Recenzie

Invázia do Tearlingu - Erika Johansen

Čtvrtek v 18:36 | Casion
Po dlhšej dobe (a prečítaní tretieho dielu) som sa konečne rozhodla napísať recenziu na druhý diel trilógie Kráľovná z Tearlingu. Chcela by som mať zrecenzovanú komplet trilógiu a tak nemôžem vynechať ani dvojku, aj keď sa mi páčila najmenej.



Názov: Invázia do Tearlingu
Originálny názov: The Invasion to the Tearling
Autorka: Erika Johansen
Séria: Kráľovná Tearlingu
Poradie v sérii: 2./3
Počet strán: 495

Anotácia:
Kelseu Glynnovú, mladú kráľovnú Tearlingu, čaká výzva, akej dosiaľ nečelila. Zastavením zásielok otrokov do Mortmesnu nahnevala Červenú kráľovnú - brutálnu vládkyňu, ktorej moc pramení z čiernej mágie. Tá teraz posiela do Tearlingu armádu, aby ho pripravila úplne o všetko. Inváziu už nič zastaví.
Ako sa mortská armáda blíži k hlavnému mestu, Kelsea nadobúda tajomnú moc. Dokáže sa spojiť s obdobím pred Prechodom a zisťuje, že sa musí spoľahnúť na čudného, možno aj nebezpečného spojenca - ženu menom Lily, ktorá žila pred mnohými rokmi. Osud Tearlingu aj Kelseinej duše závisí práve od Lily, Kelsea však možno nebude mať dosť času, aby si to overila.

Caraval - Stephanie Garberová

26. srpna 2017 v 10:28 | Casion

Názov: Caraval
Autorka: Stephanie Garberová
Počet strán: 399
Preložila: Oľga Marečková

Anotácia:
Ak ste o Caravale počuli čokoľvek, nevyrovná sa to skutočnosti. Je to viac ako hra. Je to mágia! Scarlett ho chcela vždy zažiť a tento rok konečne dostala pozvánku. Lenže vzápätí jej sestru Tellu unesie tajomný režisér celého predstavenia. Niet sa čoho báť, Caraval je predsa iba ilúzia… Ale čo ak nie? Nech už je to akokoľvek, Scarlett ním musí prejsť aj so zlomeným srdcom a nájsť sestru, kým sa spustí nebezpečný dominový efekt následkov a navždy ju stratí.

Trón zo skla - Kráľovná v tieňoch (Sarah J. Maas)

20. srpna 2017 v 11:05 | Casion

Názov: Kráľovná v tieňoch
Originálny názov: The Queen of Shadows
Autorka: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Poradie v sérii: 4.
Počet strán: 663


Anotácia:
Celaena sa vracia do nenávideného impéria. Aby sa pomstila. Aby zachránila svoje kedysi mocné kráľovstvo a postavila sa zoči-voči tieňom z minulosti. Odkedy akceptovala svoje férske dedičstvo, už nie je najobávanejšou nájomnou vrahyňou Celaenou Sardothien. Teraz je Aelin Galathynius, dedička terrasenského kráľovského trónu. No kým sa zmocní trónu, musí bojovať. Za svojho bratranca - bojovníka ochotného za ňu položiť vlastný život. Za svojho priateľa - mladíka spútaného v temnom väzení. A za svoj ľud zotročený surovým kráľom, za ľud očakávajúci návrat kráľovnej.

Píseň krve - Anthony Ryan

12. srpna 2017 v 12:06 | Casion


Názov: Píseň krve
Originálny názov: Blood Song
Autor: Anthony Ryan
Séria: Stín krkavce (A Raven´s Shadow)
Počet strán: 621

Anotácia:
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od útlého dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec byl rytířem krále Januse, panovníka sjednocené říše. Vélinovo rozhořčení, že ho otec zbavil jeho práv a v pouhých šesti letech ho nechal na prahu Šestého řádu jako nalezence, nezná mezí. Během pobytu v řádu se navíc doslechne podivné zvěsti o své matce, na niž si téměř nevzpomíná. Postupně také odhaluje důvody, které jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Ale jedna pravda je důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, která změní nejen říši, ale také celý svět.

