznesiteľný brat Jace.
V New Yorku sa však dejú zvláštne veci. Niekto vraždí deti Dolnosveťanov. Je aj za týmto Valentine? A ak áno, o čo mu vlastne ide?

Nástroje smrteľníkov: Mesto kostí (Cassandra Clare)

22. února 2016 v 18:03 | Casion



Názov: Mesto kostí
Originálny názov: Ciry of Bones
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 439

Anotácia:
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy - vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta a musí sa v ňom rýchlo zorientovať, pretože jej blízkym hrozí nebezpečenstvo.


Portrét Doriana Graya (Oscar Wilde)

17. února 2016 v 16:41 | Casion

Názov: Portrét Doriana Graya
Originálny názov: The Picture of Dorian Gray
Autor: Oscar Wilde
Počet strán: 183



Anotácia:
V predslove k svojmu jedinému románu Portrét Doriana Graya Oscar Wilde napísal: "Mravné alebo nemravné knihy neexistujú. Kniha môže byť len dobre napísaná, alebo zle napísaná. Nič iné." A o pár riadkov nižšie: "Myšlienka a jazyk sú umeleckými nástrojmi umelca. Neresť a cnosť sú umeleckou látkou umelca."
Román rozpráva o túžbe po večnej mladosti a kráse. Maliar Basil Hallward namaľuje portrét osemnásťročného Doriana Graya, mladíka s krásnou tvárou a čistou dušou. Lord Henry Wotton však Dorianovi zdôrazňuje, že mladosť a fyzická krása sú pominuteľné, a nabáda ho, aby ich naplno využil.

Malý princ (Antoine De Saint - Exupéry)

14. února 2016 v 8:17 | Casion

Názov: Malý princ
Autor: Antoine de Sain - Exupéry
Počet strán: 96

O knihe:
Malý princ je najznámejšie dielo francúzskeho spisovateľa a pilota Antoineho de Saint-Exupéryho. Je to najslávnejší rozprávkový príbeh modernej literatúry.
Tento Malý princ je skutočne iba jeden - čarovná bytosť, ktorá prichádza na našu Zem zo vzdialených vesmírnych svetov. V africkej púšti sa s Malým princom stretáva opustený letec...



Kniha Ztracených pověstí I. (Tolkien)

4. února 2016 v 15:00 | Casion


Názov: Kniha Ztracených pověstí I.
Anglický názov: The Book of Lost Tales I.
Autor: J. R. R. Tolkien (knihu zostavil syn Christopher)
Rok vydania: 1983 - originál
Počet strán: 272


Anotácia:
"Knihy ztracených pověstí jsou prvním krokem v 'dlouhodobém' pohledu na Středozemi a Valinor, kdy velká zeměpisná rozšíření, jež vytlačila Beleriand ze středu na západ, byla ještě vzdálenou budoucností, kdy Nejstarší dny nekončily potopou Beleriandu, neboť ještě nebylo Věků světa, kdy elfové stále ještě byli 'fairies', a dokonce moudrý Noldo Rúmil byl na hony vzdálen mocným 'učencům' z pozdějších let. V Knihách ztracených pověstí se knížata Noldor téměř neobjevují, stejně jako Šedí elfové z Beleriandu; Beren je elf a nikoli člověk, a ten, kdo jej zajal, přímý předchůdce Sauronův, je příšerný kocour, v jehož těle sídlí běs, a dokonce i trpaslíci jsou zlý lid…"
Christopher Tolkien

Tonutí (Michael Katz Krefeld)

28. ledna 2016 v 17:51 | Casion


Názov: Tonutí
Originálny názov: Savnet
Autor: Michael Katz Krefeld
Počet strán: 365
Rok vydania: originál 2014, preklad 2015
Žáner: dánsky krimi-thriller

Anotácia:
Populární detektiv Havran v novém kriminálním thrilleru bestsellerového dánského autora.
Jedenáct nahých mužů, utopených ve speciálních boxech. Děsivý případ z dob NDR. Odhalená nevěra a agent Stasi, který zešílel. Za Thomasem Ravnsholdtem, přezdívaným Havran, přichází mladá krásná Louise s žádostí, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Osamělého expolicistu si podmaní nejen její půvaby, ale i naléhavost prosby. A tak se společně s Louise vydává do Berlína vstříc vzrušujícímu dobrodružství s neodolatelnou ženou… a vstříc sérii nepředstavitelně zvrácených zločinů.


