Recenzie

Vietor vo dverách | Madeleine L'Engle

15. října 2018 v 13:58 | Casion

Názov: Vietor vo dverách
Originálny názov: A Wind in the Door
Autorka: Madeleine L'Engle
Počet strán: 231
Vydavateľstvo: Slovart
Poznámka: recenzia na prvý diel tu

Anotácia:
Jeden sychravý novembrový deň sa Meg Murryová vráti zo školy a jej brat Charles Wallace jej oznámi, že v zeleninovej záhrade spozoroval draky. V tú noc sa Meg, Charles Wallace a ich kamarát Calvin vyberú do záhrady, kde im tajuplný Učiteľ prezradí, že to, čo videli, neboli vôbec draky, ale prazvláštni cherubíni. Vysvitne, že Charles je vážne chorý a Učiteľ s prapodivnými tvormi mu prišli na pomoc - tým, že ho uzdravia, udržia rovnováhu vo vesmíre a zabránia zlu, aby ich pohltilo.

Zastavený čas | Tomáš Najt

14. září 2018 v 12:57 | Casion
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zastavený čas tomáš najt obálka

Názov: Zastavený čas
Autor: Tomáš Najt
Počet strán: 216
Rok vydania: 2018
Foma: e-book

Anotácia:
"Predstav si, že zastavíš čas. Čo by si urobil ako prvé... a čo ako posledné? Teda aspoň za predpokladu, že vieš, ako čas znovu spustiť."
Richard žije život obyčajného človeka, ktorý deň čo deň trávi čas v práci. Každý večer trávi s večne nespokojnou priateľkou v spoločne prenajatom byte, v ktorom nesmie pribudnúť ani dierka na poličku. Nebyť výletu na jedno tajomné miesto na Kysuciach, neudialo by sa toľko zvláštnych udalostí.

Alchymistova šifra : Znamení moru | Kevin Sands

31. srpna 2018 v 14:22 | Casion


Názov: Alchymistova šifra - Znamení moru
Originálny názov: A Blackthorn Key Adventures - Marks of the Plague
Autor: Kevin Sands
Séria: Alchymistova šifra
Poradie v sérii: 2
Počet strán: 378
Vydavateľstvo: Fragment

Anotácia:
Nemoc se blíží a v sázce je víc než kdy předtím… Druhý díl dobrodružné série plné magie, záhad a šifer!
Na Londýn udeřila černá smrt! Nemoc se šíří městem a ruku v ruce s ní i panika a strach. Tajemný prorok předpovídá zkázu, pokud někdo nepřijde s lékem, který na mor opravdu zabere. Lékárna Blackthorn je proto pověřena, aby se o přípravu takového léku pokusila. Christopher se ihned pouští do práce. Jeho snažení však záhy začnou narušovat výhružky smrtí. Christopher a jeho kamarád Tom se okamžitě vydávají neznámého zabijáka hledat. Jedná se o útok osamoceného šílence, nebo za vším stojí skupina nebezpečných spiklenců?

Veža na úsvite | Sarah J. Maas

26. srpna 2018 v 12:30 | Casion

Názov: Veža na úsvite
Originálny názov: Tower of Dawn
Autor: Sarah J. Maas
Séria: Trón zo skla
Vydavateľstvo: Slovart
Poradie v sérii: 6.
Počet strán: 656

Anotácia:
Kapitán kráľovskej gardy Chaol Westfall bol známy svojou chrabrosťou, silou a bezpodmienečnou oddanosťou korune. No všetko sa zmenilo po zničení skleneného zámku a vyvraždení jeho mužov, hoci adarlanský kráľ ušetril jeho život. Duša sa síce časom zahojí, no jeho telo je nenapraviteľne poškodené. Uzdravenie mu ponúkajú len legendy o tajomstvami opradených liečiteľoch v ďalekej krajine na Južnom kontinente. Nad Erileou sa však znášajú búrkové mraky, Aelin a Dorian sa nedokážu vyhnúť ničivej vojne a ich jedinú šancu na víťazstvo držia v rukách Chaol a Nesryn a ich schopnosť presvedčiť mocných pánov juhu, aby sa pridali k vojne na severe. Južný kontinent však skrýva mnohé tajomstvá, ktoré môžu mať nečakané následky pre celý svet.