Pieseň ľadu a ohňa - Hra o tróny - George R. R. Martin

4. srpna 2017 v 11:56 | Casion


Názov: Hra o tróny
Originálny názov: A Game of Thrones
Autor: George R. R. Martin
Séria: Pieseň ľadu a ohňa (A Song of Ice and Fire)
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 654


Anotácia:
V dávno zabudnutých časoch rozvrátila podivná udalosť kolobeh ročných období. V krajine, kde leto trvá desaťročia a zima celý ľudský život, to pod povrchom vrie. Mráz sa vracia a na ľadových planinách na sever od Zimovresu sa za obranným Múrom kráľovstva začali zhromažďovať temné sily. Na juhu kráľova moc ochabuje - jeho najdôvernejší radca zomrel za záhadných okolností a jeho nepriatelia začínajú vystupovať z tieňa. V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu, ktorý je rázny a neústupný ako zamrznutá krajina, z ktorej pochádza. Kráľ povolá lorda Eddarda Starka, aby sa stal jeho pobočníkom, čo je úloha, ktorá neohrozuje len jeho rod, ale celé kráľovstvo.

Hra o tróny rozpráva príbeh, ktorý prechádza z krutej krajiny ľadu do letného kráľovstva epikurejského bohatstva, kde sa rozpletajú osudy lordov a dám, vojakov a čarodejníkov, vrahov a zloduchov, stretávajúce sa v časoch zlovestných znamení.

Polnočná dáma - Cassandra Clare

28. června 2017 v 9:32 | Casion

Názov: Polnočná dáma
Orginálny názov: Lady Midnight
Autor: Cassandra Clare
Séria: Tajomná temnota
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 584

Anotácia:
Sedemnásťročná Emma Carstairsová nikdy nezabudne na deň, keď zomreli jej rodičia. Pred piatimi rokmi bola len bezbranné dievča a svetom zmietala vojna. Bytosti z temnoty dychtili po krviprelievaní a ich zasvätení nepriatelia Tieňolovci boli takmer vyhubení. No Emma stále neverí, že brutálna vražda jej rodičov bola predzvesťou Temnej vojny. Teraz, po piatich rokoch, sa z Emmy stala bojovníčka, Tieňolovkyňa telom i duchom, najlepšia spomedzi svojich rovesníkov. V srdci však prechováva veľké tajomstvo - city k Julianovi Blackthornovi, k jej parabataiovi… city, ktoré prísne pravidlá Tieňolovcov výslovne zakazujú. V Dolnosvete spôsobí rozruch séria tajomných vrážd v Los Angeles. Mŕtve telá však majú niečo spoločné s mŕtvolami Emminých rodičov - ich pokožku zdobia zlovestné prastaré symboly. Emma chce zistiť viac, potrebuje vedieť, kto má na svedomí jej rodičov. Dokonca aj keď tým uvalí do smrteľného nebezpečenstva Juliana. Emma stojí pred ťažkým rozhodnutím - či jej záleží viac na pomste, alebo na budúcnosti s Blackthornovcami.

Na dvore z tŕňov a ruží - Srah J. Maas

12. června 2017 v 13:42 | Casion
Mám tu pre vás recenziu na novinku zo Slovartu, na ktorú som sa naozaj dlho tešila a nie som veru sklamaná.


Názov: Na dvore z tŕňov a ruží
Originálny názov: A Court of Thorns and Roses
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Na dvore z tŕňov a ruží
Poradie v sérii: I.
Počet strán: 423

Anotácia:
Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť…

Netvor je zver - Peternelle van Arsdale

5. června 2017 v 9:37 | Casion

Názov: Netvor je zver
Anglický názov: The Beast is an Animal
Autor: Peternelle van Arsdale
Počet strán: 360


Anotácia:
Alys mala sedem rokov, keď sa zjavili požieračky duší. Spolu s ostatnými deťmi ju zachránili a zverili do rúk pobožným dedinčanom v neďalekej osade. Po ôsmych rokoch života v strachu sa v Alys niečo zlomí. Cíti, že má niečo spoločné s požieračkami duší, a možno aj s Netvorom, čo obýva okolité lesy. No na duši ju ťaží zvláštny dar, o ktorom nemôže nikomu povedať - okamžite by ju označili za bosorku a upálili. Mladé dievča však dychtí po slobode. Po rodinnom nešťastí, sa ocitne uprostred toho najtemnejšieho lesa a spomína na detské rýmovačky, ktoré ju varovali pred Netvorom. V lese jej ale hrozí nebezpečenstvo nie len z temných zákutí… ale aj z hĺbky jej srdca i duše. Ani Netvor, ani Alys totiž nie sú tým, za čo ich ostatní považujú.