Rudá královna (Victoria Aveyardová)

25. ledna 2016 v 14:50 | Casion



Názov: Rudá královna
Originálny názov: Red Queen
Autorka: Victoria Aveyardová
Počet strán: 359

Anotácia:
Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Mare Barrowová, sedmnáctiletá dívka patřící mezi Rudé, to bere jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve, dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?


Seduktor II. - Hra zradcov (Sofia Vitale)

20. ledna 2016 v 14:04 | Casion



Názov: Seduktor - Hra zradcov
Autor: Sofia Vitalle
Séria: Seduktor
Časť: 2./2
Počet strán: 275
Poznámka: Názor na prvý diel

Anotácia:
Život mladého dievčaťa menom Ema sa radikálne zmení, keď je jedného dňa unesená mužom menom Seduktor. Sed zobrazuje postavu Pokušiteľa, takzvaného Zvodcu hriešnikov, ktorý sa snaží svoje obete zviesť na hriech a potom ich zabiť. Túto prácu vykonáva na základe dohody, ktorú uzavrel pred dávnymi rokmi. Zapredal vlastnú dušu za slobodu.

K jeho vytúženej slobode mu chýba zabiť len posednú obeť, Emu, no zistí niečo, čo ho donúti ten čin prehodnotiť. V danom momente dohoda, ktorú uzavrel pred mnohými rokmi padá a z neho, z lovca, sa stáva lovená zver. Teraz je to on, kto musí v sebe nájsť silu bojovať proti nepriateľom, aby získal späť svoju dušu. Ocitá sa na rázcestí dvoch ciest netušiac, ktorá je tá správna. Na jednej strane stojí túžba po vlastnej duši, na druhej smäd po pomste.Dokáže však rozoznať čo je pravda a čo hra zradcov?


Mágové (Lev Grossman)

16. ledna 2016 v 12:35 | Casion
Mám tu pre vás recenziu na zaujímavú knihu s magickou tématikou. Osobne som momentálne odcestovaná u kamarátky na celý víkend, ale stihla som vám prednastaviť tento článok.


Názov: Mágové
Originálny názov: The Magician
Autor: Lev Grossman
Počet strán: 401
Rok vydania: 2009, 2. vydanie 2015


Anotácia:
Napínavý příběh o mladém muži, který praktikuje magii v reálném světě. Quentin Coldwater je nadaný, ale nešťastný. Chodí na střední školu, je stále obklopen fantasy příběhy, které četl jako dítě, příběhy zasazenými do magické země jménem Fillory. Představte si jeho překvapení, když se náhle nečekaně dostane na velmi tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá skvělé vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Ale kouzla Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že země Quentinových snů je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. Jeho dětské sny se stanou noční můrou...

Serafína - Tiene drakov (Rachel Hartman)

5. ledna 2016 v 10:07 | Casion


Názov: Serafína - Tiene drakov
Originálny názov: Shadow Scale
Autor: Rachel Hartman
Séria: Serafína
Poradie v sérii: 2./2
Počet strán: 440
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
V kráľovstve Gored po dlhé desaťročia žili ľudia a draci v krehkom mieri. Rovnováha však bola narušená a vo vzduchu cítiť hrozbu vojny. Draci po štyridsiatich rokoch vychádzajú z ústrania. Serafína - napoly človek, napoly drak - je jednou z mála, kto rozumie uvažovaniu drakov aj ľudí a kto by dokázal zabrániť vojne. Vydáva sa preto na cestu do susedných krajín, aby našla ďalších polodrakov. Verí, že ich spoločné úsilie dokáže privolať mocnú mágiu, vďaka ktorej bude možné útok nemilosrdných drakov odvrátiť.
Dokáže Serafína vzdorovať všetkým nástrahám? Ubráni sa tajomnému polodrakovi, ktorý dokáže vstupovať do myslí ľudí a ovládať ich? Vzdá sa svojich jedinečných schopností a zachráni si život, alebo prijme výzvu osudu a postaví sa zoči-voči nebezpečnej budúcnosti?

