Recenzie

Hypnos - Roland Oravský

13. února 2017 v 18:25 | Casion
Pôvodne som nemala v pláne písať recenziu na túto knihu. Potom som si však povedala, že bude dobré trošku propagovať aj menej známych autorov, nayvše slovenských autorov a preto som zmenila pôvodný názor.


Názov: Hypnos
Autor: Roland Oravský
Rok vydania: 2014
Počet strán: 159


Anotácia:
Autor, košický študent medicíny Roland Oravský, situoval dej románu Hypnos, ktorý je mimochodom jeho debutom, do vzdialenej budúcnosti, keď ľudia kolonizujú aj iné planéty Slnečnej sústavy. Nové životné podmienky však automaticky neznamenajú premenu ľudského charakteru k lepšiemu. A práve preto na planétu Hypnos prichádza vyšetrovateľ Linus..

Sklenený meč - Victoria Aveyard

9. února 2017 v 13:13 | Casion
Sklenený meč som začala čítať v decembri a dočítala som ho koncom januára, pretože mi do čítania vbehlo skúškové. Každopádne, hoci trochu neskôr, ale je tu recenzia :-)


Názov: Sklenený meč
Originálny názov: Glass sword
Autor: Victoria Aveyard
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 400
Vydavateľstvo: Motýľ
Poznámka: recenziu na prvý diel nájdete tu

Anotácia:
V elektrizujúcom pokračovaní románu Červená kráľovná sa stupňuje boj medzi neustále sa zväčšujúcou armádou Červených so špeciálnymi schopnosťami a zvyškom sveta, ktorý je ešte stále rozdelený podľa krvi. Krv hlavnej hrdinky Mare Barrow je síce červená, no jej schopnosť ovládať blesky z nej robí nebezpečnú zbraň, ktorú chce mať kráľovský dvor pod kontrolou. Mare sa síce spolu s Calom podarí utiecť a zobrať so sebou aj tajný zoznam s menami tých, ktorí sú "novou krvou", avšak pomstychtivý Maven, ktorý je teraz už kráľom, je rozhodnutý nájsť ich a zničiť. A tak sa Mare vydáva na najnebezpečnejšiu misiu svojho života - je rozhodnutá vypátrať ďalších Červených so špeciálnymi schopnosťami, aby s ich pomocou porazila Mavena a ukončila vládu Strieborných.

Som zbraň vyrobená

z krvi a mäsa,

Meč obalený kožou.

Narodila som sa,

Aby som zabila kráľa.

Aby som ukončila

Vládu hrôzy predtým,

Ako sa skutočne rozpúta.


Kráľovná Tearlingu - Erika Johansen

4. února 2017 v 12:15 | Casion


Názov: Kráľovná Tearlingu
Originálny názov: The Queen of the Tearling
Autorka: Erika Johansen
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 376


Anotácia:
V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani najtemnejšiu mágiu. Hoci Kelsey koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.

Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.


Warren Trinásty - Vševidiace oko

21. ledna 2017 v 16:08 | Casion


Názov: Warren Trinásty - Vševidiace oko
Originálny názov: Warren 13th - All-Seeing Eye
Autor: Tania Del Rio
Ilustroval: Will Steahle
Počet strán: 224


Anotácia:
Zoznámte sa s dvanásťročným Warrenom Trinástym, prekliatym viktoriánskym hotelovým poslíčkom, ktorý má hrozitánsku smolu… neopúšťa ho však optimizmus, usilovnosť a zvedavosť. Jedinou pýchou a radosťou osiroteného Warrena je ich rodinný hotel, no odkedy sa do jeho vedenia dostala teta Anaconda, všetko sa zhoršilo.

Anaconda verí, že záhadný poklad, známy ako Vševidiace oko, je ukrytý niekde na ich pozemku, a urobí všetko preto, aby ho našla. Ak chce Warren zachrániť rodinné dedičstvo, musí poklad nájsť prvý. Čo ak ho hoteloví čudáci a strelení hostia predbehnú?