Krajina príbehov - Návrat zlej sudičky - Chris Colfer

29. května 2017 v 14:57 | Casion
Dnes mám za sebou úspešne ďalšiu skúšku (výsledné hodnotenie B takže spokojnosť :D ) a pre vás tu mám recenziu na pokračovanie príbehu z rozprávkového sveta.


Názov: Návrat zlej sudičky
Originálny názov: The Land of Stories : The Enchantress Returns
Autor: Chris Colfer
Séria: Krajina príbehov
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 432
Poznámka: recenzia na prvý diel tu


Anotácia:
Zlá sudička, ktorá kedysi prekliala Šípkovú Ruženku a uvrhla ju spolu s celým kráľovstvom do storočného spánku, je späť. Po rokoch skrývania sa chce pomstiť a je nebezpečnejšia ako kedykoľvek predtým! Už je to rok, čo sa súrodenci Alex a Conner vrátili z Ríše príbehov. Rovnako dlho nevideli aj svoju starkú - Kmotričku vílu. Keď sa jedného dňa objaví u nich doma s vojakmi za chrbtom, deti hneď vytušia, že sa stalo niečo vážne. Ich mamičku uniesli! Hoci im starká zakáže čokoľvek podnikať, podarí sa im tajne preniknúť späť do Ríše príbehov. Tam čoskoro zisťujú, že všetko je oveľa horšie, než sa domnievali, a prvýkrát, kam pamäť siaha, možno rozprávky nebudú mať šťastný koniec…

Poprava Sherlocka Holmese - Donald Thomas

18. května 2017 v 10:30 | Casion
Na FB blogu som vám dala možnosť vybrať akú recenziu chcete. Na výber bola táto kniha, Poprava Sherlocka Holmese, a druhá - Návrat zlej sudičky od Chrisa Colfera. Keďže som získala iba likey a žiadne vyjadrenia, rozhodla som sa najskôr pre túto recenziu :-)



Názov: Poprava Sherlocka Holmese
Originálny názov: The Execution of Sherlock Holmes
Autor: Donald Thomas
Počet strán: 310

Anotácia:
Ať v tichých studovnách univerzitního muzea, nebo za zamčenými dveřmi přímořského hotelu, uprostřed nádhery egyptské síně v panském sídle, v poklidu bělostné venkovské kapličky či v propadlišti newgateského žaláře, v každé z těchto pěti vytříbených povídek plují vzduchem hádanky a záhady; mistrné dedukci nepřekonatelného Sherlocka Holmese však žádná z nich neodolá.

Pod vražednou oblohou - Veronica Rossi

6. května 2017 v 19:30 | Casion

Názov: Pod vraždenou oblohou
Originálny názov: Under the never sky
Autorka: Verinuca Rossi
Séria: Pod vražednou oblohou
Poradie v sérii: 1./3
Počet strán: 295 strán

Anotácia:
Mesto, v ktorom žije sedemnásťročná Aria, sa volá Blaženosť. Azda preto, lebo jeho obyvatelia sú v ňom chránení pred nebezpečenstvom striehnucim mimo jeho dômyselného obranného systému. Svet sa totiž od základu zmenil: z oblohy z času na čas šľahajú ohnivé elektrické prúdy a spália všetko, čoho sa dotknú, hrozia aj epidémie smrteľných chorôb. Napriek tomu aj tam existuje život - v podobe "divochov" či iných záhadných tvorov. Mešťania a tí "zvonku" sa odjakživa nenávidia... Osudy dvoch mladých ľudí z rozdielnych svetov Arie a Sokola sa nečakane spojili, keď dievča nespravodlivo vyhostili z mesta, aby nemohlo svedčiť proti privilegovanému konzulovmu synovi.

Antibohyně - Kendare Blake

27. dubna 2017 v 11:43 | Casion
Trošku dobieham sklz s recenziami, našťastie mám minumum recenzákov a tak si môžem vybrať aké recenzie sa na blogu objavia. Tento titul, Antibohyně, som prečítala minulý mesiac a konečne som sa dostala k napísaniu môjho názoru. Ak máte radi grécku mytológiu, určite na recenziu mrknite :-)


Názov: Antibohyně
Originálny názov: Antigoddess
Autorka: Kendare Blake
Séria: Válka bohyň
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 312

Anotácia:
Staří bohové neumírají…
Aspoň si to Athéna myslela. Jenže pak jí pod kůží začala vyrůstat pírka, která jí zahltila plíce jako nějaká podivná rakovina, a Hermése sužovala spalující horečka. Tím skončil jejich poklidný věčný život ve zdraví.
Athéna a Hermés putují světem a zoufale hledají příčinu svého pomalého, bídného umírání. Cestou získávají spojence a odhalují pradávné i nové protivníky. Pátrání je zavede ke Kasandře, obyčejné dívce, která se kdysi coby vědma těšila přízni a ochraně jednoho z bohů.
Dnes už se Kasandra do života bohů nijak neplete, vlastně ani netuší, že existují. Přesto by mohla hrát klíčovou úlohu ve válce, k níž se schyluje...

