Recenzie

Univerzita výjimečných - Zkouška (Joelle Charnonneau)

10. října 2016 v 20:11 | Casion


Názov: Univerzita vyjímečných - Zkouška
Originálny názov: The Tasting
Autor: Joelle Charbonneau
Počet strán: 300

Anotácia:
Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: "Cio, nevěř vůbec nikomu". Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

Mágové - Čarodějova země (Lev Grossman)

4. října 2016 v 8:02 | Casion


Názov: Čarodějova země
Originálny názov: The Magician´s Land
Autor: Len Grossman
Séria: Mágové
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 416
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel

Anotácia:
Třetí díl příběhu o mladém muži, který praktikuje magii v reálním světě.

Quentina Coldwatera vyhnali z Filorie, ze země jeho dětských snů, a od té doby s ním skutečný svět pořádně zametá. Teď se stal pouhým dalším snaživcem, zachmuřeným a zoufalým, jenž se úporně pokouší vyšplhat po kluzkém svahu zpět ke světlu a teplu. Nemá co ztratit, a tak se vrací tam, kde všechno začalo - na střední školu kouzel v Brakebills. Ale své minulosti nemůže uniknout…


Pes Baskervillský (Sir Arthur Conan Doyle)

20. září 2016 v 8:47 | Casion
Túto knihu som mala doma asi rok kým som po nej siahla a teraz viem, že sa k nej ešte určite vrátim!



Názov: Pes Baskervillský
Autor: Sir Arthur Conan Doyle
Počet strán: 155

Anotácia:
Sherlock Holmes, pravý anglický džentlmen so spôsobmi aristokrata, očarúva čitateľa svojou jasnozrivosťou, absolútne logickým myslením, keď na základe nepatrnej stopy, nejakej veci alebo činu presnou dedukciou objasní zločin.
Príprad, ktorý na prvý pohľad nijako nevyzerá na zločin, o zaujem práve preto, že sa všetko zdá v poriadku, a predsa je smrť sira Charlesa Baskervilla opradená akousi temnou záhadou.
Je naozaj možné, že by celé generácie Baskervillovcov boli prekliate a ohrozované príšerou zo slatín?


Half Bad - Polozlý (Sally Greenová)

14. září 2016 v 18:31 | Casion
Kniha Half Bad - Polozlý sa do môjho povedomia dostávala naozaj dlho, videla som ju na rôznych blogoch v článkoch a recenziách a už dlhšie som si hovorila, že by som si ju chcela prečítať. Napokon som si knihu kúpila, rovno aj s druhým dielom a išla so mnou na dovolenku, kde som ju prečítala.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt half bad polozlý


Názov: Half Bad - Polozlý
Autor: Sally Greenová
Séria: Half Bad
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 350
Rok vydania: 2014

Anotácia:
Príbeh sa odohráva v novodobom Anglicku, kde medzi ľuďmi žijú v utajení čierno - zlí a bielo - dobrí čarodejníci. Obe frakcie rozdeľuje veľká nenávisť a spája jedna jediná vec - strach o chlapca, ktorý pochádza z obidvoch strán. Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud.

Knižný trailer:

Zrodená z ohňa (Sarah J. Maas)

6. září 2016 v 8:38 | Casion

Názov: Zrodená z ohňa
Autorka: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Poradie v sérii: 3.
Počet strán: 544
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel

Anotácia:
Celaena sa už vysporiadala s nebezpečnými protivníkmi i so srdcom rozlámaným na márne kúsky. Teraz myslí len na pomstu, no ako kráľova šampiónka musí slúžiť podlému tyranovi, ktorý má všetko na svedomí. Kapitán kráľovskej gardy ju však vyšle do Wendlynu netušiac, že Celaenina minulosť aj budúcnosť sa skrýva práve v ďalekom kráľovstve férov. Pomoc férskej kráľovnej má však privysokú cenu…

Kým Celaena vo Wendlyne bojuje s démonmi minulosti, v Erilei sa na útok pripravujú nebezpečné sily. Chaol a Dorian sa púšťajú do boja s temnotou, akú nečakali ani v najhorších nočných morách. Obávané bosorky sa totiž spolčili s tyranským kráľom a krvilačná Manon sa nezastaví, kým pred ňou nebude celá Erilea kľačať na kolenách.