Adaptácia - Miroslava Varáčková

5. ledna 2017 v 15:15 | Casion
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt adaptácia miroslava varáčková


Názov: Adaptácia
Autorka: Miroslava Varáčková
Počet strán: 264
Rok vydania: 2015


Anotácia:
Dystopická verzia budúcnosti v najnovšom románe Miroslavy Varáčkovej Adaptácia, má až odstrašujúco blízko k realite, ktorá nám môže zaklopať na dvere už zajtra.

Zoya mala všetko: domov, rodinu, kamarátov. A potom ľudstvo zdecimovali epidémie a vojny. Teraz nemá nikoho: ani rodinu, ani kamarátov, ani priateľa. Prišla aj o domov. No prispôsobila sa. Vpred ju poháňa len mapa a nádej, že ju dovedie do posledného útočiska na Zemi.
Ľudia skúšaní vojnou i chorobami sa tiež adaptovali na nový svet - bojujú o každú minútu života. A osamelé dievča putujúce neznámou krajinou predstavuje priľahkú korisť.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt adaptácia miroslava varáčková

Kto je kto v Tieňosvete - Cassandra Clare

20. prosince 2016 v 20:08 | Casion


Názov: Kto je kto v Tieňosvete
Originálny názov: A History of Notable Shadowhunters & Dezines of Downworld
Autorka: Cassandra Clare
Ilustrovala: Cassandra Starweather Jean
Séria: Tieňolovecká sága
Rok vydania: 2016
Počet strán: 205 strán


Anotácia:
Krátke medailóniky hrdinov zo sérií Nástroje smrteľníkov, Pekelné stroje, Príbehy z Tieňoloveckej akadémie, a dokonca aj zo sérií Posledné hodiny a Tajomná temnota sú len doplnkom úžasných farebných portrétov, ktorých autorkou je Cassandra Jean - autorka všetkých oficiálnych fanartov k Tieňoloveckej ságe.

Chcete sa dozvedieť doteraz neznáme zaujímavosti o živote svojich obľúbených hrdinov? Táto kniha je pre vás.

Moudré z nebe - Richard Skolek

25. listopadu 2016 v 13:15 | Casion
Kniha od Richarda Skoleka, ktorá onedlho vyjde v novospracovanom 2, vydaní , je iná než akákoľvek kniha, ktorú som doteraz čítala. Už podľa anotácie mi bolo jasné, že pôjde o niečo takpovediac "mimo moju ligu", no možno práve pre chuť po zmene som si povedala, že si knihu prečítam.


Názov: Moudré z nebe
Autor: Richard Skolek
Počet strán: 97
Poznámka: druhé vydanie s novou obálkou a ilustráciami vyšlo nedávno

Anotácia:
Kniha Moudré z nebe je dětským deníčkem, který je však určen dospělým čtenářům. Nenajdete zde žádnou literární uhlazenost, žádný vysoký styl, jen vyprávění malého kluka, který si nebere servítky, často odbíhá od tématu a plete páté přes deváté.

Vrahyňa v podsvetí (Sarah J. Maas)

20. listopadu 2016 v 10:59 | Casion


Názov: Vrahyňa v podsvetí
Originálny názov: The Assassin and the Underworld
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Poradie v sérii: tretia novela k sérii
Počet strán: 117
Poznámka: recenzia na prvú a druhú novelu

Anotácia:
Kráľ vrahov príde na spôsob, ako sa navždy vysporiadať s otrokármi a nielen zraziť celý obchod s ľuďmi na kolená, ale úplne ho rozvrátiť. Najobávanejšia nájomná vrahyňa Celaena Sardothien neváha a chopí sa tejto úlohy s vervou jej vlastnou. Netuší však, že táto temná a nebezpečná misia ju zavedie z riftholdských striech do tajných tunelov pod mestom. A to, na čo tam narazí, ju vôbec nepoteší..