Divoká píseň - Victoria Schwab

17. dubna 2017 v 17:06 | Casion

Názov: Divoká píseň
Originálny názov: This Savagee Song
Autor: Victoria Schwab
Počet strán: 336
Poradie v sérii: 1.
Rok vydania prekladu: 2017


Anotácia:
Jejich město je rozdělené.
Jejich město se rozpadá.
Napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.
A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?

Rytier siedmich kráľovstiev

6. dubna 2017 v 14:15 | Casion

Názov: Rytier siedmich kráľostiev
Originálny názov: A KNigh of the Seven Kingdoms
Autor: George R. R. Martin
Počet strán: 332
Rok vydania prekladu: 2017

Anotácia:
Rytier siedmich kráľovstiev, ser Dunkan, vyrastal ako bezprizorná sirota v Kráľovskom prístave, kým sa ho neujal potulný rytier Arlan z Mincostromu. Bol mu otcom i učiteľom, vštepil mu rytiersky kódex, zmysel pre česť a spravodlivosť i bojové umenie rytierov. Po jeho smrti Dunkan zdedil meč a tri kone, no najmä ctižiadosť presláviť sa ako najlepší z rytierov. George Martin umiestnil príbeh do dávnoveku, keď v Západnej zemi už dvesto rokov vládli potomkovia Aegona Dobyvateľa, ktorí zjednotili Sedem kráľovstiev a ukuli Železný trón. Aegon Piaty uznal právo na trón aj svojmu ľavobočkovi Daemonovi. Ten sa vzbúril proti svojmu nevlastnému bratovi. Jeho povstanie bolo potlačené na Červenom poli, no rozdelilo celú ríšu na dva tábory. Nepredvídateľný a napínavý príbeh mapuje storočie pred udalosťami v Hrách o tróny. Znovu sa stretávame s mocnými, nám už známymi rodmi, tentoraz však nezdieľame intrigy mocných, ale sledujeme dobrodružstvá potulných rytierov a ich panošov.

Serafína a starcova palica - Robert Beatty

15. března 2017 v 9:36 | Casion

Názov: Serafína a starcova palica
Originálny názov: Serafine and the Twisted Staff
Autor: Robert Beatty
Počet strán: 374
Poradie v sérii: 2.
Poznámka: recenzia na prvý diel


Anotácia:
Serafína každú noc v lese navštevuje mamu a dychtivo sa učí spôsobom divošeliem. Uviazla však medzi dvoma svetmi: je pridivoká na dom plný dám v nádherných róbach a spoločenských zvykov, no priveľmi ľudská, aby sa naplno pripojila k svojmu druhu. Zlo siaha oveľa ďalej, než si predstavovala. Aby mohla Serafína odvrátiť novú hrozbu, musí sa zahĺbiť do svojho vnútra a prijať osud, ktorý ju očakáva.

Univerzita výjimečných : Zrada - Joelle Charbonneau

3. března 2017 v 8:46 | Casion
Prinášam vám recenziu na druhý diel série Univerzita výjimečných a prezradím, že sa mi kniha veľmi páčila a môžete si prečítať pochvalný názor :-)


Názov: Zrada
Autor: Joelle Charbonneau
Originálny názov: Independents study
Séria: Univerzita výjimečných
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 293
Poznámka: recenzia na prvý diel

Anotácia:
Cia Valeová byla vládou vybrána do elitní skupiny nejlepších a nejnadanějších studentů ze všech kolonií. Na Univerzitě v Tosu se z ní má stát jeden z vůdců válkou zničené země. Kvůli tomu musela podstoupit brutální testování… Vzpomínky na něj se jí pokusili vymazat, ona si ale mnohé pamatuje. Ve snaze odhalit veřejnosti odpornou pravdu o vražedných vládních praktikách vystavuje sebe i své blízké velkému nebezpečí. Budoucnost však závisí na ní!