Pekelné stroje: Mechanický princ (Cassandra Clare)

20. srpna 2016 v 15:14 | Casion

Názov: Mechanický princ
Originálny názov: Clockwork Prince
Autor: Cassandra Clare
Séria: Pekelné stroje
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 422 strán


Anotácia:
V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil.
Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Solitaire (Alice Osemanová)

28. července 2016 v 14:28 | Casion


Názov: Solitaire
Autor: Alice Osemanová
Počet strán: 341
Rok vydania: 2014, slovenský preklad 2015


Anotácia:
Pokiaľ by vám to napadlo, toto nie je žiadna love story. Volám sa Tori Springová. Rada spím a rada blogujem. Minulý rok - pred tým všetkým, čo sa stalo s Charliem a predtým, než som sa musela vysporiadať s maturitou a prihláškou na vysokú a faktom, že jedného dňa naozaj budem musieť začať s ľuďmi hovoriť - som mala priateľov. Všetko bolo úplne inak, ale to teraz skončilo. Teraz je tu Solitaire. A Michael Holden. Viem, o čo sa Solitaire pokúša, a Michael Holden je mi ukradnutý.

Veža elfov (Marián Kubicsko)

21. července 2016 v 10:24 | Casion


Názov: Veža elfov
Autor: Marián Kubicsko
Počet strán: 313
Poznámka: kniha je voľným pokračovaním titulu Pohrobok


Anotácia:
Svet elfov, trpaslíkov a ľudí, ale aj temných ghúlov, škratov i krutých Axtlapáncov. Svet, v ktorom už veky bojuje dobro so zlom. Miska váh sa nachýli, keď sa doň dostane mladý chlapec z našej doby. Lenže čo sa stane, ak sa tam ocitnú aj múdre knihy plné tajuplných znalostí, na ktoré paralelný svet nie je pripravený? Komu odhalia nebezpečné tajomstvá a kto napokon chytí moc do svojich rúk?
Najväčšia bitka o osud nielen trpasličieho kráľovstva sa blíži a v jej strede stojí mladík Richard, sivá elfka Lamia, jej brat Edhelsind a samopašná trpaslíčka Lujsa. Podarí sa im odvrátiť nadchádzajúcu katastrofu?


Pekelné stroje : Mechanický anjel (Cassandra Clare)

18. července 2016 v 8:17 | Casion
Ešte mi síce chýba recenzia na záverečný diel Nástrojov smrteľníkov, ale trošku som sa s ňou zasekla, tak pridávam aspoň precenziu na Mechanického anjela. Dúfam, že vás zaujme :-)


Názov: Mechanický anjel
Autor: Cassandra Clare
Séria: Pekelné stroje
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 400 strán


Anotácia:
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.

Nástroje smrteľníkov : Mesto stratených duší (Cassandra Clare)

3. července 2016 v 10:15 | Casion

Názov: Mesto stratených duší
Originálny názov: City od Lost Souls
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 5./6
Počet strán: 480
Poznámka: recenzia na 4. diel

Anotácia:
Lilithine démonské čary zviazali milovaného Jacea s jej prekliatym bratom Sebastianom. Jace sa tak stal poskokom démonov. Tieňolovci sa snažia zničiť Sebastiana, ale ich vzájomné spútanie je také silné, že nemôžu ublížiť jednému chlapcovi, bez toho aby to nepocítil aj ten druhý. Alec, Magnus, Simon a Isabelle skúšajú nájsť pomoc u férov, démonov, a dokonca i u nemilosrdných Železných sestier, no Clary pracuje na vlastnú päsť. V stávke je nielen jej život, ale aj Jaceova duša.