Dcéra pojedačky hriechov - Smrtiaci dotyk (Melinda Salisbury)

22. prosince 2015 v 8:00 | Casion


Názov: Dcéra pojedačky hriechov - Smrtiaci dotyk
Originálny názov: The Sin Eater´s Daughter
Český názov: Vyvolená bohy - Smrtíci dotyk
Autor: Melinda Salisburyová
Počet strán: 264
Rok vydania: 2015


Anotácia:
Twylla je stelesnením božskej dcéry Daunen a ako taká je zasľúbená princovi. No za svoju výnimočnosť draho platí. Počas každého splnu musí vypiť jed, a priniesť tak dôkaz o svojom božskom postavení. Jej dotyk je potom pre obyčajných ľudí smrtiaci. Je kráľovniným katom. Každý mesiac navštevuje väzenie a prikladá svoje ruky na tých, ktorí sú odsúdení na smrť. Preto žije osamelo a izolovane. Keď však nastúpi nový strážca, všetko sa od základov zmení. Spustí sa kolotoč dvorných intríg, úkladov a vrážd…

Monument 14 (Emmy Laybourne)

18. prosince 2015 v 9:28 | Casion


Názov: Monument 14
Autor: Emmy Laybourne
Poradie v sérii: 1./3
Počet strán: 292
Rok vydania: 2013


Anotácia:
Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne - jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.
Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.
Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.

V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí - šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět - jak ho znají - vedou do záhuby.




Koruna z Temnoty (Sarah J. Maas)

15. prosince 2015 v 15:23 | Casion


Názov: Koruna z temnoty
Originálny názov: Crown of Midnight
Séria: Trón zo skla
Poradie v sérii: 2.
Autor: Sarah J. Maas
Počet strán: 390
Poznámka: recenzia prvého dielu


Anotácia:
Osemnásťročná Celaena Sardothien je odvážna, statočná i krásna - dokonalá kombinácia pre najnebezpečnejšiu nájomnú vrahyňu a mladú dámu, ktorá dokáže zlomiť srdce nejedného muža. No aj keď porazila súperov v nezmyselnom kráľovom turnaji a stala sa jeho osobnou popravčou čatou, nezískala ani náznak slobody. Otročenie v soľných baniach bolo v porovnaní so službou kráľovi prechádzka ružovou záhradou.

Kráľ, ktorý zo skleneného trónu vládne pevným žezlom, je totiž najzlovestnejším a neporaziteľným nepriateľom celého kráľovstva. Kráľovstvom otriasajú správy o vzburách otrokov a v uliciach Riftholdu sa šepká o povstaní. Celaena dostane za úlohu vznikajúcu revolúciu krvavo potlačiť. Ale ako môže bojovať proti vzbúrencom, keď s nimi súhlasí? Pridá sa k povstalcom za cenu životov svojich najbližších? Neľútostná nájomná vrahyňa sa nezastaví pred ničím - ale kráľ Adarlanu tiež nie…


Zlacená pečeť (James Twining)

11. prosince 2015 v 16:51 | Casion

Názov: Zlacená pečeť
Originálny názov:
Autor: James Twining
Počet strán:
Rok vydania: 2008
Žáner: detektívka
Poznámka: recenzia na knihu Dvojitý orel od Jamesa Twininga

Anotácia:
Tom Kirk se znovu ocitá ve středu dění. Při pátrání po ukradeném obrazu Leonarda Da Vinciho se mu naskytne hrůzný pohled na kočku přitlučenou na stěnu v místě, kde obraz visel. Okamžitě pozná podpis svého dávného nepřítele Mila. Potom zjistí, že jeho přítel ze Sevilly byl zavražděný a Milo unesl jeho dceru Evu. Jennifer Browneová v New Yorku vyšetřuje podezření z uměleckých padělků. Stopy vedou k jednomu íránskému obchodníkovi, který jakýkoli podíl odmítá. Když je ale zavražděný právník, který se ve věci angažuje, Jennifer pochopí, že se děje něco vážného. Je možné, že objevení Mila, krádež Da Vinciho obrazu a únos Evy spolu souvisí?