Elusion (Claudia Gabelová, Cheryl Klamová)

9. listopadu 2016 v 15:46 | Casion
Kniha Elusion mi doma neprečítaná ležala pomerne dlho, až som si teraz napokon povedala, že je načase to zmeniť. A som rada, že som po nej siahla, pretože strany mi ubiehali pekne jedna za druhou a v priebehu dvoch dní som mala knihu prečítanú.


Názov: Elusion
Autori: Claudia Gabelová, Cheryl Klamová
Počet strán: 294
Rok vydania: 2014
Žáner: sci-fi


Anotácia:
Chcete žiť v bezproblémovom svete, kde sa splní každé vaše prianie? Chcete mať možnosť vybrať si ľubovoľné miesto na Zemi či vo Vesmíre a v okamihu sa tam ocitnúť? Chcete zabudnúť na svoj reálny život a robiť, čokoľvek chcete? V tom prípade vitajte v Elusion - v dokonalom virtuálnom svete. Regan bola vždy veľkou zástankyňou Elusion, ešte aby nie - jej otec tento nový svet naprogramoval a jej najlepší kamarát Patrick teraz riadi firmu, ktorá túto snovú virtuálnu realitu vydáva. Avšak od otcovej nečakanej smrti do Elusion nevstúpila. Navyše sa začínajú šíriť zvesti, že celý program nie je taký bezpečný, ako tvrdia oficiálni predstavitelia firmy.

Krajina príbehov - Čarovné zaklínadlo (Chris Colfer)

23. října 2016 v 10:15 | Casion


Názov: Čarovné zaklínadlo
Originálny názov: The Wishing Spell
Autor: Chris Colfer
Séria: Krajina príbehov
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 345

Anotácia:
Zazvonil zvonec a rozprávky je koniec… No ako to vlastne bolo ďalej? Keď kúzelná kniha prenesie dvojčatá Alex a Connera na záhadné miesto, netušia, že sa im práve splnil sen všetkých detí. Ocitli sa v krajine rozprávkových príbehov! Priechod do sveta ľudí sa však uzavrel a vyzerá to tak, že niet cesty späť. Čaká ich neuveriteľné dobrodružstvo plné prekvapení, mágie a stretnutí s postavami, ktoré poznajú z rozprávok. Nie všetky však budú milé a príjemné. Boj dobra so zlom sa totiž nikdy neskončil.

Univerzita výjimečných - Zkouška (Joelle Charnonneau)

10. října 2016 v 20:11 | Casion


Názov: Univerzita vyjímečných - Zkouška
Originálny názov: The Tasting
Autor: Joelle Charbonneau
Počet strán: 300

Anotácia:
Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: "Cio, nevěř vůbec nikomu". Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

Mágové - Čarodějova země (Lev Grossman)

4. října 2016 v 8:02 | Casion


Názov: Čarodějova země
Originálny názov: The Magician´s Land
Autor: Len Grossman
Séria: Mágové
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 416
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel

Anotácia:
Třetí díl příběhu o mladém muži, který praktikuje magii v reálním světě.

Quentina Coldwatera vyhnali z Filorie, ze země jeho dětských snů, a od té doby s ním skutečný svět pořádně zametá. Teď se stal pouhým dalším snaživcem, zachmuřeným a zoufalým, jenž se úporně pokouší vyšplhat po kluzkém svahu zpět ke světlu a teplu. Nemá co ztratit, a tak se vrací tam, kde všechno začalo - na střední školu kouzel v Brakebills. Ale své minulosti nemůže uniknout…


Pes Baskervillský (Sir Arthur Conan Doyle)

20. září 2016 v 8:47 | Casion
Túto knihu som mala doma asi rok kým som po nej siahla a teraz viem, že sa k nej ešte určite vrátim!