Serafína a čierny plášť

24. června 2016 v 14:20 | Casion

Názov: Serafína a čierny plášť
Autor: Robert Beatty
Originálny názov: Serafina and the Black Cloak
Počet strán: 285 strán


Anotácia:
Serafína nikdy nemala dôvod neposlúchnuť svojho otca a opustiť svoj tajný úkryt v podzemí Biltmoru. Doma je stále čo objavovať, musí si však dávať pozor, aby ju nikto zo zbohatlíkov na poschodí nezbadal. Z Biltmoru sa však začnú záhadne strácať deti. Serafína spojí sily so synovcom majiteľa Biltmoru Braedenom Vanderbittom a riskujú všetko, aby odhalili vinníka. Je ním záhadný muž v čiernom plášti? Pri záchrane biltmorských detí hľadá Serafína odpovede, ktoré odhalia aj mozaiku jej minulosti.


Pomstitelia - Metalurg (Brandon Sanderson)

20. června 2016 v 15:26 | Casion

Názov: Metalurg
Originálny názov: Reckoners - Steelheart
Autor: Brandon Sanderson
Séria: Pomstitelia
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 399 strán

Anotácia knihy:
Pred desiatimi rokmi nastala Katastrofa, ktorá nezvratne zmenila našu planétu. Niektorým ľuďom totiž dala nadprirodzené schopnosti a vydesená spoločnosť ich nazvala Epici. Epici však nie sú dobrí superhrdinovia. Nie, sú to geniálni zloduchovia bez kúska súcitu. Nikto sa im neodvažuje postaviť na odpor. Nikto okrem Pomstiteľov - záhadnej, krutej a nepolapiteľnej špeciálnej jednotky, ktorá pátra po ich slabostiach, aby ich mohla zabiť. David chce medzi nich. Chce dostať Metalurga, Epika, ktorý je vraj neporaziteľný. Epika, ktorý mu zabil otca. Posledných desať rokov bol ako Pomstitelia, pozoroval a študoval Epikov, plánoval. No David vie niečo, o čom nikto netuší: Videl Metalurga krvácať. Teraz nastal čas na pomstu.

Nástroje smrteľníkov : Mesto padlých anjelov (Cassandra Clare)

15. června 2016 v 11:53 | Casion
Táto recenzia je písaná už nejaký čas od vtedy, ako som túto knihu prečítala. Tento štvrtý diel série Nástroje smrteľníkov sa mi podarilo prečítať ešte v apríli, ale čo sa týka recenzií kníh, tak som to teraz dosť zanedbávala.


Názov: Mesto padlých anjelov
Originálny náozv: The Mortal Instruments: City of Fallen Angels
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 4./6,
Počet strán: 384
Poznámka: recenzia na prvý, druhý a tretí diel

Anotácia:
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu.

Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.

Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka (Cassandra Clare)

7. června 2016 v 19:52 | Casion

Názov: Magnus Bane - Zápisky veľkobosoráka
Autor: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Mauren Johnson
Séria: Tieňolovecká sága
Počet strán: 435


Anotácia:
Neopakovateľná príležitosť pre fanúšikov sérií Nástroje smrteľníkov a Pekelné stroje nazrieť do tajomného života Magnusa Banea. V tejto jedinečnej knihe vám prinášame jedenásť príbehov, ktoré poodhaľujú rúško tajomstva, čo zahmlieva štyristoročný život obľúbeného veľkobosoráka Brooklynu. Magnus Bane to nemá v živote ľahké, pretože pre bosoráka sú na prvom mieste vždy problémy iných. Jeho život je dlhý, rad jeho mileniek a milencov ešte dlhší. No Magnus má dar, ako byť v pravý čas na správnom - alebo aj nesprávnom - mieste. Francúzska revolúcia, prohibícia v Amerike alebo prvá veľká bitka medzi Valentinom a Tieňolovcami je len zlomok z toho, čo Magnus prežil na vlastnej koži. Za štyristo rokov sa toho nazbieralo toľko, že mu to nikto nikdy neuverí. A týchto jedenásť poviedok… Magnus pravdepodobne preklína toho, kto ich vypustil do sveta.