Zlato Arkony

18. února 2017 v 12:51 | Casion
Recenzia na výbornú knihu výborného slovenského autora. Knihu som prečítala za dva dni a recenzia sa tiež písala takmer sama, veď chváliť dobré knihy je ľahké :-)


Názov: Zlato Arkony
Autor: Juraj Červenák
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 264


Anotácia:
Na Rujane odjakživa vládli žreci z Arkony. Túžba po pokladoch svätyne však priviedla na ostrov cudzích hrdlorezov. Ich lode s dračími lebkami sa vynorili zo severných hmiel, z ríše skrytej pred pohľadmi smrteľníkov. Zaútočili, naplnili pobrežné vody telami rujanských obrancov a obsadili ostrov. Arkona zatiaľ odoláva. Kúzla, ktoré ju chránia, však postupne slabnú. Cudzinci medzitým rozširujú hrôzovládu - dobyli už Volgost a takmer sa zmocnili štítu boha Jarovíta, v Štetíne potupili Triglavovu svätyňu a teraz vycierajú tesáky chované ľudským mäsom smerom k Volynu. Slovanskí žreci a vládcovia volajú o pomoc. Povodím Odry z ďalekého juhu prichádza pán Radhostovho meča a jeho démonický vlčí sprievodca…

Trailer:

Hypnos - Roland Oravský

13. února 2017 v 18:25 | Casion
Pôvodne som nemala v pláne písať recenziu na túto knihu. Potom som si však povedala, že bude dobré trošku propagovať aj menej známych autorov, nayvše slovenských autorov a preto som zmenila pôvodný názor.


Názov: Hypnos
Autor: Roland Oravský
Rok vydania: 2014
Počet strán: 159


Anotácia:
Autor, košický študent medicíny Roland Oravský, situoval dej románu Hypnos, ktorý je mimochodom jeho debutom, do vzdialenej budúcnosti, keď ľudia kolonizujú aj iné planéty Slnečnej sústavy. Nové životné podmienky však automaticky neznamenajú premenu ľudského charakteru k lepšiemu. A práve preto na planétu Hypnos prichádza vyšetrovateľ Linus..

Sklenený meč - Victoria Aveyard

9. února 2017 v 13:13 | Casion
Sklenený meč som začala čítať v decembri a dočítala som ho koncom januára, pretože mi do čítania vbehlo skúškové. Každopádne, hoci trochu neskôr, ale je tu recenzia :-)


Názov: Sklenený meč
Originálny názov: Glass sword
Autor: Victoria Aveyard
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 400
Vydavateľstvo: Motýľ
Poznámka: recenziu na prvý diel nájdete tu

Anotácia:
V elektrizujúcom pokračovaní románu Červená kráľovná sa stupňuje boj medzi neustále sa zväčšujúcou armádou Červených so špeciálnymi schopnosťami a zvyškom sveta, ktorý je ešte stále rozdelený podľa krvi. Krv hlavnej hrdinky Mare Barrow je síce červená, no jej schopnosť ovládať blesky z nej robí nebezpečnú zbraň, ktorú chce mať kráľovský dvor pod kontrolou. Mare sa síce spolu s Calom podarí utiecť a zobrať so sebou aj tajný zoznam s menami tých, ktorí sú "novou krvou", avšak pomstychtivý Maven, ktorý je teraz už kráľom, je rozhodnutý nájsť ich a zničiť. A tak sa Mare vydáva na najnebezpečnejšiu misiu svojho života - je rozhodnutá vypátrať ďalších Červených so špeciálnymi schopnosťami, aby s ich pomocou porazila Mavena a ukončila vládu Strieborných.

Som zbraň vyrobená

z krvi a mäsa,

Meč obalený kožou.

Narodila som sa,

Aby som zabila kráľa.

Aby som ukončila

Vládu hrôzy predtým,

Ako sa skutočne rozpúta.


Kráľovná Tearlingu - Erika Johansen

4. února 2017 v 12:15 | Casion


Názov: Kráľovná Tearlingu
Originálny názov: The Queen of the Tearling
Autorka: Erika Johansen
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 376


Anotácia:
V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani najtemnejšiu mágiu. Hoci Kelsey koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.

Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.


Warren Trinásty - Vševidiace oko

21. ledna 2017 v 16:08 | Casion


Názov: Warren Trinásty - Vševidiace oko
Originálny názov: Warren 13th - All-Seeing Eye
Autor: Tania Del Rio
Ilustroval: Will Steahle
Počet strán: 224


Anotácia:
Zoznámte sa s dvanásťročným Warrenom Trinástym, prekliatym viktoriánskym hotelovým poslíčkom, ktorý má hrozitánsku smolu… neopúšťa ho však optimizmus, usilovnosť a zvedavosť. Jedinou pýchou a radosťou osiroteného Warrena je ich rodinný hotel, no odkedy sa do jeho vedenia dostala teta Anaconda, všetko sa zhoršilo.