Názov: Pes Baskervillský
Autor: Sir Arthur Conan Doyle
Počet strán: 155

Anotácia:
Sherlock Holmes, pravý anglický džentlmen so spôsobmi aristokrata, očarúva čitateľa svojou jasnozrivosťou, absolútne logickým myslením, keď na základe nepatrnej stopy, nejakej veci alebo činu presnou dedukciou objasní zločin.
Príprad, ktorý na prvý pohľad nijako nevyzerá na zločin, o zaujem práve preto, že sa všetko zdá v poriadku, a predsa je smrť sira Charlesa Baskervilla opradená akousi temnou záhadou.
Je naozaj možné, že by celé generácie Baskervillovcov boli prekliate a ohrozované príšerou zo slatín?


Half Bad - Polozlý (Sally Greenová)

14. září 2016 v 18:31 | Casion
Kniha Half Bad - Polozlý sa do môjho povedomia dostávala naozaj dlho, videla som ju na rôznych blogoch v článkoch a recenziách a už dlhšie som si hovorila, že by som si ju chcela prečítať. Napokon som si knihu kúpila, rovno aj s druhým dielom a išla so mnou na dovolenku, kde som ju prečítala.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt half bad polozlý


Názov: Half Bad - Polozlý
Autor: Sally Greenová
Séria: Half Bad
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 350
Rok vydania: 2014

Anotácia:
Príbeh sa odohráva v novodobom Anglicku, kde medzi ľuďmi žijú v utajení čierno - zlí a bielo - dobrí čarodejníci. Obe frakcie rozdeľuje veľká nenávisť a spája jedna jediná vec - strach o chlapca, ktorý pochádza z obidvoch strán. Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud.

Knižný trailer:

Zrodená z ohňa (Sarah J. Maas)

6. září 2016 v 8:38 | Casion

Názov: Zrodená z ohňa
Autorka: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Poradie v sérii: 3.
Počet strán: 544
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel

Anotácia:
Celaena sa už vysporiadala s nebezpečnými protivníkmi i so srdcom rozlámaným na márne kúsky. Teraz myslí len na pomstu, no ako kráľova šampiónka musí slúžiť podlému tyranovi, ktorý má všetko na svedomí. Kapitán kráľovskej gardy ju však vyšle do Wendlynu netušiac, že Celaenina minulosť aj budúcnosť sa skrýva práve v ďalekom kráľovstve férov. Pomoc férskej kráľovnej má však privysokú cenu…

Kým Celaena vo Wendlyne bojuje s démonmi minulosti, v Erilei sa na útok pripravujú nebezpečné sily. Chaol a Dorian sa púšťajú do boja s temnotou, akú nečakali ani v najhorších nočných morách. Obávané bosorky sa totiž spolčili s tyranským kráľom a krvilačná Manon sa nezastaví, kým pred ňou nebude celá Erilea kľačať na kolenách.


Pekelné stroje: Mechanický princ (Cassandra Clare)

20. srpna 2016 v 15:14 | Casion

Názov: Mechanický princ
Originálny názov: Clockwork Prince
Autor: Cassandra Clare
Séria: Pekelné stroje
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 422 strán


Anotácia:
V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil.
Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Solitaire (Alice Osemanová)

28. července 2016 v 14:28 | Casion


Názov: Solitaire
Autor: Alice Osemanová
Počet strán: 341
Rok vydania: 2014, slovenský preklad 2015


Anotácia:
Pokiaľ by vám to napadlo, toto nie je žiadna love story. Volám sa Tori Springová. Rada spím a rada blogujem. Minulý rok - pred tým všetkým, čo sa stalo s Charliem a predtým, než som sa musela vysporiadať s maturitou a prihláškou na vysokú a faktom, že jedného dňa naozaj budem musieť začať s ľuďmi hovoriť - som mala priateľov. Všetko bolo úplne inak, ale to teraz skončilo. Teraz je tu Solitaire. A Michael Holden. Viem, o čo sa Solitaire pokúša, a Michael Holden je mi ukradnutý.