Naslouchač | Petra Stehlíková

8. srpna 2018 v 12:45 | Casion
Naslouchač je prvou časťou fantasy série od českej autorky Petry Stehlíkovej. O tejto knihe som veľa počula, väčšina názorov bola pochvalných a aj preto som sa rozhodla po knihe nakoniec siahnuť a prečítať si ju.


Názov: Naslouchač
Autor: Petra Stehlíková
Vydavateľstvo: Host
Rok vydania: 2016
Počet strán: 374


Anotácia:
Velká válka rozdělila svět na dvě části, z nichž jedna je obyvatelná a druhá zamořená jedovatými plyny. Obyvatelnou polovinu chrání štít, který čerpá energii z nerostu zvaného sklenit. V blízkosti štítu žije národ sklenařů, kteří jako jediní dokážou sklenit těžit. Platí však za to vysokou daň. Energetické pole štítu odsuzuje sklenaře k životu ve středověkých podmínkách, lidé z nížin je zotročili a těžba sklenitu jim způsobuje nemoci a znetvoření.

Třináctiletá Ilan se jako jedna z mála narodila bez deformací a navíc se vzácným darem - dokáže naslouchat sklenitu. Aby ji neodvedli od rodiny, od dětství se vydává za chlapce a skrývá se v masce a hábitu, které musejí sklenaři nosit na znamení podřízenosti. Díky svému daru by snad mohla mít o něco lepší život, protože se může vyučit sklenařským brusičem.

Tri temné koruny | Kendare Blake

3. srpna 2018 v 18:16 | Casion

Názov: Tri temné koruny
Originálny názov: Three Dark Crowns
Autor: Kendare Blake
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 373
Vydavateľstvo: CooBoo
Poznámka: recenzia na knihu Antibohyně od tejto autorky


Anotácia:
Na ostrove Fennbirn sa každú generáciu narodia tri výnimočné deti - trojčatá. Tri kráľovné, tri právoplatné dedičky temného trónu. Každej koluje v žilách iná mágia. Mirabella je nebojácna elementalistka, ktorá lusknutím prstov vykreše nenásytné plamene či privolá hromy a blesky. Katharine je travička, ktorá namieša akýkoľvek jed. A naturalistka Arsinoe ovláda faunu a flóru - traduje sa, že pod jej rukami rozkvitne tá najčervenšia ruža a skrotne aj najzúrivejší lev. Ktorá zasadne na temný trón? V deň svojich šestnástych narodenín sa musia sestry podujať na sériu nebezpečných skúšok na život a na smrť. Korunu získa tá, ktorá ostane nažive. V hre je totiž viac než len starodávny trón.

Dominika na cestě Jižní Amerikou | Dominika Gawliczková

29. července 2018 v 10:09 | Casion
Prinášam vám recenziu na netradičnú knihu plnú cestovania.


Názov: Dominika na cestě Jižní Amerikou
Autorka: Dominika Gawliczková
Rok vydania: 2018
Počet strán: 296
Vydavateľstvo: CPRESS


Anotácia:
10 měsíců, 8 zemí, 11 237 kilometrů, 5 píchnutí, 2 návštěvy nemocnice, 1 pád, 1 přepadení, 1 porucha, 1 opravený zub a nekonečno zážitků. Metr a půl vysoká Dominika s ještě menší motorkou se vydává sama napříč Jižní Amerikou. Setkává se s padouchy, sněhem i rozzuřenými psy, zažívá poruchu motorky i pobyt v nemocnici, ale pořád pokračuje, až to všechno po desíti měsících dobře dopadne. Kdyby to byla fikce, čtenář by si pomyslel, že to autor s intenzitou zážitků přehnal a Dominika je neohrožená cestovatelka, kterou nic nezastaví. Ve skutečnosti se ale Dominika bojí úplně všeho a jede dál jen proto, že si myslí, že už se to bude jen zlepšovat. Nezlepšuje. A čím hůře je, tím více je jasné, že jedinou obranou je dělat si z toho všeho srandu.