Anaconda verí, že záhadný poklad, známy ako Vševidiace oko, je ukrytý niekde na ich pozemku, a urobí všetko preto, aby ho našla. Ak chce Warren zachrániť rodinné dedičstvo, musí poklad nájsť prvý. Čo ak ho hoteloví čudáci a strelení hostia predbehnú?

Adaptácia - Miroslava Varáčková

5. ledna 2017 v 15:15 | Casion
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt adaptácia miroslava varáčková


Názov: Adaptácia
Autorka: Miroslava Varáčková
Počet strán: 264
Rok vydania: 2015


Anotácia:
Dystopická verzia budúcnosti v najnovšom románe Miroslavy Varáčkovej Adaptácia, má až odstrašujúco blízko k realite, ktorá nám môže zaklopať na dvere už zajtra.

Zoya mala všetko: domov, rodinu, kamarátov. A potom ľudstvo zdecimovali epidémie a vojny. Teraz nemá nikoho: ani rodinu, ani kamarátov, ani priateľa. Prišla aj o domov. No prispôsobila sa. Vpred ju poháňa len mapa a nádej, že ju dovedie do posledného útočiska na Zemi.
Ľudia skúšaní vojnou i chorobami sa tiež adaptovali na nový svet - bojujú o každú minútu života. A osamelé dievča putujúce neznámou krajinou predstavuje priľahkú korisť.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt adaptácia miroslava varáčková

Kto je kto v Tieňosvete - Cassandra Clare

20. prosince 2016 v 20:08 | Casion


Názov: Kto je kto v Tieňosvete
Originálny názov: A History of Notable Shadowhunters & Dezines of Downworld
Autorka: Cassandra Clare
Ilustrovala: Cassandra Starweather Jean
Séria: Tieňolovecká sága
Rok vydania: 2016
Počet strán: 205 strán


Anotácia:
Krátke medailóniky hrdinov zo sérií Nástroje smrteľníkov, Pekelné stroje, Príbehy z Tieňoloveckej akadémie, a dokonca aj zo sérií Posledné hodiny a Tajomná temnota sú len doplnkom úžasných farebných portrétov, ktorých autorkou je Cassandra Jean - autorka všetkých oficiálnych fanartov k Tieňoloveckej ságe.

Chcete sa dozvedieť doteraz neznáme zaujímavosti o živote svojich obľúbených hrdinov? Táto kniha je pre vás.

Moudré z nebe - Richard Skolek

25. listopadu 2016 v 13:15 | Casion
Kniha od Richarda Skoleka, ktorá onedlho vyjde v novospracovanom 2, vydaní , je iná než akákoľvek kniha, ktorú som doteraz čítala. Už podľa anotácie mi bolo jasné, že pôjde o niečo takpovediac "mimo moju ligu", no možno práve pre chuť po zmene som si povedala, že si knihu prečítam.


Názov: Moudré z nebe
Autor: Richard Skolek
Počet strán: 97
Poznámka: druhé vydanie s novou obálkou a ilustráciami vyšlo nedávno

Anotácia:
Kniha Moudré z nebe je dětským deníčkem, který je však určen dospělým čtenářům. Nenajdete zde žádnou literární uhlazenost, žádný vysoký styl, jen vyprávění malého kluka, který si nebere servítky, často odbíhá od tématu a plete páté přes deváté.

Vrahyňa v podsvetí (Sarah J. Maas)

20. listopadu 2016 v 10:59 | Casion


Názov: Vrahyňa v podsvetí
Originálny názov: The Assassin and the Underworld
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Poradie v sérii: tretia novela k sérii
Počet strán: 117
Poznámka: recenzia na prvú a druhú novelu

Anotácia:
Kráľ vrahov príde na spôsob, ako sa navždy vysporiadať s otrokármi a nielen zraziť celý obchod s ľuďmi na kolená, ale úplne ho rozvrátiť. Najobávanejšia nájomná vrahyňa Celaena Sardothien neváha a chopí sa tejto úlohy s vervou jej vlastnou. Netuší však, že táto temná a nebezpečná misia ju zavedie z riftholdských striech do tajných tunelov pod mestom. A to, na čo tam narazí, ju vôbec nepoteší..

 
 

Reklama