Veža elfov (Marián Kubicsko)

21. července 2016 v 10:24 | Casion


Názov: Veža elfov
Autor: Marián Kubicsko
Počet strán: 313
Poznámka: kniha je voľným pokračovaním titulu Pohrobok


Anotácia:
Svet elfov, trpaslíkov a ľudí, ale aj temných ghúlov, škratov i krutých Axtlapáncov. Svet, v ktorom už veky bojuje dobro so zlom. Miska váh sa nachýli, keď sa doň dostane mladý chlapec z našej doby. Lenže čo sa stane, ak sa tam ocitnú aj múdre knihy plné tajuplných znalostí, na ktoré paralelný svet nie je pripravený? Komu odhalia nebezpečné tajomstvá a kto napokon chytí moc do svojich rúk?
Najväčšia bitka o osud nielen trpasličieho kráľovstva sa blíži a v jej strede stojí mladík Richard, sivá elfka Lamia, jej brat Edhelsind a samopašná trpaslíčka Lujsa. Podarí sa im odvrátiť nadchádzajúcu katastrofu?


Pekelné stroje : Mechanický anjel (Cassandra Clare)

18. července 2016 v 8:17 | Casion
Ešte mi síce chýba recenzia na záverečný diel Nástrojov smrteľníkov, ale trošku som sa s ňou zasekla, tak pridávam aspoň precenziu na Mechanického anjela. Dúfam, že vás zaujme :-)


Názov: Mechanický anjel
Autor: Cassandra Clare
Séria: Pekelné stroje
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 400 strán


Anotácia:
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.

Nástroje smrteľníkov : Mesto stratených duší (Cassandra Clare)

3. července 2016 v 10:15 | Casion

Názov: Mesto stratených duší
Originálny názov: City od Lost Souls
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 5./6
Počet strán: 480
Poznámka: recenzia na 4. diel

Anotácia:
Lilithine démonské čary zviazali milovaného Jacea s jej prekliatym bratom Sebastianom. Jace sa tak stal poskokom démonov. Tieňolovci sa snažia zničiť Sebastiana, ale ich vzájomné spútanie je také silné, že nemôžu ublížiť jednému chlapcovi, bez toho aby to nepocítil aj ten druhý. Alec, Magnus, Simon a Isabelle skúšajú nájsť pomoc u férov, démonov, a dokonca i u nemilosrdných Železných sestier, no Clary pracuje na vlastnú päsť. V stávke je nielen jej život, ale aj Jaceova duša.

Serafína a čierny plášť

24. června 2016 v 14:20 | Casion

Názov: Serafína a čierny plášť
Autor: Robert Beatty
Originálny názov: Serafina and the Black Cloak
Počet strán: 285 strán


Anotácia:
Serafína nikdy nemala dôvod neposlúchnuť svojho otca a opustiť svoj tajný úkryt v podzemí Biltmoru. Doma je stále čo objavovať, musí si však dávať pozor, aby ju nikto zo zbohatlíkov na poschodí nezbadal. Z Biltmoru sa však začnú záhadne strácať deti. Serafína spojí sily so synovcom majiteľa Biltmoru Braedenom Vanderbittom a riskujú všetko, aby odhalili vinníka. Je ním záhadný muž v čiernom plášti? Pri záchrane biltmorských detí hľadá Serafína odpovede, ktoré odhalia aj mozaiku jej minulosti.