Když se prvé miminko poprvé zasmálo, jeho smích se roztříštil na tisíce kousků a ty se rozkutálely všude kolem. Tak přišli na svět pohádkové bytosti. (Peter Pan)

Dieťa 44 (Tom Rob Smith)

1. prosince 2015 v 16:31 | Casion



Názov: Dieťa 44
Originálny názov: Child 44
Autor: Tom Rob Smith
Počet strán: 382


Anotácia:
Lev Demidov je dôstojník Ministerstva štátnej bezpečnosti, predchodcu neslávne známej tajnej polície KGB. Je síce charakterný a poctivý, no Stalinove politické praktiky z neho urobili chladného vykonávateľa rozkazov nadriadených. Tí mu pripomínajú, že v Sovietskom zväze bola odstránená každá forma vykorisťovania, preto v spoločnosti neexistuje zločin. Lev je ochotný uveriť tejto ilúzii, napriek tomu, že prenasleduje a trestá zradcov mladého štátu.

Keď sa na železničnej trati v Moskve objaví telo mŕtveho chlapca, Demidova okamžite informujú, že ide o nehodu, nie o zločin. V tomto duchu a z pozície svojej moci presvedčí rodinu chlapca aj očitých svedkov, že zločin sa nestal. Postupne si však začína uvedomovať, že v "dokonalom" Rusku 50-tych rokov vyčíňa masový vrah, čo ho núti neposlúchnuť rozkaz a pokračovať vo vyšetrovaní. Prípad nadobúda čoraz jasnejšie kontúry a Demidov upadá do nemilosti. Aj jeho žene Raise hrozí nebezpečenstvo a situáciu skomplikuje nález ďalšieho brutálne zavraždeného dieťaťa…



Let 365

8. listopadu 2015 v 11:21 | Casion


Názov: Let 365
Autorka: Kristína Baluchová
Rok vydania: 2013
Počet strán: 130


Anotácia:
Život dopravného pilota a jeho rodiny vtesnaný do spomienok počas jedného večera, jedného letu. Román Let mapuje plynúcimi kilometrami Pavlove vnímanie spoločnosti, osudy jeho bývalej ženy a dcéry, žijúcich v rôznych častiach, krajoch sveta. Aké sú rozdiely medzi tým, kde a kedy sa človek narodí?


Labyrint III. - Vražedná léčba

27. října 2015 v 16:16 | Casion



Názov: Vražedná léčba
Originálny názov: Maze runner: The Death Cure
Autor: James Dashner
Séria: Labyrint
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 312
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel

Anotácia:
Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou. Ve světě, který se pod tíhou zákeřné nemoci hroutí před očima, mezi šílenci na straně jedné a nevyzpytatelným ZLOSINem na straně druhé, se musejí poprat o naději. Ale mohou vůbec ještě někomu věřit?

Kódex Tieňolovcov ( Cassandra Clare & Joshua Lewis)

24. října 2015 v 20:15 | Casion

Názov: Kódex Tieňolovcov
Originálny názov: The Shdowhunter´s Codex
Autori: Cassandra Clare & Joshua Lewis
Počet strán: 280

Anotácia:
Kódex Tieňolovcov je najstaršia a najznámejšia príručka pre každého nefila. Od prvého vydania v 13. storočí je Kódex najlepším priateľom každého mladého Tieňolovca. Či už potrebuje poradiť s démonským jazykom, alebo si pripomenúť, ako sa správne drží stélé, s Kódexom po ruke sa nemusí ničoho báť. V najnovšom 27. vydaní Kódex opisuje všetky oblasti života nefilov:
dejiny aj zákony nášho sveta;

návod ako identifikovať jeho mnohých neľudských obyvateľov;
ktorým koncom stélé sa kreslí;
čo je pyxis;
prečo nefili nepoužívajú strelné zbrane;
kde majú bosoráci ukryté svoje značky a ako ich objaviť;
odkiaľ sa berie všetka svätená voda.