Vrahyňa v púšti (Sarah J. Maas)

11. května 2016 v 14:46 | Casion


Názov: Vrahyňa v púšti
Originálny názov: The Assassin and the Desert
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Počet strán: 116
Poznámka: recenzia na prvú novelu Vrahyňa proti Pánovi pirátov

Anotácia:
Druhá exkluzívna novela k sérii Trón zo skla, ktorá odhaľuje zaujímavé epizódy z tajnej minulosti Celaeny Sardothien, hrdinky šesťdielnej série Trón zo skla.Tichí vrahovia v Červenej púšti nie sú veľmi zhovorčiví a Celaene Sardothien to vôbec neprekáža. Neprišla si k nim vylievať srdce, ale zdokonaliť sa vo svojom remesle a stať sa najobávanejšou nájomnou vrahyňou po celej šírej Erilei. Keď pokoj púšte narušia sily, ktoré chcú zničiť tichých vrahov, Celaena musí nájsť spôsob, ako ich ochrániť… inak nebude mať dosť času, aby z púšte unikla do bezpečia.

Mágové - Král čaroděj (Lev Grossman)

3. května 2016 v 15:57 | Casion


Názov: Král čaroděj
Originálny názov: The Magicians King
Autor: Lev Grossman
Séria: Mágové
Poradie v sérii: 2./3
Počet strán: 415
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
Quentin Coldwater by měl být šťastný. Po ne příliš pěkném dětství v Brooklynu vystudoval tajnou školu kouzel a zjistil, že fiktivní země Filorie, o které snil, skutečně existuje. Ačkoli v ní teď vládne, stále nenachází klid… Vydává se proto na cestu, aby přišel na to, co je s Filorií v nepořádku. Kam až ho jeho podivný neklid dovede? A dokáže se odtud zase vrátit? V mistrně napsaném románu se fantazie stává realitou a naopak.

V trilogii Mágové navštívíte dosud nezmapované světy, přenesete se s nimi do říše kouzel, která praktikují naprosto obyčejní lidé, a vůbec vám to nebude připadat zvláštní. Poznáte svět, v němž nenajdete dobro, protože tam zkrátka není, a zlo je černé nebo bílé, svět, v němž láska není jednoduchá ani nevinná. Především ale objevíte zemi, v níž můžete získat obrovskou moc, ovšem za cenu, která je nepředstavitelná.

Zrcadlení (A. G. Howardová)

22. dubna 2016 v 14:27 | Casion
Prichádzam s recenziou na záverečný diel trilógie s námetom modernej Alice v Krajine zázrakov.


Názov: Divotání
Originálny názov: Ensnared
Autorka: A. G. Howardová
Séria: Šepotání
Poradie v sérii: 3./3
Počet strán: 430
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel


Anotácia:
Alyssa přežila maturitní ples i bitvu, která se kolem něj rozpoutala, akceptovala své šílenství a získala nadhled. Je teď rozhodnutá bojovat za oba dva své světy i lidi v nich. Za svět lidí i za Říši divů. Chce zachránit všechny, které miluje. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou královnu na závěrečný souboj vůle a intrik… a i když jediná cesta do Říše divů vede skrz zrcadlo - přes paralelní dimenzi plnou zmutovaných a nebezpečných podsvětníků.

V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby hledali Alyssinu matku a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je čeká šťastný konec?



Draki - Bez dychu (Sophie Jordanová)

15. dubna 2016 v 8:08 | Casion

Názov: Bez dychu
Originálny názov: Breathless
Autor: Sophie Jordanová
Séria: Draki
Počet strán: 119
Poznámka: recenzia na 1., 2. a 3. diel série


Anotácia:
Dračie dievča Az je na dovolenke s rodičmi. Ich chata je obklopená úžasnou prírodou a Az nájde neďaleko rybník, kde si môže chodiť nerušene zaplávať. Teda aspoň si to myslí, kým sa tam neobjaví skupinka tínedžerov. Jeden z nich, tmavovlasý a svalnatý chlapec Tate, Az učaruje.