Artemis | Andy Weir

14. července 2018 v 15:50 | Casion


Názov: Artemis
Autor: Andy Weir
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 340
Rok vydania: 2018
Poznámka: recenzia na autorovu knihu Marťan tu


Anotácia:
Jazz Basharová nemienila byť hrdinkou. Chcela len zbohatnúť. Netúži stať sa výstrednou miliardárkou ako mnohí návštevníci Artemidy, prvej a jedinej pozemskej kolónie na Mesiaci. Stačilo by jej zbohatnúť natoľko, aby nemusela bývať v byte malom ako truhla a živiť sa len ochutenými riasami. Natoľko, aby splatila dlh, ktorý ju už dlho ťaží.

Keď sa jej konečne naskytne príležitosť dostať sa k veľkým peniazom, jednoducho jej neodolá. Pravda, musí sa pritom vypracovať z drobnej pašeráčky na riadnu kriminálničku. Táto akcia si vyžaduje unikátnu kombináciu prefíkanosti, technických zručností a neskutočnej dávky drzosti. Jazz však ešte nikdy nenarazila na prekážku, ktorú by neprekonala, a drzosti má na rozdávanie.

Problém je v tom, že dokonalý zločin nemusí byť len koncom, ale aj začiatkom ešte väčších ťažkostí. Najmä ak sa zapletiete do boja o ovládnutie jediného mesta na Mesiaci. Na úteku pred zločincami aj mužmi zákona si ešte aj Jazz musí priznať, že toto by mohlo byť nad jej sily. Teda ak nevymyslí plán, ako zachrániť Artemidu a neprísť pritom o život.

Kráľovstvo podvodníkov | Leigh Bardugo

8. července 2018 v 18:25 | Casion

Názov: Kráľovstvo podvodníkov
Originálny názov: Crooked Kingdom
Autor: Leigh Bardugo
Počet strán: 559
Vydavateľstvo: Slovart
Poradie v sérii: 2./2.
Poznámka: Leigh Bardugo príde na HumbookFest2018, viac info o festivale tu, bližšie info o autorke v tomto článku

Anotácia:
Kaz Brekker síce zvládol zdanlivo nesplniteľnú misiu, no doplatil na svoju achilovku a nenahraditeľný člen Zberby padol do pazúrov jeho protivníka. Podarí sa prefíkanému vodcovi bandy zosnovať ďalší diabolský plán? A najmä, dokáže táto nevyspytateľná partia vyvrheľov prekonať samých seba, aby odvrátili katastrofu, čo hrozí svetu, ktorý ich odvrhol? Pokračovanie dobrodružstiev Vranej šestky prináša poriadnu dávku akcie a napätia v príbehu plnom nepredvídateľných zvratov, zamotaných vzťahov a výnimočných osobností týchto sympatických antihrdinov.

Saviours - Kliatba Kortského lesa | Mary Roe

21. června 2018 v 19:48 | Casion


Názov: Saviours - Kliatba Kortského lesa
Autorka: Mary Roe
Vydavateľstvo: Magna
Rok vydania: 2018
Počet strán: 185
Poznámka: rozhovor s autorkou si môžeš prečítať tu

Anotácia:
V Kortskom lese sa zlietajú vrany a zbierajú tiene. Hmla celé stáročia zakrýva tajomstvá. V tme vyčkávajú sily schopné zahubiť celé dediny. Spomedzi tichých stromov sa šíri tieseň, choroba a neodvratná skaza. Nik kliatbu lesa nezlomí. Či áno?

Samuel sa od ľaku skrýva pod posteľ.
Vanessa sa rada pekne oblieka.
Nathan si v autobuse číta Bibliu.
A Alex? Ten má talent akurát na školské lotroviny.
Ako by zlobe lesa mohli čeliť tínedžeri? Kde sú povolaní hrdinovia?
Aj z tých najobyčajnejších sa však môžu stať vyvolení. Volanie proroctva neumlčí nik. Aj v obyčajných deťoch môžu driemať skutoční záchrancovia.