Pomstitelia - Metalurg (Brandon Sanderson)

20. června 2016 v 15:26 | Casion

Názov: Metalurg
Originálny názov: Reckoners - Steelheart
Autor: Brandon Sanderson
Séria: Pomstitelia
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 399 strán

Anotácia knihy:
Pred desiatimi rokmi nastala Katastrofa, ktorá nezvratne zmenila našu planétu. Niektorým ľuďom totiž dala nadprirodzené schopnosti a vydesená spoločnosť ich nazvala Epici. Epici však nie sú dobrí superhrdinovia. Nie, sú to geniálni zloduchovia bez kúska súcitu. Nikto sa im neodvažuje postaviť na odpor. Nikto okrem Pomstiteľov - záhadnej, krutej a nepolapiteľnej špeciálnej jednotky, ktorá pátra po ich slabostiach, aby ich mohla zabiť. David chce medzi nich. Chce dostať Metalurga, Epika, ktorý je vraj neporaziteľný. Epika, ktorý mu zabil otca. Posledných desať rokov bol ako Pomstitelia, pozoroval a študoval Epikov, plánoval. No David vie niečo, o čom nikto netuší: Videl Metalurga krvácať. Teraz nastal čas na pomstu.

Nástroje smrteľníkov : Mesto padlých anjelov (Cassandra Clare)

15. června 2016 v 11:53 | Casion
Táto recenzia je písaná už nejaký čas od vtedy, ako som túto knihu prečítala. Tento štvrtý diel série Nástroje smrteľníkov sa mi podarilo prečítať ešte v apríli, ale čo sa týka recenzií kníh, tak som to teraz dosť zanedbávala.


Názov: Mesto padlých anjelov
Originálny náozv: The Mortal Instruments: City of Fallen Angels
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 4./6,
Počet strán: 384
Poznámka: recenzia na prvý, druhý a tretí diel

Anotácia:
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu.

Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.

Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka (Cassandra Clare)

7. června 2016 v 19:52 | Casion

Názov: Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka
Autor: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Mauren Johnson
Séria: Tieňolovecká sága
Počet strán: 435


Anotácia:
Neopakovateľná príležitosť pre fanúšikov sérií Nástroje smrteľníkov a Pekelné stroje nazrieť do tajomného života Magnusa Banea. V tejto jedinečnej knihe vám prinášame jedenásť príbehov, ktoré poodhaľujú rúško tajomstva, čo zahmlieva štyristoročný život obľúbeného veľkobosoráka Brooklynu. Magnus Bane to nemá v živote ľahké, pretože pre bosoráka sú na prvom mieste vždy problémy iných. Jeho život je dlhý, rad jeho mileniek a milencov ešte dlhší. No Magnus má dar, ako byť v pravý čas na správnom - alebo aj nesprávnom - mieste. Francúzska revolúcia, prohibícia v Amerike alebo prvá veľká bitka medzi Valentinom a Tieňolovcami je len zlomok z toho, čo Magnus prežil na vlastnej koži. Za štyristo rokov sa toho nazbieralo toľko, že mu to nikto nikdy neuverí. A týchto jedenásť poviedok… Magnus pravdepodobne preklína toho, kto ich vypustil do sveta.

Vrahyňa v púšti (Sarah J. Maas)

11. května 2016 v 14:46 | Casion


Názov: Vrahyňa v púšti
Originálny názov: The Assassin and the Desert
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Počet strán: 116
Poznámka: recenzia na prvú novelu Vrahyňa proti Pánovi pirátov

Anotácia:
Druhá exkluzívna novela k sérii Trón zo skla, ktorá odhaľuje zaujímavé epizódy z tajnej minulosti Celaeny Sardothien, hrdinky šesťdielnej série Trón zo skla.Tichí vrahovia v Červenej púšti nie sú veľmi zhovorčiví a Celaene Sardothien to vôbec neprekáža. Neprišla si k nim vylievať srdce, ale zdokonaliť sa vo svojom remesle a stať sa najobávanejšou nájomnou vrahyňou po celej šírej Erilei. Keď pokoj púšte narušia sily, ktoré chcú zničiť tichých vrahov, Celaena musí nájsť spôsob, ako ich ochrániť… inak nebude mať dosť času, aby z púšte unikla do bezpečia.
 
 

Reklama