Kódex sumarizuje mnohé učebnice geografie, histórie, mágie a zoológie v jednom peknom a prehľadnom zväzku. Všetky starobylé drevoryty a stredoveké kresby sme v najnovšom vydaní nahradili modernými ilustráciami, ktoré oslovia a zaujmú aj najhipsterskejších mladých Tieňolovcov. Toto vydanie bude už čoskoro dostupné v knižniciach Inštitútov po celom svete a v takzvaných kníhkupectvách obyčajných.

Labyrint II. - Spáleniště - Zkouška (James Dashner)

21. října 2015 v 16:39 | Casion

Názov: Spáleniště - Zkouška
Autor: James Dashner
Séria: Labyrint
Poradie v sérii: 2./3
Počet strán: 344

Anotácia:
Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí.
Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila - a s ní i pořádek.
Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm - skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

Divotání (A.G. Howardová)

12. října 2015 v 16:04 | Casion
A je tu recenzia na druhý diel a pokračovanie Šepotání. Obálka sa mi páči menej než pri prvom diele, obsah viac.


Názov: Divotání
Originálny názov: Unhinged
Autorka: A.G. Howardová
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 430
Rok vydania: 2014, preklad 2015
Poznámka: recenzia na prvý diel

Anotácia:
Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.

Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů - kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!


Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.


Labyrint : Útek (James Dashner)

23. září 2015 v 16:05 | Casion
Minulý týždeň som mala taký akoby malý maratón Labyrintu. V pondelok mi spolužiak požičal prvé dva diely s tým, nech ich rýchlo prečítam, nech si pozriem jednotku film, pretože v piatok ideme do kina na dvojku :-).
Knihy som prečítala a v kine sme boli (moje dojmy zo Zhoreniska nájdete tu) a tak by som rada pridala aj recenzie na knihy. Minimálne na jednotku ju už mám napísanú, tak príjemné čítanie :-)


Názov: Útek
Originálny názov: The Maze runner
Autor: James Dashner
Séria: Labyrint
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 356
Rok vydania: originál 2009, preklad (český) 2014


Anotácia:
Když se Thomas probere, pamatuje si jen svoje jméno. Ocitl se mezi cizími chalpci - jejichž vzpomínky jsou taky pryč.
Za vysokými kamennými hradbami, ktoré obklopují Plac, je nekonečné proměnlivé bludiště. Představuje jedinou cestu ven - a zatím s az nej nikto nedostal živý.
A pak se objeví dívka.
Vůbec první dívka. A zpráva, kterou nese, je děsivá.



Trón zo skla ( Sarah J. Maas)

20. září 2015 v 20:18 | Casion

Názov: Trón zo skla
Originálny názov: Throne of Glass
Autor: Sarah J. Maas
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 375
Rok vydania: 2015

Anotácia:
V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsaťtri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka získa späť svoju slobodu.


Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si Celaenu na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy je zas jej pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne Celaeniných protivníkov niekto po jednom likvidovať, jej zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách.



Padlí anjeli I. (Thomas E. Sniegoski)

18. září 2015 v 14:08 | Casion
Knihu som čítala ešte v auguste na brigáde, ale akosi som sa nedostala k recenzii, až teraz :-)


Názov: Padlí anjeli a Leviant
Autor: Thomas E. Sniegoski
Séria: Padlí anjeli
Poradie v sérii: I.
Počet strán: 441

Anotácia:
Aaron Corbet je celkom normálny chlapec, trochu samotár, sirota s problematickou minulosťou, ktorý ale dúfa, že konečne našiel tú pravú náhradnú rodinu, priateľov a zmysel života. Všetko sa však zmení na jeho osemnáste narodeniny: začne zrazu rozumieť portugalčine, latinčine a dokonca aj svojmu psovi! Jeho záver je logický - totálne sa zbláznil! Potom sa ale objavia dvaja veľmi podivní muži, ktorí mu prezradia, že je Nephilim - syn smrteľníčky a padlého anjela. Aaron tomu neverí a popiera svoje nadprirodzené schopnosti. Ale musí sa so svojím dedičstvom vyrovnať - a to rýchlo. Temné sily mocnejú a sú odhodlané ho zničiť...



 
 

Reklama