Spútaní časom | Martin Repa

14. června 2018 v 17:02 | Casion

Názov: Spútaní časom
Autor: Martin Repa
Počet strán: 184 strán
Rok vydania: 2018
Ilustrácie: Ladislav Štibrányi
Oficiálna stránka: sputanicasom.sk


Anotácia:
Mysteriózny príbeh, kde hlavnú úlohu zohráva láska ako hnací motor na prekonanie všetkých prekážok, je zároveň odvážnou sondou do neznámych hlbín nášho podvedomia. Autor ponúka jednu z odpovedí na večné otázky ľudstva, či existuje aj iný život ako ten, čo poznáme.
Emotívne silný a precízne vystavaný príbeh zaujme čitateľa od samotného desivého úvodu, až po veľkolepé vyvrcholenie. Spolu s autorom sa vyberieme za hranice reálneho sveta. Kniha Spútaní časom pozýva čitateľa na cestu, o ktorej bude ešte dlho premýšľať.

Knižný trailer:

Bronzový kľúč - Holly Black & Cassandra Clare

23. května 2018 v 10:03 | Casion
Prepáčte malú aktivitu na blogu, ale snažím sa dokončiť seminárky a učiť na skúšky, zrejme to sami poznáte Smějící se Každopádne tu mám pre vás konečne nový článok, recenziu na knihu, ktorá sa mne osobne veľmi páčila...


Názov: Bronzový kľúč
Originálny názov: The Bronze Key
Autorka: Holly Black & Cassandra Clare
Séria: Magistérium
Poradie v sérii: 3.
Počet strán: 239
Vydavateľstvo: Slovart


Anotácia:
Call, Tamara a Aaron by sa mali sústrediť na náročné testy a čarodejnícke skúšky. No po náhlej smrti jedného spolužiaka sa musia vydať po stope hrozivého zla. Niekto totiž oslobodil beštiu, čo mala ostať spútaná hlboko v školských žalároch. Call a jeho kamoši zisťujú, že mágia dokáže byť taká dobrá ako čarodejníci, ktorí ju používajú. No ak ju včas nezastavia, napácha v nesprávnych rukách nepredstaviteľné škody. Na čarodejníckej škole sa totiž môže prihodiť čokoľvek dobré i zlé a jediný spôsob, ako odhaliť pravdu, je riskovať úplne všetko.

Renegáti | Marissa Meyer

16. května 2018 v 16:22 | Casion
Táto recenzia tu už mala byť dávnejšie, ale akosi neviem kde mi hlava stojí. Každopádne konečne je tu pár slov o novinke od známej autorky Marissy Meyer...


Názov: Renegáti
Originálny názov: Renegades
Autorka: Marissa Meyer
Poradie v sérii: 1./2
Počet strán: 508
Rok vydania: 2018
Vydavateľstvo: Egmont


Anotácia:
Renegáti jsou syndikát lidí s neobyčejnými schopnostmi. Vynořili se z trosek zničené společnosti a zavedli znovu řád tam, kde dosud vládl chaos. Jako obhájci práva a spravedlnosti jsou pro všechny symbolem odvahy a naděje. Výjimkou jsou zločinci, které kdysi svrhli. Nova má důvod Renegáty nenávidět a touží po pomstě. Jenže na cestě za svým cílem potká Adriana, který je Renegát. Dosáhne Nova nakonec své pomsty?

Trailer:

Odtiene dúhy | Dominika Elizabeth Hladíková

26. dubna 2018 v 20:51 | Casion
Prinášam vám recenziu na knihu mladej slovenskej autorky, ktorá sa cez toto dielo otvorila a vyspovedala všetkým čitateľom, ktorí sú ochotní čítať....

Názov: Odtiene dúhy
Autorka: Dominika Elizabeth Hladíková
Vydavateľstvo: Art Floyd
Počet strán: 182
Rok vydania: 2017
Obálka: Marie Kubečková

Anotácia:
Odtiene dúhy sú príbehom o živote dospievajúceho dievčaťa. Sú o boji s depresiou, o hľadaní samej seba a o nádeji na lepšie zajtrajšky. Sú spoveďou toho, čo sa skrýva za jazvami na zápästiach. Sú dôkazom, že sa nikdy netreba vzdávať a že nádej umiera posledná.
V knihe nájdete posolstvo, ktoré vám pomôže zistiť, že so svojím problémom nie ste sami. A hoci sa v príbehu skrýva veľa smútku a bolesti, jeho posolstvo je silné, pozitívne a dôležité pre každého z nás. Začítajte sa a nahliadnite do sveta dievčaťa, ktorého aj slabučký úsmev niekedy veľmi bolel.