Marťan (Andy Weir)

8. dubna 2016 v 17:21 | Casion


Názov: Marťan
Originálny názov: The Martisn
Autor: Andy Weir
Počet strán: 407
Rok vydania: 2014 (slovenské vydanie)

Anotácia:
Spočiatku úspešná misia na povrchu Marsu sa musí predčasne ukončiť pre piesočnú búrku, ktorá ohrozuje život posádky. Mark pri nej takmer zahynie, a keď sa preberie, nachádza sa v úplne novej životnej situácii. Ostal celkom sám na planéte, ktorá akoby sa ho zo všetkých síl pokúšala zabiť. Nemá ako oznámiť Zemi, že je nažive, a aj keby sa mu to podarilo, jeho zásoby ani zďaleka nepostačujú, aby prežil do príletu ďalšej kozmickej lode.

Mark však nie je ochotný len tak to vzdať. Vďaka svojej vynaliezavosti, technickým schopnostiam a zarytému odhodlaniu vytrvalo bojuje s jednou neprekonateľnou prekážkou po druhej. Vystačí mu silná vôľa a hlboké znalosti na to, aby prekonal neprekonateľné?

Knižný trailer:

Lov (Andrew Fukuda)

4. dubna 2016 v 8:16 | Casion


Názov: Lov
Originálny názov: The Hunt
Český názov: Hon
Autor: Andrew Fukuda
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 254


Anotácia:
Ako zostať nažive vo svete, kde sú ľudia považovaní za potravu a všetci túžia len po ich krvi?
Sedemnásťročný Gen je nútený bojovať o prežitie v spoločnosti, kde je ľudská rasa odsúdená na zánik. Je vybraný do Vládcom vyhláseného lovu na posledných glupanov - ľudí. Musí sa naučiť loviť. Musí dokázať utajiť svoju ľudskú podstatu pred svojimi krvilačnými spolubojovníkmi, ktorých podozrenie každým dňom narastá.
Ako má však skryť to, že nedokáže bežať rýchlosťou blesku, že ho slnečné svetlo nezabije a že nemá neukojiteľnú túžbu po krvi?
A čo sa stane v okamihu, keď do jeho života vstúpi dievča, ktoré v ňom prebudí city, aké do tej doby nepoznal?

Trailer:

Tri nové knihy

31. března 2016 v 14:55 | Casion
V tomto článku odhalím hneď niekoľko nových kníh.
Začnem najnovšou knihou, ktorá mi prišla včera. Čakala som ju už pred Veľkou nocou a mrzí ma, že prišla až teraz, ale snáď na ňu aj tak budem mať dosť času. Ide o tretí diel príbehu o modernej dcére Alice z Krajiny zázrakov s názvom Zrcadlení a s výraznou červenou obálkou i písmom. Autorkou je A.G. Howardová.


Spoločenstvo drakov - Talon (Julie Kagawa)

29. března 2016 v 17:09 | Casion


Názov: Spoločenstvo drakov - Talon
Autor: Julie Kagawa
Poradie v sérii: 1.
Vydavateľstvo: Fragment
Počet strán: 344


Anotácia:
Pred dávnymi vekmi boli draci na pokraji vyhynutia. Legendárni drakobijci z Rádu sv. Juraja ich takmer vyhubili. Tí, ktorí prežili, sa ukrývali v ľudskej podobe. Ich počet pomaly rástol a moc silnela. Ubehli stáročia a draci sa pripravujú na okamih, keď ľuďom ukážu, kto je skutočným pánom sveta... Sledovať, začleniť sa, splynúť. Presne to má za úlohu dračie dievča Ember. Má za sebou základný výcvik a dokáže na seba vziať ľudskú podobu. Jeho budúcnosť je vopred naplánovaná: má poslúchať, nevyčnievať z radu a slepo plniť rozkazy. To všetko na rozkaz tajnej a nekompromisnej dračej organizácie s názvom Talon. Ember sa však s tým vôbec nestotožňuje. Zisťuje, že svet nie je len čiernobiely. Spoznáva utečenca, ktorý sa proti demagógii Talonu vzbúril, a tiež človeka, ktorý zasiahne jej srdce.