Zradné srdce | Mary E. Pearson

22. dubna 2018 v 12:57 | Casion
Recenzia na pokračovanie Falošného bozku, ktorý u nás vyšiel minulý rok...


Názov: Zradné srdce
Originálny názov: The Heart of Betrayal
Autorka: Mary E. Pearson
Séria: Kroniky Pozostalých
Poradie v sérii: 2.
Počet strán: 367
Vydavateľstvo: CooBoo

Anotácia:
V zajatí barbarského vládcu Vendy majú Lia a Rafe len malú šancu na útek. A tak ich jedinou nádejou je spoliehať sa na to, že vládca bude príliš ohromený Liiným darom a bude sa báť dať ju popraviť. Vládcu však Lia zaujme viac, ako sa na prvý pohľad zdá, a chce jej dar využiť na vlastné ciele. Stále je tu aj Rafe, ktorý jej síce klamal, ale obetoval svoju slobodu, aby ju ochránil. A, samozrejme, je tu aj Kaden, ktorý tuší, že Lia jediná dokáže zvrátiť osud. Zatiaľ čo sa prebúdza Liin dar a ona spoznáva samu seba, je jej jasné, že ju čakajú rozhodnutia, ktoré ovplyvnia jej krajinu i jej vlastný osud.

Řád Světla - Poslední paladin | Tomáš Mestek

18. dubna 2018 v 8:06 | Casion
Prinášam vám recenziu na možno menej známu, no i tak zaujímavú fantasy knihu. Autor mi ju poslal aj s venovaním, za čo veľmi pekne ďakujem a čo sa už týka príbehu samotného, o ňom zistíe viac nižšie.


Názov: Řád Světla - Poslední paladin
Autor: Tomáš Mestek
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 236
Vydavateľstvo: Nová Forma
Rok vydania: 2017


Anotácia:
Mladému farmáři jménem Dirion se blíží 20 let a do jeho každodenních radostí a starostí se z ničeho nic připlete osud a láska. Jeho život nabere tvar zběsilé řeky plné vodopádů, temných zákoutí a cesty, na které ho čekají těžká rozhodnutí.
Toužebně na své skále pod oblíbeným stromem čte knihu o Paladinech z Řádu Světla. Jejich dobrodružství ho fascinují a netuší, že jedno takové má před sebou hned poté, co najde tajemný meč.

Moře inkokustu a zlata: Čtenářka - Traci Chee

10. dubna 2018 v 19:29 | Casion
Tentoraz recenzia na knihu, ktorá má krásnu obálku a lákavú anotáciu. O tom aký má obsah sa viac dozviete v samotnom článku.


Názov: Moře inkokustu a zlata: Čtenářka
Originálny názov: The Reader - Book one of the Sea of In and Gold
Autorka: Traci Chee
Počet strán: 403
Poradie v sérii: 1.
Vydavateľstvo: Fragment
Rok vydania: 2018

Anotácia:
Představte si svět, kde je čtení chápáno jako výsada a je povoleno jen hrstce nejmocnějších… Selfia ovládá umění přežít. Poté, co byl její otec zavražděn, ukrývala se totiž společně se svojí tetou Nin v divočině. Naučila se lovit, stopovat a také krást. Když jednoho dne tetu unesou, zůstane sama a začne si klást otázky. Kdo Nin unesl a proč? Souvisí její zmizení s otcovou vraždou a s tím podivným hranatým předmětem, který teta tak pečlivě schovávala? Kniha, kterou však nedokáže přečíst, a záhadný němý chlapec, kterého zachrání před krutým zacházením, se stanou její nadějí. Klíčem k odhalení tajemství jejího světa.

Struny času - Madeleine l´Engle

28. března 2018 v 18:54 | Casion
V dnešnej recenzii napíšem pár slov o knihe, ktorá sa onedlho dočká filmovej adaptácie. Struny času alebo v češtine V pasti času sú už starším príbehom, ktorý sa teraz dostal do popredia práve vďaka filmu.


Názov: Struny času
Originálny názov: A Wrinkle in Time
Autorka: Madeleine l´Engle
Počet strán: 222
Vydavateľstvo: Slovart


Anotácia:
Meg Murryová je obyčajná tínedžerka s nízkym sebavedomím a túžbou zapadnúť. Je dcérou svetoznámeho fyzika a je rovnako inteligentná a talentovaná ako jej mladší brat Charles Wallace. Všetko sa pokazí, keď ich otec zmizne za záhadných okolností, čo jej matke zlomí srdce. Zdrvenú Meg a jej kamaráta Calvina predstaví jej brat trom záhadným nebeským bytostiam, ktoré pricestovali na Zem, aby zachránili pána Murryho. Spoločne sa vydávajú na neuveriteľnú dobrodružnú cestu naprieč časom i priestorom, objavujú svety za hranicami našej fantázie, kde musia čeliť mocnému zlu.

Neslyšno - Richelle Mead

23. března 2018 v 15:59 | Casion
Knihu Neslyšno som dostala na Vianoce a marec sa stal mesiacom, kedy som si na ňu konečne našla čas a prečítala som tento neobvyklý príbeh.


Názov: Neslyšno
Originálny názov: Soundless
Autor: Richelle Mead
Počet strán: 244
Rok vydania: 2016

Anotácia:
Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá…

Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království.
Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem.

Slovo je nádych - Dominika Elizabeth Hladíková

16. března 2018 v 11:40 | Casion
Po dlhej dobe od prečítania tejto básnickej zbierky, som sa rozhodla trošku ju spropagovať a formou recenzie vám o nej poviem viac.


Názov: Slovo je nádych
Autorka: Dominika Elizabeth Hladíková
Rok vydania: 2016
Vydavateľstvo: Art Floyd
Počet strán: 62

Anotácia:
Zbierka básní obsahuje veľkú časť autorkinej duše. Je ako mozaika zložená z čriepkov bolesti, strachu, prázdna i inšpirujúceho nekonečna.
Každý prežíva isté trápenie a hoci sú básne väčšinou smutné, skúste ich precítiť a nájdete v nich odpoveď na bolestne vyslovenú vetu "Som sám/sama.". Vtedy sa otvoria dvere do úplne iného, nového sveta.
Chcete ho preskúmať? Tak otvorte túto knihu. Pretože poézia je nádych, cesta k životu.

Lovkyňa čarodejníc - Virginia Boecker

12. března 2018 v 16:44 | Casion

Názov: Lovkyňa čarodejníc
Originálny názov: The With Hunter
Autorka: Virginia Boecker
Poradie v sérii: 1.
Počet strán: 295


Anotácia:
Elizabeth Greyová je jedna z najlepších a najdrsnejších kráľovských lovkýň čarodejníc. Je silná a neohrozená, až kým aj ju jedného dňa neobvinia z čarodejníctva a neodsúdia na smrť na hranici. Záchrana príde v poslednej chvíli od muža, ktorého doposiaľ pokladala za najväčšieho protivníka. Nicholas Perevil, najmocnejší a najnebezpečnejší čarodejník v kráľovstve, má pre ňu návrh: Ochráni Elizabeth pred popravou, ak mu ona pomôže prelomiť smrtonosnú kliatbu. No smrť na hranici zďaleka nie je to jediné, čo Elizabeth desí…


3x ÁNO pre Vraniu šestku

25. února 2018 v 12:36 | Casion
Recenzií na Vraniu šestku už bolo pomerne veľa a tak som váhala či vôbec písať nejakú ďalšiu. Rozhodla som sa pre tošku odlišnú formu článku, ktorý je skôr takou mini recenziou.


Názov: Vrania šestka
Originálny názov: Six of Crows
Autor: Leigh Bardugo
Vydavateľstvo: Slovart
Počet strán: 488
Poradie v sérii: 1.