Vrahyňa proti Pánovi pirátov (Sarah J. Maas)

26. března 2016 v 16:28 | Casion



Názov: Novela k Trónu zo skla: Vrahyňa proti Pánovi pirátov
Originálny názov: The Assasin and the Pirate lord
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Počet strán: 128

Anotácia:
Dva roky pred dejom románu Trón zo skla sa Celaena Sardothien ocitá na netypickej misii. Šéf Cechu vrahov Arobynn ju vyslal za Pánom pirátov vybrať dlh, čo im vyrúbili za nepokoje v hlavnom meste. Až na mieste sa dozvedá, že dlh nebude Pán pirátov splácať mincami, ale otrokmi. Pred mladou Celaenou stojí ťažké rozhodnutie - uposlúchnuť príkaz svojho mecenáša, alebo riskovať vlastný život a spraviť to, čo je podľa nej správne.

Súčasťou slovenského vydania je aj špeciálna novela Vrahyňa a liečiteľka: Celaena musí v neútulnom hostinci v meste Innishi prežiť už len jednu noc, aby pokračovala na ceste do púšte, ktorá môže zmeniť osud prekliatej krajiny naveky…


ZOM-B : V podzemí (Darren Shan)

12. března 2016 v 10:34 | Casion


Názov: V podzemí
Autor: Darren Shan
Séria: ZOM-B
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 170
Rok vydania: 2016
Poznámka: recenzia na prvý diel

Anotácia:
Několik měsíců po útoku zombií na školu se Becky probudí ve vojenském komplexu a prakticky na nic si nepamatuje. Jedno ví však určitě - nestala se z ní nemyslící kreatura bažící po lidských mozcích. A vědci, kteří ji zkoumají, jí nechtějí nic prozradit. A tak se Becky snaží přijít na to, proč právě ona je mezi zombiemi výjimečná? Proč dokáže myslet? A co se stalo se světem tam venku? Ovšem brzy jí dojde, že ani ve vojenském komplexu není v bezpečí a zánik je blíže, než by kdokoli čekal.


Nástroje smrteľníkov: Mesto skla (Cassandra Clare)

2. března 2016 v 10:00 | Casion


Názov: Mesto skla
Originálny názov: City of Glass
Autor: Cassandra Clare
Séria: Nástroje smrteľníkov
Poradie v sérii: 3. / 6
Počet strán: 486
Poznámka: recenzia na prvý a druhý diel


Anotácia:
Jocelynin život je naďalej v ohrození. Clary ju chce zachrániť, a tak musí navštíviť Mesto skla, domov všetkých Tieňolovcov, aj napriek tomu, že vstupom do mesta porušuje všetky zákony. Až na mieste sa dozvedá, že Jace ju tam vôbec nechce a jej najlepší kamarát Simon skončil vo väzení. Tieňolovci totiž nedôverujú upírovi, ktorému neškodia slnečné lúče.

Valentine zoskupuje svoju armádu démonov, s ktorou chce zničiť všetkých Tieňolovcov. V zmätku prichádzajúcej vojny sa musia Tieňolovci rozhodnúť, či budú bojovať po boku s upírmi, vlkolakmi a ostatnými Dolnosveťanmi, alebo proti nim. Jace si postupne uvedomuje, čo všetko je ochotný riskovať pre Clary, ktorá musí sústrediť svoju nové schopnosti, aby ochránila Mesto skla - ale za akú cenu?

 
 

Reklama