Anotácia:
Vrania šestka - to je šesť zúfalých a pokútnych indivíduí: trestanec (čo prahne po pomste), ostrostrelec (ktorý neodolá žiadnej stávke), zbeh (čo zutekal pred životom v luxuse jednej z najbohatších rodín), špiónka (známa ako Prízrak), lámačka (čo sa pretĺka spodinou sveta pomocou mágie) a zlodej (s darom vyviaznuť živý zovšadiaľ). Najali ich na pochybnú lúpež storočia. Ich úloha je celkom jednoduchá. Vlámať sa na Ľadový dvor a oslobodiť jedného väzňa. Až na to, že Ľadový dvor je nedobytná vojenská pevnosť, ktorú zatiaľ nikto, ale naozaj nikto nezdolal.


Cigaretka na dva ťahy - Dominik Dán

21. února 2018 v 13:23 | Casion
Pár slov o novinke z detektívneho prostredia našej polície - detektívka Dominika Dána Usmívající se


Názov: Cigaretka na dva ťahy
Autor: Dominik Dán
Počet strán: 303
Vydavateľ: Slovart
Rok vydania: 2017

Anotácia:
Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla - jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z oddelenia vrážd. Našťastie Tiborovu mŕtvolu nikto neobjavil, oficiálne sa nevyšetrovalo, nikto nepátral po súvislostiach. Jedine Burger tušil, že jeho žiak mu prerástol cez hlavu - ak nie profesionálne, tak v riskovaní určite. No v polovici deväťdesiatych rokov sa aktivizovalo nielen podsvetie, ich metódy sa pokúsili napodobniť aj iní. Hoci amatéri, v brutálnosti vraždenia si s podsvetím vôbec nezadali. Na jar 1995 sa chlapcom z oddelenia vrážd dostal na stôl prípad vodiča dodávky - chlapca zastrelili a upálili v aute.

Serafína a roztrieštené srdce - Robert Beatty

17. února 2018 v 11:04 | Casion
Prinášam vám recenziu na tretí príbeh mladej Serafíny a jej tajuplného dobrodružstva.


Názov: Serafína a roztrieštené srdce
Originálny názov: Serafina and Splintered Heart
Autor: Robert Beatty
Počet strán: 327
Séria: Serafína z Biltmoru
Poradie v sérii: 3./3
Poznámka: recenzia na 1. diel a na 2. diel

Anotácia:
Serafína sa zobudí sa v nevysvetliteľnej tme, na tele má jazvy z neúprosného boja a onedlho zistí, že život v Biltmore sa nepredstaviteľne zmenil. Zdá sa, že všade naokolo sú nepriatelia, no ešte väčšmi ju prekvapí to, čo robia jej starí kamaráti. Biltmore je v ohrození. Blíži sa k nemu záhadná sila. Nemá meno, ale prináša so sebou prudké búrky a povodne, ktoré strhávajú všetko, čo im stojí v ceste. Serafína musí odhaliť pravdu o tom, čo sa jej stalo, a nájsť spôsob, ako ovládnuť svoje nové schopnosti, kým nie je neskoro. Má iba niekoľko dní, aby dosiahla takmer nemožné, a tak zo všetkých síl bojuje o to, aby sa znova stala strážkyňou Biltmoru, Braedenovou priateľkou, dcérou svojho tatka, hrdinkou Blue Ridge Mountains a všetkých obyvateľov i tvorov, ktorí ich nazývajú svojím domovom.

Nevoľnosť - Denisa Kancírová

12. února 2018 v 13:18 | Casion
Dnes mám pre vás recenziu na knihu Nevoľnosť, ktorú som prečítala už dávnejšie, len som sa k recenzii akosi nedostala. O knihe sme hovorili aj v Knihožrútoch, ak ste video nevideli, nájdete ho tu.



Názov: Nevoľnosť
Autorka: Denisa Kancírová
Rok vydania: 2016
Počet strán: 240

Anotácia:
Karolína úspešne ukončila štvrtý ročník vysokej školy. Okrem letného ničnerobenia si chce nájsť prácu. Cesty internetu sú k nej zhovievavé a o nejaký čas sa ocitá v osade, uprostred Karpát. Letná brigáda s ubytovaním! Čo viac by si mohla želať. A keďže je svet malý, stretáva tu starého známeho Leonarda, fešáka a pána tajomného... Avšak nič nie je také, ako to na prvý pohľad vyzerá...

 
 

Reklama